אחי המדריכים

נ ו ם

New member
ניסיתי אבל באותו זמן היו להם גם

שיעורי "כישורי חיים" בבית ספר.

חיי המין של המדריך

אני לא סבור שלחניכים יש זכות להיכנס לחייהם הפרטיים של המדריך וכמובן שלא לחיי המין שלו, ולא משנה באיזה גיל הם, אלא אם המדריך מאוד מעוניין בכך. יש צורך בשמירה על גבול מסויים וקצת מרחק בין המדריך לחניכים, כדי שכולם יזכרו מי בסופו המדריך בקבוצה. כל מדריך צריך להצליח למצוא את הגבול שמתאים לו ולקבוצה. הטיעון שהם קטנים מדי לא ממש רלוונטי, כי מה שאנחנו לא ידענו ולא עשינו כשהיינו קטנים, החניכים יודעים ומבינים, ובגלל זה חשוב כן לדבר איתם על הנושאים, ולנסות ולהסביר להם את הנושא כמו שהוא באמת, כי הסיכוי שהם יקשיבו למה שמורה בבי"ס שעברה כבר את גיל הבלות הוא כמעט אפסי וסביר להניח שהם יצחקו עליה ולא יתייחסו למה שינסו ללמד אותה. לעומת זאת אם מדריך שהם מכבדים והוא הרבה יותר קרוב אליהם בגיל (במיוחד בכיתות הגבוהות), ידבר איתם הסיכוי שהם יקישבו וילמדו משהו הוא הרבה יותר גבוה. וכמו שניר אמר, עדיף שהם יקבלו את התשובות ממישהו אחראי והגיוני, מאשר שיגלו בעצמם.

אחי המדריכים

מה לדעתכם אני צריך לעשות אם אחרי 6 פעולות אני רוצה לרצוח שתיים מהחניכות שלי?

rinani

New member
מה קרה בפעולות האלה שאתה רוצה

לרצוח אותן? ואז אני ינסה לעזור לך...

kedeman

New member
להצטרף למועדון???

תשמע.... לכל מדריך יש את החניכים שמעצבנים אותו ויכול מאוד להיות שהחניכות שמעצבנות אותך עכשיו רק מנסות אותך ועד סוף השנה חניכים אחרים יעצבנו אותך תשתדל לא לסמן חניכים כבר ולתת לך להכיר אותם ולתת להם כמה שיותר הזדמנויות להוכיח את עצמם צריך פשוט ללמוד להתמודד עם החניכים שמעצבנים אותך זה יכול להיות קצת מסובך כי כמו שכל חניך הוא שונה ככה הגישה לבעיות שלו צריכה להיות שונה מה החניכות האלה עשו?

kedeman

New member
אה ודרך אגב

איך כבר יש לך 6 פעולות?? עד כמה שידוע לי לא התחילו פעילות התחלתם ממש מוקדם אה?

רק 2?

אל תדאג, בהמשך יהיו עוד חניכים שיעצבנו אותך. השאלה היא מה החניכות עושות? אם תתן יותר מידע, יהיה אפשר לעזור לך.

מה שקרה הוא כדלקמן

שתי החניכות האלו פשוט סירבו לשתף פעולה וכמעט פוצצו לי שתי פעולות וזה הגיע למצב שרציתי לזרוק חניכה אחת מפעולה ואמרתי לה לצאת והיא לא יצאה, וכל מיני כאלה. אגב הבנתי שזאת בעיה נפוצה.... אולי זה מה שצריך ללמד בקורס מדצים? איךל להתומדד אם חלאות עולם בדמות חניכות.

בפעם הבאה

שהן מתפרעות, תפוס אותן לשיחה בסוף הפעולה ותודיע להן שהן לא מגיעות לפעולה הבאה, ותודיע על זה גם להורים שלהן, כי אחרת הן עלולות להפתיע ולהגיע בכל זאת. כמובן שכדאי לוודא לפני זה שלהשעות מפעולה זה דבר שמקובל על המד"ב שלך. אפשר למעשה עוד לפני זה לדבר עם ההורים של החניכות, להסביר להן שהן חלאות קטנות, ושידברו איתם, או שתאלצו להשעות אותן מפעולה.

פתרון יצירתי

אפשרות נוספת היא לשתף אותן יותר בפעולה ולתת להן איזה תפקיד אחראי כדי שהן ישכחו שהן בכלל צריכות להפריע. לפעמים זה עובד. ולפעמים לא. נראה שלא עוברים על זה במד"צים, מתוך הנחה שיהיו חניכים בעייתים בקורס, ואתה תראה איך המדריך שלך מטפל בהם ותשכיל מכך.

נצל"ש

מה קורה אם אני רוצה לשחוט חניך שלי? אני לא מתכוונת להתחסד או משהו, אבל כשאני הייץתי בכיתה ה' הייתי הרבה יותר תמימה.... לקראת סוף טיול קיץ שעשינו לחניכים, שהיה ממש טוב התרחשה סיטואציה שבסופה חניך שאל "מי בכלל ירצה לדפוק אותך?!" ילד בכיתה ה'! כעסתי, והסברתי למה אסור לו להגיד דברים כאלו. אני לא בטוחה מה יותר עצוב - אם הוא מבין את המשמעות של מה שהוא אמר או לא. שני גרעינרים שסיפרתי להם על זה היו בהלם, אני עוד יותר. מה עושים במצב כזה?!

kedeman

New member
אזור מסוכן....

