אחים אנחנו

ch561

New member
דוגמא אחת

לתלות את יוסי שריד, לא זכור לי שהוא התנצל.

minzly

New member
לתפיסתו של הרב עובדייה יוסי שריד

אדם רשע שמחטיא את עם ישראל, בדיוק באותו אופן ששריד רואה את הרב עובדיה זו לא תפיסתי כמובן, וגם אם כן לתפיסתי לא מן הראוי להציף שנאת חינם ולהסית לתלות אנשים

ch561

New member
אבל שריד לא קרא לתלות את הרב

עובדיה יוסף. כך שהשוואה בין שריד לעובדיה, עושה עוול לשריד.

minzly

New member
הוא לא קרא תיגר על הרב, אבל כבר

שנים הוא לא עושה כלום בכנסת, אפילו את החינוך לא קידם כשהיה שר, הוא רק תופס כיסאות במליאה ובועדות במשימה אחת הוא הצליח, אולי אפילו בלי כוונה, להפיץ שנאת חינם בפוליטיקה ובעם ישראל. זו מין תקורה (overhead) של השליחות שבעבורה הוא רץ לכנסת. אם אני הייתי בתפקידו הייתי עושה הכל הכל באהבה

גוססי

New member
הוא לא התנצל...

אלא רק "הבהיר" שדבריו לא הובנו כהלכה. יש הבדל גדול בין שני הדברים.

saar7650

New member
טעות.

ההבדל בין "אי הבנה" ל-"התנצלות" הוא קטן ולא משמעותי.

גוססי

New member
הבדל עצום

"דברי לא הובנו כהלכה" פירושו "אתם טעיתם", בעוד "אני מתנצל" פירושו "סליחה, אני טעיתי". אדם גדול יודע להודות בשגיאותיו, אבל אדם קטן אינו מסוגל לעשות זאת ומטיל את האשם בזולת. הרב עובדיה יצא קטן מכל "אי ההבנה" הזו, קטן מאד...

saar7650

New member
לא נכון!

האמת היא שבתקשורת לא מבינים אותו או שמנסים לא להבין. ואני אתן דוגמא- בדרשתו המפורסמת על השואה (ולא ניכנס לעניין הזה) צוטט הרב בתקשורת כאומר: "היהודים בשואה היו חיות!!! ממש כמו נמלים ורמשים"!!! אדם שיקרא זאת, יאמר- איך מעז רב בישראל לבוא ולטעון כי היהודים הם חיות או חלילה רמשים?!! קצף גדול יצא על הרב. ושמעתי תגובות נזעמות בתונכיות ה"טוקשואו" ברדיו. אמר הרב- לא הבנתם אותי! ואפילו לא ציטטתם את דבריי כהלכה! הרי הרב אמר ש-"הנאצים התנהגו כלפי היהודים בשואה כמו רמשים"! טבחו בהם ללא היכר, כמו שאנו הורגים עשרות נמלים ורמשים קטנים מידי יום בלי לשים אל ליבנו! כך טבחו בנו כאילו הרגו נמלים שקצים ורמשים. והאם גם פה היה צריך הרב לטעון כי טעה?... או שמא לא הובן כהלכה?! בדיוק כמו במקרה יוסי שריד- הרב אמר שהוא "ארור" כי על פי התורה, אדם שלא שומר תורה ומצוות הוא מקולל מעצם זה שלא השיג את מטרת חייו. אך לא התכווין למה שחשבו בתקשורת ש- "אם יוסי שריד הוא ארור צריך להורגו ולהשמידו"!... המון העם לא הבין, אך אדם שיודע דעת תורה ושומע את כל הדרשה ולא חצאי משפטים יכול היה להבין ועובדה שאף אחד מהנוכחים בדרשה לא העלה במחשבתו את ההסבר שהביאו בתקשורת לדברי הרב.

blablash

New member
כן ראיתי, בשנה האחרונה...

ב"ה בחורה ספרדיה ברחוב יפו בי-ם, שהמשיכה ללכת תוך כדיי צפירה, וכנראה שהיא הולכת נגד הרב עובדיה... וחוץ מזה יש גם את האשכנזים שהם לפחות 50% מהציבור החרדי אם לא יותר... צ'מע סיפור היה ילד בשם א' ילד בשם ב' וילד בשם ג', א' ו- ב' הרביצו לג' המורה העניש את א' וא' טען להגנתו, אבל גם ב' הרביץ... הבנת לבד אני מקווה... תן לי ת'שם של הבית כנסת שלך, חשבתי שאתה לא חרדי, אתה מתפלל בבית כנסת חרדי? כולם שם הולכים בשחור? ולא דברתי על הרב עובדיה, דברתי עליך, אמרתי שאתה מדבר שטויות לא פחות מזה שכתב ת'הודעה מעליך...

saar7650

New member
נכון.

