אחיזת עפרון

שגיגאיה

New member
אחיזת עפרון

שלום.. הבת שלי בת 3 וחצי בקרוב. היא מאוד מפותחת שפתית וקוגנטיבית. בתחום היצירה היא מאוד אוהבת ליצור..משרבטת לרב , בחודשים האחרונים גם לשרבוטים היא קוראת בשמות..הנה פיל ..לדןמא ולאחרונה היא מציירת איש, פרחים, חתול..וכו. היא גם מציירת ריבוע משולש , יודעת לצייר אלכסון ומנסה לכתוב ספרות ואותיות(או שיוצא לה ציור כלשהו שמזכיר לה אות או מספר והיא אומרת..הנה אחד) מבחינת האחיזה שלה.. אז היא לא מוצלחת במיוחד..היא מנסה כל פעם בצורה אחרת ויש לה קושי בגזירה. אבל זה לא מנע ממנה לצייר. השבוע אחת מהגננות רשמה במחברת הקשר שלה..שיש לה קושי באחיזת עפרון ומכחול. ונא לשבת איתה מידי יום ביומו.. מעבר לניסוח ה"מוצלח" של הגננת..(בתי מציירת כל הזמן, יש חומרים חופשיים בבית..והיא גם בחוג יצירה.) האם באמת בגיל הזה היא אמורה לדעת כבר לאחוז בצורה נכונה. האם עלי או על לגננת לתקן את הילדה או שהיא אמורה לבדוק בעצמה את האפשרויות אני חוששת שאם נדחק בה אז דווקא השלב העכשווי של יצירת סמלים מוחשיים, ילך לאיבוד והיא תחשוש שהיא לא יודעת להחזיק נכון את החפצים ולא תרצה ליצור יותר. איך אפשר ללמד אותה לאחוז נכון? אני חוששת שאני לא אלמד נכון והיא תרכוש את זה בצורה שגויה. תודה

Mנטה

New member
אני לא מבינה

אם היא מציירת באופן חופשי ונהנית מזה ואם היא בת שלוש וחצי, למה היא צריכה לאחוז "נכון" ?

שגיגאיה

New member
גם אני לא מבינה..אבל אני מניחה

שאם האחיזה לא נכונה..היא תשקיע כח פיזי מיותר ויהיה לה קושי בדיוק

נאוה ר

New member
אחיזה לא נכונה = הערכה ערכית

אולי תנסי לתאר לנו מה זה אחיזה לא נכונה. ילדה בת 3 וחצי שמצליחה לצייר משולש לא צריכה להתעסק בקטנות אלא אם כן האחיזה רחוקה מאוד מטווח הנורמה הגדול הקיים.....

תסמכי על עצמך...

את נשמנעת לי אמא מודעת, רגישה ועם גישה נכונה ובריאה. תמשיכי לחשוף את הילדה שלך לעשייה, יצירה עם מגוון חומרים והמון יצירתיות וחופשיות. עזבי כרגע ניתוחים מיותרים כמו - אחיזה לא נכונה תגרום להשקעת כח פיזי ולאחר מכן לקושי בדיוק. מאיפה יכולת הניתוח ??? זה נשמע יותר כמו מילים של אנשי מקצוע ולא של הורה ??? אולי מנסיון עם ילדיך האחרים ? אולי מעבודה ??? בגדול - תסמכי על האינטואיציות הבריאות שלך כאמא וכשתרגישי- תפני לייעוץ מקצועי של מרפאה בעיסוק. ואגב במידה ותעשי זאת, תבקשי באותה הזדמנות גם הדרכה לאותה הגננת.

2 ש נ ט י

New member
אחיזת עיפרון

קיימת נטיה אצל גננות להפנות לריפוי בעיסוק על רקע של 'אחיזת עיפרון לא נכנה'. אם אחיזת העיפרון היא פונקציונלית עבור ביתך- מגיעה לתוצרים טובים ללא מאמץ ו/או התעייפות מיותרים,ללא קיבועים בישיבה לא נכונה או קיבועי כתפיים (תופעות אשר ישפיעו בעתיד על תוצרים מדויקים יותר כגון כתיבה) לא הייתי מתערבת בשלב זה.את נשמעת אמא עם מודעות,תסמכי על עצמך שבמידה ותראי איזשהו קושי,תדעי מתי לפנות לעזרה.

שגיגאיה

New member
תודה

על כל ההתייחסויות... לי כאמור האחיזה לא הפריעה זו רק הערה של הגננת, אך מאחר שאני קשורה לתחום הטיפולי(אני מטפלת באמנות) אני לא רוצה להיות מההורים שרוצים מודעות ותמיד דואגים לאחרים וכשזה מגיע לילד שלהם...אז הכל מושלם.. שוחחתי עם גננת אחרת מהגן והבנתי מהם שהם מעירים לילדים לא בלחץ.. אם הם מוכנים לשיתוף אז הם מתקנים ואם לא..אז לא לוחצים עליהם אז שוב תודה!! שגית

למעלה