***אח''י אילת***

בני33

New member
***אח''י אילת***

***לזכרם***
47 שנים לטביעתה של המשחתת אח''י אילת.
***יהי זכרם ברוך***
המשחתת אח"י אילת שסימנה הצבאי ק-40 פעלה בשרות חיל הים משנת 1956 וטובעה בערב ה-21 באוקטובר 1967, בשעה 17:30 בערך, במהלך סיור ביטחון שוטף לאורך חופי סיני, כתוצאה מפגיעת 4 טילים, שנורו מספינות טילים מצריות. באירוע נהרגו 47 לוחמים מצוות המשחתת ונפצעו 91. לזכר הלוחמים מעלה ארכיון צה"ל תמונות של המשחתת.*
אני בוגר המשחתת אח'י יפו.
באילת היו לי גם חברים בני המחזור שלי.

בני33

New member
***לחלוטין זה איננו נכון,,,,,,,,,

ולו רק מהסיבה,,,,,,,,,,,
שצוות ממוצע של אונייה כזו,,,,,,,
הוא כ-150 איש.

niva99

New member
הוא לא עלה מראש לצוללת...

אם אינני טועה אשתו הייתה צריכה ללדת - והוא בחר לטוס לארץ.
[בן זוגי הי ממחפשי הדקר].

niva99

New member
עכשיו שמתי לב שהתייחסת לאח"י אילת - כשבראשי כל הזמן ה"דקר"..

בני33

New member
***אכן,,,ואגב,,,,,

הייתי באותו סיור בים [אח''י יפו] שמצא את המצוף המנותק של ''דקר''.
יהי זכרם ברוך.

niva99

New member
אויש באמת? איפה היית כל החיים שלי?

בזכותך לומדים כל כך הרבה...
&nbsp
&nbsp
&nbsp

backbencher

New member
אילת טובעה עקב תפישה של שאננות שהרעילה מוחות מנהיגים

ומפקדים, התפתחה לאחר הנצחון המוחץ במלחמת ששת הימים, והביאה להתגרות מטופשת מתמשכת במצרים, יחד עם כשל מודיעיני חמור

"הספינה לא היתה צריכה להימצא היכן שנמצאה" (ציטוט מפי אלוף בוצר)

ציטוט: "שושן טוען בספרו כי כבר בשלהי יוני נתן מפקד החיל שלמה אראל שתי פקודות משימה שונות. הפקודה בכתב היתה תמימה והורתה לאילת ולשתי ספינות טורפדו לסייר לאורך גבול המים הריבוניים, בקרבת פורט סעיד. אבל בתדרוך בעל פה מסר אראל פקודה להשמיד כל כלי שיט שיסייר בקרבת הנמל"

זה משהו בלתי נתפש וחמור מאין כמוהו כאשר מפקד אומר משהו לפרוטוקול, אולם אומר משהו אחר בעל-פה, שלא לפרוטוקול

הקיצור: קורבנות מיותרים

שים לב כי צופה עירני גילה את הטיל מיד עם שיגורו, באור יום, עקב הרשף העז של מנוע ההזנקה של הטיל, ודיווח על כך מיידית, אך לא ניתן היה לעשות דבר עם החימוש המיושן של האניה

להבדיל, חנית, כלי שיט בשווי חצי מליארד דולר, שהיתה חמושה עד שיניה באמצעי התגוננות ותקיפה שהם המלה האחרונה בלוחמה ימית, אשר משום מה לא פעלו, ואשר התקרבה בשאננות פושעת לאזור לחימה חרף הידיעה כי הציוד מנוטרל, ואפילו לא הושאר איש על הסיפון בתצפית אל החוף (תצפית כזו, בחשיכה, היתה מגלה את הטיל בקלות, שוב, עקב הרשף העז של מנוע ההזנקה) - כמעט טובעה על 88 אנשיה

הזלזול ביריב - הורג...

מי שנפגע היו צוות חיל האוויר

ואחרי 2 ימים או קצת ..יותר לא זוכר בדיוק כמה זמן!
הצליחו להגיע אליהם.

מלחמת לבנון 2 מלאה בכישלונות נון סטופ בכל התחומים.

פשקרב

New member
אתה בהחלט צודק...

ציטוט מתוך ויקיפדיה:
בחיל הים כונו ארבע ספינות בשם "אילת". הראשונה אח"י אילת (א-16), שאחר כך נקראה "מצפן" (1948-1961); השנייה המשחתת "אילת" (ק-40); השלישית אח"י אילת (סער 2), ספינת טילים מדגם סער 2 (1968-1991) והרביעית אח"י אילת (סער 5), מדגם סער 5, הנמצאת בשירות פעיל משנת 1994 בשייטת ספינות הטילים.

למעלה