תשאל את הרב עובדיה, שאל אישית את הרבנים החרדים ותראה. "וחוץ מזה יש גם את האשכנזים שהם לפחות 50% מהציבור החרדי אם לא יותר..." כפי שאתה יודע יש מחלוקות בין רבנים וזה חלק מהמחלוקות. אבל גם שמעתי רבנים אשכנזים אומרים זאת. "צ'מע סיפור היה ילד בשם א' ילד בשם ב' וילד בשם ג', א' ו- ב' הרביצו לג' המורה העניש את א' וא' טען להגנתו, אבל גם ב' הרביץ... הבנת לבד אני מקווה..." אין קשר. לא טענתי שמותר בגלל שהשני גם עושה כך... איפה אמרתי את זה?! "תן לי ת'שם של הבית כנסת שלך, חשבתי שאתה לא חרדי, אתה מתפלל בבית כנסת חרדי? כולם שם הולכים בשחור?" אכן, איני חרדי אבל לא דיברתי על בית הכנסת הקבועה שלי. אני מתפלל במס' בתי כנסת. בקבועה הם חובשי כיפה סרוגה וכולם עומדים בצפירה. וכן- הולכים שם בשחור. חלקם עם מגבעות. "ולא דברתי על הרב עובדיה, דברתי עליך, אמרתי שאתה מדבר שטויות לא פחות מזה שכתב ת'הודעה מעליך..." אני שמח שיש אנשים שחושבים שאני מדבר שטויות... תודה על המחמאות!!!

blablash

New member
אני יודע שכך הרב עובדיה פסק.

ב"ה ז"א לא ידעתי אבל זה בהחלט מתקבל על הדעת, דווקא ידעתי על רבנים ליטאים אשכנזים שםסקו כך, ובכל זאת אני עדיין יודע שיש הרבה מאוד חרדים שלא עומדים בצפירה. הלינק שקישרת אותי אליו טען, למה לא צלמו את החילוני בפינה שלא עומד?... חלקם עם מגבעות? חשבתי שכל החרדים הולכים עם מגבעות, לפחות בתפילה... אז אולי הם לא כלכך חרדים...? אני שמח שאתה נהנה מהמחמאות.

saar7650

New member
בלבלש

"ב"ה ז"א לא ידעתי אבל זה בהחלט מתקבל על הדעת, דווקא ידעתי על רבנים ליטאים אשכנזים שםסקו כך, ובכל זאת אני עדיין יודע שיש הרבה מאוד חרדים שלא עומדים בצפירה" אז שוב, הם לא הולכים לפי הרב עובדיה. "הלינק שקישרת אותי אליו טען, למה לא צלמו את החילוני בפינה שלא עומד?..." הלינק הזה דיבר על יחס התקשורת לחרדים. ובהקשר הזה שאל, למה צילמו דווקא את החרדי ולא את החילוני שישב באמצע הצפירה?... א-ב-ל בלינק הזה גם כתוב כי:"אין אנו באים להצדיק את החרדי שיושב בצפירה"!!! כלומר, גם שם (וזהו אתר חרדי) החרדים לא מסכימים עם אותו איש שלא עמד בצפירה. "חלקם עם מגבעות? חשבתי שכל החרדים הולכים עם מגבעות, לפחות בתפילה... אז אולי הם לא כלכך חרדים...?" אז, לא כל החרדים הולכים עם מגבעות. מכמה סיבות: לדוגמא- א. לפני גיל 13. (זה לפי מנהג חב"ד אם איני טועה). ב. טוענים כי המגבעת מביאה אותך ליוהרה (גאווה) ואין אתה ראוי לשים מגבעת קודם שתגיע לרמה רוחנית מסויימת. אגב, לא התכוונתי לכמות גדולה של אנשים שלא חובשים מגבעות, אלא ליחידים בודדים. "אני שמח שאתה נהנה מהמחמאות". אני שמח שאתה שמח...

blablash

New member
אתה יודע מה אתה צודק...

ב"ה בסדר? מרוצה? החרדים מושלמים אם החרדים היו בשלטון הכל היה נראה אחרת, לא היו פושעים, לא היו שחיתויות. אם החרדים היו שולטים בכלכלה, היינו מעמצה כלכלית. אם החרדים היו שולטים בספורט, אז בכלל האתלטקיה בישראל הייתה ברמות בינלאומיות. עכשיו נרגעת? תן לי לנחש מה תענה לי... "לא אמרתי שהם מושלמים גם להם יש בעיות וכו'" משהו בסגנון נכון?

blablash

New member
בעצם מה שרציתי להגיד...

ב"ה אל תתיחס להודעה הקודמת. פשוט רציתי להגיד שכבר נמאס לי להתווכח איתך, כי הוויכוח הזה לא מוביל לשום מקום. יש שתי צורות שאדם יכול להתווכח, בראשונה הוא מציב את דעתו בתור דעת האמת המוחלטת, אבל פתוח ומוכן לשמוע גם דעות אחרות, ובשניה, הוא רואה את עצמו במעין שליחות מסוימת, והוא מוכן להקריב את עצמו לסכנה של להקשיב לדעות אחרים, בשביל להשמיע את דעתו. הוויכוח איתך הוא מהסוג השני.

blablash

New member
ושהציבור החרדי לא יבוא אח"כ לבכות..

ב"ה כשיזמברו לו ת'צורה (סליחה על הביטוי). כמו שכבר עכשיו הוא התחיל להתבכיין בקשר לתקציבים.

saar7650

New member
שיהיה לך יום טוב!

באמת, חבל שאתה מוציא דברים מהקשרם. אגב- אולי במקום לנהל דיון עם אנשים, תנהל דיון עם עצמך?... אני מקווה שאתה לפחות, לא מדבר שטויות (כמוני)... ושוב- יום טוב!

saar7650

New member
חשבתי שהרמה שלך יותר גבוהה

אני מבין שאתה עדיין ילד שיורד לפסים אישיים... ובכל זאת, יום טוב! בעצם- לילה טוב...

למעלה