אחים

אחים

בהמשך לשאלה שעלתה פה לפני כמה ימים, החלטתי לשתף אתכם בגיהנום הפרטי שעובר עלי מדי יום. יש לי שלושה אחים, אבל הייתי רוצה לדבר רק על שניים מהם כרגע. האחד - בן 15, היפראקטיבי בצורה מטורפת. כל היום הוא שר, קופץ, צורח מתופף על דברים, מפיל אותם ומשגע לי את השכל. השני - בן 24, לא מזמן סיים שנה ראשונה באונ' וחזר לגור בבית לתקופת הקיץ. היום בשעה 12:00 קול השאון שהם הקימו, ומדובר על צרחות מטורפות, העירו אותי משינה. תמיד כשהם משחקים בפלייסטישן הם רבים ללא הפסקה ועושים את זה בקולי קולות. מיותר לציין שהיום זו לא הפעם הראשונה והם עושים את זה תמיד. כשאני מעיר להם על זה, הם לא מבינים מה הם לא עושים בסדר. רבאק, השעה 12:00 ביום שבת - זה מוגזם לבקש שלא יצעקו? לא ביקשתי שלא ישחקו, או שלא ידברו. בסה"כ ביקשתי שלא יצעקו. ההורים שלי לא עושים דבר בנדון, למרות שניסיתי לדבר איתם עשרות פעמים. התשובה שלהם תמיד זהה: "אתה ישן הרבה ואתה לא יכול לצפות שכולם יפסיקו לחיות רק בגלל זה". אבל זה כל הקטע. אני בסה"כ מבקש שהם לא יצעקו. זה מוגזם? כשזה קורה בזמן שינת הצהריים שלי אני כבר לא מתלונן. (למרות שזו לא נראית לי כבקשה מוגזמת לא לצעוק כשמישהו ישן בבית). ניסיתי לדבר איתם בהיגיון וניסיתי גם את הגישה התקיפה ודבר לא עוזר. מה עושים?
אני ממש מתחרפן מכל העניין.

יסמין43

New member
מצטערת, מסכימה עם הוריך.

בשעה 12 אנשים כבר לא צריכים להתחשב במי שישן. אמנם מובן שעדיף לא לצעוק באופן כללי (וכולנו צועקים בכל זאת), אבל יש גבול באשר להתחשבות בשינה. גם כשהבת שלי ואני קמות בבוקר אנחנו משתדלות לא להעיר את הבן הגדול, אבל בשבילי 10 בבוקר זה הגבול. מהשעה הזאת ואילך אני מתנהגת רגיל.

את לא צריכה להצטער, זו דעתך

אבל אני לא חושב שאת צודקת. מדובר על אקט מינימלי של התחשבות בזולת. אני חוזר, לא ביקשתי שלא ישחקו או שלא ידברו או שלא יראו טלוויזיה. בסה"כ ביקשתי שלא יצעקו. ואכן, מדובר על צעקות רמות ומחרישות אוזניים.

De-Panther

New member
אין חדר שיכול להשתיק את הצעקות??...

שהם יצעקו שם כמה שהם רוצים?? או שאתה תישן בחדר הזה?? גם אצלי ימי שבת זה ימים מעצבנים מהמובן הזה עכשיו חופש ובמשך השבוע זה עדיין שקט בבוקר אבל משום מה יש טריגר של ימי שבת שגורם לכולם לצעוק בבוקר אם יש לך ממד בבית תכנס אליו ותישן בו חוצמזה אתה היית בלונדון שמה איפה שכל ההאריפוטריסטים!! *מקנא* ובכל מקרה תבקש שהם ישתדלו לצעוק פחות

הצעקות כ"כ רמות שזה לא משנה איפה

אשן (מניסיון). וניסיתי לבקש שלא יצעקו. הם שמים עלי קצוץ.

resputin

New member
המף.. אולי תנסה לעשות עסקאות?

תבדוק מה אתה מביא להם, או משאיל להם, או עוזר להם- בקיצר, למה לעזאזל הם צריכים אותך שם, ותשתמש בשיטת ה"יד רוחצת יד", או להלן איומים. אם הם ימשיכו להתנהג כמו בהמות אז X,Y ו-Z יקרו.

אושר מ

New member
ואני אסכים עם יסמין...

אמנם שבת, ואמנם רוצים לישון... אבל אי אפשר לעצור חיים של אחרים... עד 10 ביום שבת זה אחלה, עשר וחצי נניח. מעבר לזה? ה-ג-ז-מ-ה. צרחות קבועות בכלל במשחק הן דבר שכדאי להפסיק, אבל את אורח החיים לא. ואם זה אורח החיים, אז כן בחצות היום זה מוצדק.

