אחיזה רפה

• פותח הנושא yyr
  • פורסם בתאריך

yyr

New member
אחיזה רפה

אני מרפאה חדשה במכונים להתפתחות הילד, ונתקלתי במספר ילדים עם אחיזת עיפרון רפה. התמקדתי בחיזוק האצבעות וביסוס האחיזה דרך תרגילים שונים (טרפלסט, אטבים, גומיות, פינצטה וכו') אך אצל חלקם לא חל שינוי. אשמח לקבל המלצות ורעיונות להמשך. תודה!

עינת77

New member
גם אני חדשה אבל אנסה לחשוב יחד איתך

א. להערכתי לוקח זמן עד שישנה התחזקות של השרירים. בנוסף, צריך לבחון אולי גם חולשה בחגורת הכתפיים? מה עם הפרדת אצבעות ואחיזה? היפוטוניה?

תרגול גרפומוטורי

כאשר המטרה שלך היא לשפר שליטה גרפית (באמצעות אחיזת עיפרון יעילה יותר, איכות קו טובה יותר ותוצר כתיבה איכותי יותר), כדאי להעביר את התרגול לפונקציה עצמה. כלומר, כן לתרגל אחיזה באמצעים שונים (טרפלאסט, אטבים וגומיות) אבל קודם כל גם בעיפרון תוך כדי כתיבה. אני מניחה שמדובר בילדים צעירים לכן המטלות הגרפיות יכולות להיות מבוכים, מסלולים, ציור חופשי, השלמת צורות, ציורי קסם, ציור בעינים עצומות, אולי כתיבת השם שלהם ועוד.. אם המטרה שלך היא ויסות לחץ, אפשר להשתמש בנייר קופי: לשים כמה שכבות של דפים שביניהם נייר קופי ולבקש מהילד לצייר ולבדוק האם הציור עבר לדפים האחרים.וכמובן כמובן להביא למודעות של הילד על מה בדיוק מתאמנים. בשלבים מתקדמים אפילו לתת לו לבחור ולהתאים את האמצעים למטרה שלכם. לפני הכל הייתי בוחנת את הסיבות לאחיזה הרפה מהכיוון התחושתי.

1ron

New member
אחיזה רפה

כדאי לבדוק לדעתי גם את ענין הידנות.האם הילד אכן כותב או מצייר ביד הדומיננטית.האם הוא הגיע לידי "החלטה " לגבי היד בה הוא מצייר? גם ענין היציבה,צורת הישיבה, חגורת הכתפיים ןיכולת הפרדת התנועה בית החגורות השונות הוא מאוד משמעותי. אם הגב והכתפיים אינם חזקים דיים, הרי שחלק מן המאמץ הגופני יופנה לתגבר אותם. דמייני לך מנוף גבוה. אם את רוצה להוסיף למנוף משקל נוסף שעליו להרים-הרי שעליך לחזק את העמוד שעליו הוא עומד ואת הזרוע אשר בעזרתה הוא מרים.רק אז תחזקי גם את הוו שבקצה.

yyr

New member
איך בודקים...

תודה רבה על כל התשובות! נותרה לי שאלה אחת: איך בודקים אם הקושי נובע מבעיה תחושתית? ואם כן, איך מטפלים בזה?

למעלה