לחניכים אין שום זכות לדעת על החיים הפרטיים שלך ובהם גם חיי המין של המדריך (בין אם יש ובין אם אין) ובקשר לחיי מין לדעתי למדריך אין זכות לשתף חניכים שלו בהם.... אין למדריך זכות להרוס את הילדים כבר בגיל הזה.. (חברים ואחים שלהם יהרסו אותם בשלב מאוחר יותר) עם שאל כזאת צריך לנסות לנשום עמוק לנסות להרגע לפני שמגיבים ולנסות להבין שעומד לפנייך ילד בכיתה ה שכמה שהוא ינסה להראות שהוא באמת יודע את המשמעות של מה שהוא אומר - הוא לא באמת מבין!!! גם פה אבל זה תלוי מי החניך אם הוא כזה שתמיד מעצבן ומציק (שנראה לי שזה כזה חניך... כי אחרת לא נראה לי שהוא היה מגיע למצב כזה) אז צריך לנסות להסביר לו שאת לא מתכוונת לדבר איתו בנושא הזה בכלל זה נדמה לי או שלחניכים של היום יש פחות תמימות ילדותית ממה שהיתה לנו בגילם? או שסתם אני ככה?

נ ו ם

New member
קרה גם לי

לא יודעת מה הדרך הטובה ביותר לפעול במקרה כזה. אותי שאל חניך עם אני בתולה. אמרתי לו בתקיפות שזה ממש לא עניינו. בלי קשר ממש סתם נזכרתי: בי"א הדרכתי כיתה ז. בדרך לפעולה אחת החניכות עברה בדואר ולקחה את המעריב לנוער שלה. היו שם "דוגמיות" של טמפונים. הבנות היו כזה -איכככ מה זה מי מי מי מי מי מי (כאילו שלא חצי מהבנות מקבלות מחזור בגיל הזה בערך). והבנים הרטיבו את הטמפונים בכיור ושמו עליהם גואש ורצו איתם בהתלהבות ברחבי המועדון. חוויה משעשעת נורא.

kedeman

New member
חוויה דומה

כשהייתי בויתקין מתישהו מישהי שכחה שם חבילת טמפונים כנראה מהבאסה של לבוא ושכולם יראו מי לוקחת אותם הם נשארו שם במשך חודש אחרי שסוכם בישיבה שכנראה אין דורשת לטמפונים התחילו כמה אנשים מהצוות הדרכה להרטיב אותם ולזרוק על התקרה או הקירות כדי שידבקו או משהו כזה... אני זוכר במעומעם.... ואת חשבת שזה מצחיק עם חניכים בכיתה ז???

hadasbaril

New member
בטיול עם החברים שלי:

עצרנו קרוב לקיבוץ דפנה.והיו שם גם ילדי קיטנה.כנראה שרביעית בני נוער בלי מבוגר זה שווה ערך לנמר בספארי אז הם התחילו להתקרצץ. הילד השני באה אלי ואל זוג הבנים ושואל אותי\תידי יש לך חבר? זה(הוא מצביע על אחד מהם)?השני? אני אומרת לא. את חושבת שמישהוא ירצה אותך? אני כמעט זרקתי אותו למים על החוצפה... הקודם שלו הצביע על בן ובת שהיו איתי ושאל-אתם חברים. לא, "ואתם?" גם לא.אז כבר אלעד אמר: אני והוא, היא והיא" ונפטרנו מעוד אחד.

פעם מזמן

כשעוד הדרכתי, אז במחנה פלמ"ח הייתה מישהי מהפלוגה שלי שכל בן שהיא דיברה איתו החניכים שלה שאלו אותו אם הוא החבר שלה? אני הכחשתי וטענתי שאני בכלל בן דוד שלה.

נ ו ם

New member
עוד זיכרון

כשהייתי מדמית בדרך חזרה מחג מעלות המועצתי באוטובוס שניים מצוות ההדרכה של המושב שלי (אין המון אפשרויות אז תנחשו לבד) עשו כאילו הם מתנשקים כדי להבהיל את החניכים ואכן כל החניכות הקטנות והצווחניות רצו בכל האוטובוס בהתרגשות וצעקו הם מתנשקים הם מתנשקים איכסה בלה בלה בלה. אז זה היה נראה מצחיק אבל כשאני חושבת על זה עכשיו זה לא היה המהלך הכי חכם של צוות ההדרכה שלנו.

kedeman

New member
רגע!!! תני רמז!!

שניים בן ובת או בן ובן? ושניהם מהשכבה שלי???? (אני מניח שאור היה שם....)

נ ו ם

New member
בן ובת

האמת שאני ממש לא זוכרת בדיוק מי, יכול להיות אפילו אני. ואני לא זוכרת אם זה היה אור או איתן.

תרצחי אותם ../images/Emo70.gif

אני עשיתי את זה השנה וזה עבד בצורה יוצאת דופן! שאר החניכים הבעיתיים הפסיקו לבוא, השאר מתנהגים כמו טהטהל'ה, בקיצור - החיים יפים (חוץ מזה שחברה שלי זרקה אותי). לסיכום - מומלץ!

למעלה