אושר מ

New member
זה לא מוגזם בכלל

בכל מצב שהוא, לא רק כשאחד מבני הבית ישן... אבל אם זהו אורח החיים התקין והרגיל בבית - כלומר צרחות ורעש, אז הבקשה היא אחרת, היא לשנות את אורח החיים בגלל הישן. לגיטימי, עד רמה מסויימת. ותאמין לי שאני באה מבית מאוד רועש... וגם לי קשה לישון בשבת בבוקר. אבל זה מה יש.

zimes

New member
טוב, די ברור למה אתה מתחרפן -

זה כי אתה לא ישן מספיק
אני, להבדיל מכל אלה עם סף-10-בבוקר, חושבת שמותר להתחשב בישנים, גם אם הם עושים את זה בשעות לגמרי-לא-סבירות. (ובינינו - 12 בצהריים בשבת? אני מכירה אי-אילו אנשים שזה זמן-שינה קבוע שלהם). אבל - היות והמצב נתון, ואני לא באמת רואה איך אתה משנה אותו - הייתי מנסה למצוא פתרון שתוכל לחיות אתו - להשלים שינה כשהם לא בבית, לישון עם מוסיקה, כך שתשמע אותם פחות, לישון בממ"ד (הקרדיט לפנתר), בטח יש עוד כמה אפשרויות (אולי לשפר את האיטום של החדר שלך, או של החדר בו הם משחקים).

הצעקות

הן רק דוגמא לחוסר הכבוד, העדר ההתחשבות והזלזול שרוחשים לי כאן. תודה לכל המגיבים. לפחות הוצאתי קצת קיטור בפתיל הזה.

Mr Peiser

New member
גם אותי זה מעצבן..

גם אני נתקל בבעיה הזאת לעיתים קרובות... גיליתי שפשוט אין מה לעשות. אומנם אחי קטנים יותר (בני 12 ו- 14) אבל לא חשוב כמה אני מבקש מהם לשתוק הם לא מפסיקים. למזלי עכשיו הם במחנה קיץ של הצופים אז יש לי כמה ימי שקט
. אבל סך הכל, הדרך היחידה היא לנסות להסביר להם שזה מפריע ושיפסיקו (מה שלא עובד כמעט תמיד כמו שציינת), או, אם זה ממש מפריע להעניש אותם כשהם מפריעים על ידי הפרעה מכוונת להם כשהם ישנים.. דרך אגב השם שלך לאזארוס זה על שם ההוא מהברית החדשה שישו הקים מהמתים?

לא, זה עפ"י שמו של דמות הדגל של

הסופר האהוב עלי - רוברט א. היינלין, ששמה ניתן לה עפ"י ההוא מהברית החדשה שישו הקים מהמתים. הא, והזכרת לי שאחי הקטן נוסע לאילת לשבוע אז אני כבר מעודד

jahnon

New member
מכיר

גם אני נתקלתי בבעיה כזו, צרות של אחים בכורים. הבעיה שלי הייתה שגם ההורים שלי, במקרה זה אבא שלי, לא בדיוק מתחשבים ואני לא מתכוון לשעה 12:00 בצהריים אלא לשעה 10:00 אחרי חינוך מחדש נפתרה הבעיה. מאחר שכאשר אני יוצא לבלות (או לעבוד) וחוזר דיי מאוחר דאגתי לעשות קצת רעש כדי להראות להם באיזה שעה אני חוזר, אחרי כמה פעמים הם הבינו את הרמז והפסיקו לעשות רעש בשעות לא סבירות (כמו 13:00 בצהריים). ואני חייב להגיב לכמה מהאנשים כאן להתחשב באנשים אחרים לא קשורה לשעה ביום, אף אחד לא מתכוון שתשימו את החיים שלכם בהמתנה. כל יפי הנפש האלה מעצבנים אותי אתם לא תחליטו מתי אני צריך לקום. תפסיקו לנסות לחנך אותי. ובנימה יותר פרטנית, בלי לנקוב בשמות, לא חוכמה לקחת את העמדה המנוגדת רק כדי להגיד משהו, שמתי לב שתמיד את/ה נוהגים לקחת את העמדה הנגדית לכל הודעה.

אופה, ג'חנון מסתורי....

בכל מקרה, לצערי אני נאלצת להסכים עם האחרים, וגם להעיר שהואיל וללאזי יש תשובה לכל דבר, והוא מכיר את האחים שלו, וניסה כבר הכל, חוץ מלהזכיר להם את זה בעדינות ולבקש קצת הנמכה של הטונים, כנראה שאין יותר מה לעשות. הפתרון, כידוע, הוא לשכור דירה לבד. לא ריאלי, לצערנו, בשלב הזה. ככה זה כשאתה גר בבית משותף. אולי כדי לעודד אותך, אני יכולה לספר לך על בית שאני מכירה, שבו המשחק עצמו היה נמצא בחדר בו האדם עצמו מנסה לישון. לא מדובר על הבית שלי כיום, אבל איכשהו זה עלה בהיפנוזה שעשה לי ד"ר צלמון לפני שנתיים. אין כמו ילדות מאושרת להפוך אותך לאדם נעים וסבלני לסביבה.

למעלה