אחים עזרה דחוף!!

BaaMan

New member
אחים עזרה דחוף!!

בס"ד אני לומד בבי"ס שיש בו (לצערי הרב והמר) לימודי חול אז אני צריך ללמוד לימודי חול(מתמטיקה לשון וכד') והשיעורי בית דופקים לי את כל הסדר לימוד(ספרי קודש) ואני לא רוצה לעשות את זה ואם השליטה הייתה בידי ממזמן הייתי עובר לישיבה נורמלית. הקטע שאני יודע שאין שום סיכוי שההורים שלי יעבירו אותי ואני אהיה חייב לעשות את אותה מתמטיקה מתועבת במשך ה6 שנים הבאות. וכל פעם שאני צריך לעשות שיעורי בית במתמטיקה, אני נכנס לדכאון(קל יחסית) שאין סיכוי שאני אסיים את הסדר שלי. וגם לפעמים אני חושב אולי זה טוב שאני לומד מתמטיקה כי הגיוני שזה יעזור לי עם פרנסה ואני אוכל לפרנס בכבוד משפחה. מצד אחד אני יודע שאין סיכוי ששום דבר ישתנה אבל מצד שני אני מתבאס כל יום מחדש שאני צריך ללמוד מקצועות חול ולא לנצל את זמני ללימוד תורה ועבודת ה'. ואין לי איך לשמח את עצמי..ואני כל הזמן עצוב ואני פשוט משתגע! עזרה דחוף!!! אני כבר

asaf2000

New member
למה במקום?

תנצל את הזמן שיש לך ללימודי חסידות, אפילו חצי שעה אפילו עשר דקות, תנצל את מה שיש ומתי שיש לך זמן למשל באוטובוס או בהפסקה בבית ספר תעשה סדר לימוד קצרצר באיזה ספר הלכות או משהו מרבינו. המתמטיקה יכולה להיות בנוסף ללימודי הקודש לא חייב או זה או זה.

אשריך...!

בס"ד ובזרה"ק רק בזה אתה צריך ויש לך הרבה על מה וממה לשמוח... חזק ואמץ בעבודתך.

רוזן71

New member
ל-BAAMAN בוקר טוב.

בס"ד. הצעתי לך שתעשה את רצון הוריך ותלמד גם לימודי חול, זה חשוב מאוד לעתידך, כתוב בגמרא "פשוט נבלתא בשוקא ואל תצטרך לבריות" תרגום שתתפרנס בכוחות עצמך ולא להזדקק לעזרת אחרים. וזה לא סותר את שאיפתך ללמודי קודש, ואתה מקיים גם מצוות כיבוד הורים, ותעשה את זה בשמחה וחשק. בהצלחה. רוזן.

BaaMan

New member
תודה אחים יקרים!!!

בס"ד תודה וסתם שתדעו יש לי היום יומולדת! מזל טוב לי

פראזניק

New member
קולולולולולו ../images/Emo6.gif

מזל טוב!
שתדע רק עושר ואושר, בדרך רבינו הק', כל הימים.

BaaMan

New member
אמן ואמן! ומצורפת בזאת שאלה...

בס"ד יש כל מיני ימים שבהם כל סעודה שאוכלים היא סעודת מצווה(שבת, ימים טובים ) ויש גם ימים כמו ראש חודש שגם בהם כל סעודה היא סעודת מצווה אבל בתנאי שאומרים עליה דברי תורה... אז יש לי שאלה... האם גם ביומולדת אפשר לעשות סעודת מצווה? כי אם חושבים על זה יומולדת זה בעצם יום שאני מודה לה' יתברך על זה שנולדתי אני אשמח לקבל תשובה בהקדם! תודה לכם!

פראזניק

New member
אם אני לא טועה

זכור לי שכל סעודה שנאמרים בה דברי תורה והיא סעודת הודיה - מבחינה מסוימת היא נחשבת כסעודת מצוה. כך זכור לי, אבל איני בטוח

BaaMan

New member
אז מה לעשות?

בס"ד ההורים שלי ערכו לי ארוחה ו...האם זה יקרא כסעודת מצווה ומה לעשות?

הנהגות יום הולדת

יום הולדת הוא זמן חשוב לשמחה (על החיים עד כה) ולחשבון נפש (על החיים שיבואו מכאן ולהבא). קיבלתי מרבי לוי יצחק בנדר זצ"ל שביום ההולדת צריך לנצל את הלילה לתפילה והתבודדות, ולומר הרבה ליקוטי תפילות. בחסידות חב"ד נהוג לעשות סעודת מצוה בהשתתפות חברים, ולקבל קבלות טובות לעתיד. אמנם, יש המתלוצצים שבתורה כתוב דווקא על פרעה שעשה סעודה ליום הולדתו... אבל, אחר הבדיחותא, בודאי שארוחת יום הולדת, אם יש בה דברי תורה וזמירות קודש היא סעודת מצוה - והעיקר שתזכה לשנים ארוכות נעימות וטובות עד מאה ועשרים שנה בשמחה ובאושר ותעלה מעלה במעלות התורה והשמחה בהתקשרות לצדיקי אמת. מזל טוב! (קיבלתי עוד הנהגה מאחד מגדולי צדיקי הדור: מכיון שכתוב במשנה ובהלכה ש"בן חמש עשרה לגמרא", ובעל התניא פוסק בשולחן ערוך שלו שמדובר מהיום הראשון של שנת החמש עשרה, הרי מומלץ לקבל על עצמך ללמוד עמוד אחד גמרא ליום בבקיאות, אם אתה מסוגל לזה, ולהתמיד בהנהגה זו כל ימי חייך. גם אם אינך יודע ללמוד גמרא, תוכל להיעזר במהדורות המנוקדות והמפורשות שיצאו בזמננו. בהצלחה.)

BaaMan

New member
תודה!

בס"ד ובדיוק רציתי להתחיל ללמוד גמרא רק שאין לי איפה ואין לי גמרא בבית... טוב תמיד אפשר לקנות...

למעלה