אחים שלי

krembo1vanil

New member
אחים שלי

אני מחפש דיסקים של באלדי אולייר. בינתיים קניתי אחד -"פלמנקונצרט". מאוד מרוצה מהסגנון.אני ממליץ לכולם לנסות.שווה להקשיב. אשמח לשמוע ממכם על מקומות בהם אפשר למצוא עוד דיסקים שלו.

על טעם וריח אין מה להתווכח...

אבל בעיניי הסגנון שלו ממש לא מוצא חן. באלדי הוא נגן עם יכולות אדירות, טכניקה נהדרת-פשוט וירטואוז! אבל, כשהוציא את התקליט הראשון כמדומני estampas flamencas היה ניתן לשמוע נגינה בסגנון היותר "פלמנקי" יותר מחובר לשורש אבל איני יודע אם עשה זאת מטעמים אומנותיים או מסחריים, הפך את עורו יותר ויותר והתרחק מהאותנטיות של הסגנון. אם עשה זאת מטעמים מסחריים אז יש לו שכל מכיוון שהקהל הישראלי (לפחות של אז) לא ידע ברובו להכיל את המוסיקה השורשית. ככל שנתת להם רומבות ורצוי עם איזו רקדנית ופרח בשיער יכולת להתפרנס. בסיכומו של דבר, באלדי לוקח נעימות מרומניה או מהבלקן, משלב אותם בתוך טכניקה וירטואוזית ומתבל באפקטים כמו: מיקום יד שמאל מאוד גבוה על המיתרים כדי להפיק סאונד של ציפורים וכמובן שהדבר מלווה בהצגת פנטומימה כאילו הציפור מחרבנת לו על הראש, החלקה של יד שמאל עם טבעת על השריגים כדי להשיג אפקט של כלי הקשה כל שהוא וכו'. באלדי נכנע לטעם הקהל הישראלי שרוצה כמה שיותר מהר, קל לעיכול ואם אפשר אז גם משעשע וכך נגינתו הופכת ליותר ויותר חסרת הבעה וניואנסים וכל מופע הוא בעצם הצגת בידור בלבוש פלמנקי. אם למשל משווים בין נגינתו לבין ויסנטה אמיגו הרי שאצל ויסנטה גם אם אינך אוהב ממש קטע מסויים שלו אתה לא יכול שלא להתפעל משלל הגוונים שהוא מוציא מן הגיטרה ומים הרגש הפורץ מנגינתו בעוד שאצל באלדי יש לעיתים קרובות תחושה של משהו מאוד אטום שרק מחפש לרוץ כמה שיותר מהר ולפרוט מה שיותר חזק, הנגינה נטולת אמירה. אני שוב חוזר ואומר שטכנית מדובר פה בנגן גדול אבל אומנותית? לא תודה.

גרי רשף

New member
יש בזה משהו..

השוק הישראלי קטן, וכדי לשרוד צריך להציע סחורה שווה לכל נפש. אין כאן קהל חובבי פלמנקו אנין, וגם אני (כמו רבים אחרים שאוהבים את הסגנון המוזיקלי הזה)- לא ממש מכיר אותו לעומק.

krembo1vanil

New member
יש אמת בדבריך

אכן לפעמים נראה שהוא נוטה למוזיקה שיותר קל להתחבר אליה, אך עדין לא הייתי קורא לזה התמסחרות. מלבד זה, המוזיקה יפה - אז למי אכפת?

guitarrista

New member
הצצתי ונישברתי ):

יש מכורים כבדים! בין שורות הפורום זה , רבים הם החיים פלמנקו כבר יותר מעשור או שניים. גם בישראל המפותחת-מתפתחת שכל-כך "קטנה עלינו", יש מי שחוסכות כל אגורה וטסות לסביליה בכל הזדמנות .יש מי שמחכים לששי שיגיע, לפגוש חבר על גג בת"א, ללגום וינו טינטו ולנגן שעות. יש מי שדיסק של ויסנטה מתנגן אצלו, עוד טרם צאתו אל השוק.יש המחכים לאדם דלמונטה(מורי ורבי) שיגיע לסיבוב הופעות נוסף, ולא נשכח את הממתינים בכליון עיניים לכל מופע חדש של ששון,יחיאל, מיכל, שרון ועוד רבים וטובים! יש מכורים כבדים, למרות ש"אנינים" לא מצלצל טוב עם פלמנקו!!! מאחל הצלחה באיתורם וליכודם, guitarrista

orlio

New member
באלדי אולייר אמן ענק בפני עצמו

נכון שבאלדי אולייר הוא אמן פלמנקו נדיר שיש לו גם את הכישרון להתאים את עצמו לכל קהל.כל הכבוד לו על הלחנים,העיבודים והנגינה הוירטואוזית המדהימה. אני מוצאת עומק ואמירה אמנותית גדולה בחמרים שהוא מלחין ומבצע. חבל שהשוק הישראלי לא מאפשר לו להשמיע באמת את כל מיגוון יצירותיו. אילו ויסנטה אמיגו היה חי בארץ, מצבו לא היה שונה לצערנו.

Falcor

New member
אני לא חושב שההשוואה שלך נכונה

ויסנטה אמיגו מנגן עבור הקהל שלו בספרד.. ואילו באלדי אולייר מנגן עבור הקהל שלו בארץ .. שני הקהלים הללו שונים.. שונים בטעמם המוזיקלי.. ושונים בשורשים שלהם שמכתיבים במידה מסויימת את הטעם המוזיקלי.. מכיוון שבאלדי אולייר חי בארץ הוא צריך לעשות מוזיקה שתתחבר לארץ הזו ולטעם המוזיקלי של האנשים כאן .. וזה מה שהוא עושה .. הייתי בכמה הופעות שלו ומאוד נהניתי .. אני לא חושב שהוא נכנע לטעם הקהל הישראלי.. זה לא נכון להגיד דבר כזה .. כי הרי מה שווה אמן בלי קהל ?! FALCOR .

orlio

New member
דיסקים של באלדי אולייר

חברת פונוקול אחראית על הפצת הדיסקים של באלדי אולייר,ניתן להתקשר אליהם. בנוסף,בקרוב יוצא לחנויות דיסק חדש של באלדי אולייר "מעברים בזמן", פרוייקט המשלב מוסיקה ישראלית עכשווית עם הפלמנקו והמוסיקה הצוענית.

למעלה