אחים ואחיות

עריסטו

Active member
שאלה לי אליך

איך בחרת אשה אקראית? האם בחרת אשה אחת מתוך האוכלוסיה בהסתברות שווה לכל אשה, או שבחרת משפחה בהסתברות שווה לכל משפחה ומתוך המשפחה בחרת אשה?

כנראה,

בחרתי אישה אחת מתוך כלל הנשים באוכלוסיה, בהסתברות שווה לכל אישה. וליתר דיוק: שאלתי את כל הנשים מאוכלוסיית הנשים, וחישבתי את הממוצע של תשובותיהן. נראה לי, שזה שקול. לא כך? כנ"ל הגברים.

1אברהם

New member
אם הבנתי נכון את החישוב שלך

אז הסכום רץ על m ו f שונים מבלי להתחשב שיש למשל יותר משפחות עם 4 ילדים בהרכב של 2 בנים ו2 בנות מאשר משפחות עם 4 ילדים שכולם מאותו מין. ( בהנחה הסבירה שהסיכוי ללידת בן זהה לסיכוי ללידת בת ) ואילו בנוסחה שלי הכפלתי כל מקרה של m,f ב"משקל הסתברותי" {m,N} ( מספר הצרופים של מתוך N ) ואז זה יוצא זהה.

אכן, משהו כזה.

הדבר היחיד שניסיתי לשקלל במקצת, זה כמות הילדים במשפחה - בסביבות 2.5, אך גם כאן הכנסתי גם מספרים אקראיים שונים. ננסה דוגמה פשוטה ביותר, ממש עכשיו, ונראה מה היא תיתן. נניח שיש:
n(1,0) = a n(0,1) = a n(2,0) = b n(0,2) = b n(1,1) = 2b n(3,0) = c n(0,3) = c n(2,1) = 3c n(1,2) = 3c M = (1*1*2b + 2*1*3c + 1*2*3c) / (1*a + 2*b + 1*2b + 3*c + 2*3c + 1*3c) = = (2b + 12c) / (a + 4b + 12c) F = (2*1*b + 3*2*c + 2*1*3c) / (1*a + 2*b + 1*2b + 3*c + 1*3c + 2*3c) = = (2b + 12c) / (a + 4b + 12c)​
ואללה! הצדק עמך!

טוב, אתה ממש צודק -

הרצתי תכנית דומה, הלוקחת מספרים אקראיים a,b,c... וכו' עד 10 ילדים, אך לאותה כמות ילדים היא מכפילה את המספר במקדם הבינומינלי כמו שציינת, והתוצאות תמיד חפפו בדיוק.

למעלה