אחים רבותי אחים

אחים רבותי אחים

בעקבות הריוני השני, הלכתי שבוע שעבר להרצאה בנוגע להצטרפות ילד שני למשפחה. ההרצאה הייתה של דיאנה אידלמן - קרת, אשר הקימה את ארגון "בראשית". ההרצאה באמת נתנה לי המון והייתה נהדרת. החלטתי לצרף לכם איזשהו מסמך שהיא חילקה (אני מקווה שהיא לא תכעס...) בנושא "עידוד יחסי אחים חיוביים" מעניין אותי לדעת מה דעתכם על כך, וגם מה הורים לתאומים ושלישיות חושבים על כך. והאם בכלל מה שהיא מציעה אפשרי... שבוע טוב ורטוב... לכולם אמא של עופרי

קרן משם

New member
סוף סוף יצא לי לקרוא את הקובץ

ואני חייבת לומר שהחיים שלי היו ורודים אם שיגרת חיינו היתה כמו הכתוב... מותר לשאוב ולקוות ולצפות אבל מנסיון כגודל הציפיה גודל האכזבה! "אנחנו לא מונעים קונפליקטים בין ילדינו. אנחנו גם סומכים על היכולת שלהם למצוא פתרונות ולפתור בעיות. אנחנו מתערבים רק כאשר הם מגיעים למבוי סתום פוגעני."=אין משהו שהייתי רוצה יותר מזה....בת'אכלס אמחיש אך הדברים מתנהלים אצלנו? כל דקה שניה (ולא בהקצנה!) מגיע למבוי סתום פוגעני! אהמממממ אנחנו על המשמר כל זמן! "אנחנו רואים את המיוחדות שבכל ילד במשפחה. כל ילד הוא "בבת עינינו".= ללא ספק אני מחנכת את ילדיי (ואת עצמי!) לאינדבידואליות....יש מי שיגיד בולשיט זה יחידה אחת...הכל ביחד...הכל אותו דבר וכו'...אבל חיינו רחוקים מלאמת את הנ"ל! החל ב-ביגוד, הנעלה וכל מה שקשור בהופעה חיצונית הם כמו 3 אחרים ולא כמו שלישיה (מלבד גודל הבגדים התואם) וכו' וכו'...<לא עולים לי עוד דוגמאות כרגע>. לגביי משפט מספר 6 אהמממממ מתביישת לומר אבל אני חוטאת בזה לפעמים....למרות שילדיי עוד קטנים וכביכול לא ממש מבינים, הייתי אמורה להרגיל את עצמי שזה לא בסדר לחשוב/לראות את הדברים ככה ובטח לא לבטא אותם...הם כל כך דומים וכל כך שונים ולכל אחד תכונות אופי מובלטות יותר מהשני...לטוב ולרע... בגדול כל הכתוב נראה טוב ויפה....בתיאוריה...בת'אכלס זה נראה לי אפשרי אבל מזה קשה עם שלישיה...לעיתים נראה לי שאין דרך אחרת לגדלם מלבד מה שאני מכירה.... לפני יומיים קיבלתי קלטת מישראל והקליטו לי את התוכנית של "חייהם של שלישיות"...כל כך הסתקרנתי לראות אך זה אצל אחרים...אף אחד לא היה מוכן לחשוב לחזור על הכל שוב....והאמת? אני קצת קרועה במחשבה הזאת...אך אפשר לומר שלא הייתי חוזרת? הרי יש לי יהלומים בזכות ולמרות הימים הקשים ההם...מרוב שקשה לי אני כבר שוכחת שקשה לי ונראה לי לפעמים שככה צריך להיות...אבל בתוכנית טי וי זה היה כל כך קשה! אז אני מבינה את מי ששואל 'בטח זה נורא קשה'...לרוב אני חסרת אונים מול המשפט הזה....נו, ברור לא? אבל לאפ'חד לא ברור באמת הנושא אם לא חווה את זה. תודה שהבאת את הדברים האלה...ומי שמיישם את הנ"ל ראוי להערצתי!

למעלה