אחיות בהולנד

• פותח הנושא rin26
  • פורסם בתאריך

rin26

New member
אחיות בהולנד

היי חברים. אני ובעלי מתכננים לעבור לגור בהולנד בזמן הקרוב, בעלי הוא אזרח אנגליה (כך שלא אמורה להיות לו בעיה עם עבודה) ואני במקצועי אחות בעלת תואר אוניברסיטת תל אביב. רציתי לשאול לגבי תנאי העבודה של אחיות בהולנד, מהו השכר שלהן והאם המקצוע בכלל דומה בסמכויות שלו או בכמות חולים לאחות לישראל??
הבנתי שיש גם כל מיני דרגות כמו HBO מה זה אומר? אשמח לקבל פרטים על זה מי שיודע.
אשמח לשמוע תגובות כלליות לגבי מקצוע באחיות בהולנד..

FalseFlat

New member
השכר בהולנד הוא לא אחיד פר תעודה או דיפלומה

אני משערת שההשכלה שלך מקבילה ל hbo בהולנד (השכלה גבוהה) ויש ביקוש עצום לכ"א בתחום הסיעודי - אבל - וזה אבל גדול - זה תחום שבו ידיעת השפה המקומית היא מרכיב חשוב במיוחד, ולא מדובר ברמת ja/nee/wat kost het - אלא ברמה שוטפת + שפה מקצועית.
הוא מבוסס ותק, חוזה, גיל, תפקיד ותיפקוד. בעקרון יש את טבלת השכר לשכר המינימום והמקסימום לדירוג שנקבע לך לפי הקריטריונים האלה, אבל השכר הוא אישי.
מאחר ואת אשתו של אזרח איחוד - לא תהיה לך בעיה עם קבלת אשרת שהיה ועבודה - אבל סביר להניח שאת השנים הראשונות תצטרכי להשקיע בלימוד שפה ואולי גם בהשלמת לימודים לצורך מבחני רישוי מקומיים, שלי נראה הגיוני שיסתכמו בקורסים קצרים ואולי גם סטאז'.

אני משערת שבתור התחלה, בזמן שאת מתארגנת על שפה, תעודות ורשיונות מקומיים - תוכלי לחפש משהו פרילנסרי כאחות לילה פרטית (מעין שמרטף) אצל אנשים סיעודיים דוברי אנגלית או עברית או שפה אחרת בה את שולטת.

ואל תקחי את זה באופן אישי כי אני לא מכוונת את זה באופן אישי אליך - אבל אני חוששת שהאחות הישראלית הממוצעת צריכה לעבור גם כמה סדנאות ביחסי אנוש לפני שהיא מתחילה לעבוד בהולנד... כי פה אין דבר כזה חוסר סבלנות כלפי לקוח - גם אם את בסוף משמרת או עובר עליך יום רע.

לא בטוח שהשכר עצום - אבל התנאים המשניים בהחלט מוצלחים בהשוואה לישראל.

עוד נקודה בעניין,

מנסיון של חברה, את צריכה קודם לקבל הכרה בלימודי אחיות שעשית, אין לי מושג איך הם רואים את הלימודים בישראל, אבל חברה שלי שלמדה ברומניה ולאחר מכן עבדה שם כאחות בביה״ס, נתקלה בקשיים בהולנד, והכירו לה רק בחלק מהלימודים. הם דרשו ממנה להשלים עוד שנתיים לימודים לפני שתוכל לעבוד במקצוע, היא לא רצתה, ובסופו של דבר, קיבלו אותה בבי״ח למשרת עוזרת אחות או משהו כזה, בכל מקרה לא משרת אחות רגילה.

אספרסו2

New member
מכיר מקרה דומה בגרמניה

אחות עם תואר מישראל,שנדרשה ללימודים חוזרים.
מסתובבים כאן גם רופאים בוגרי האקדמיה הסובייטית
שיכולים לעשות עם התעודה שלהם שימוש רק בסלון הבית.

Etnozam

New member
למה לא ענית למנהל הפורום?

הוא מעוניין לדעת מה צבע המרצדס שלך

Etnozam

New member
בסך הכל מנסה לשפר את התדמית שלו..

זה שאתה מדמיין אותו נוסע במרצדס בצבע ירוק אבוקדו לא ממש עוזר לו.
אולי אדום פרמבוזן?
צהוב מוגלה?

אספרסו2

New member
איפה ראית בעית תדמית?

בטח לא כזאת שחודרת את החסינות הדיפלומטית במרצדס המשורינת

השחורה.

Etnozam

New member
חסינות דיפלומטית?

חשבתי שיש לך חנות למוצרי תינוקות.
האמת עם כמות המחלוקות שהיה לך כאן עד עכשיו עם אנשים אני מניח שחסינות דיי עוזר.
ובכל זאת מרצדס שחורה, יפה. הרווחת נקודה. אלא אם כן היא שחורה אבל מודל 98, במקרה הזה הפסדת 10 נקודות על ערביות.
אני גם מקווה שאתה לא מה שמכונה Traveler, גם הם חיים בכל ארופה ונוסעים על מכוניות יוקרה רק שהבית שלהם נגרר מאחורה ומסתכם במרחב של 8 קוב. אנחנו לא רוצים כאלה כאן...

מקצועות בתחומי הבריאות מוגנים על ידי משרד

הבריאות ההולנדי : את צריכה להרשם ולקבל מספר BIC. לעשות השוואת תעודות דרך DUO או NUFFIC ולעבור בחינה בהולנדית ופרקטיקה.
לא כל כך פשוט. אבל אפשרי
מרופאי שיניים מבקשים שידאגו לעצמם למקום עבודה לפני שנותנים להם לגשת למבחנים.
תבררי במשרד הבריאות

למעלה