אחטא ואשוב

אחטא ואשוב

מה הפרוש של המשפט- האומר אחטא ואשוב אחטא ואשוב אין מסייעין בידו. אם אני עשיתי עבירה ואמרתי לעצמי אני יעשה תשובה אז אין לי אפשרות לעשות תשובה בחיים?
 

זימj

New member
כשהרמב``ם מונה את זה ועוד דברים

שהקב``ה לא מספיק בידו לעשות תשובה, וכן עבירות הנועלים דרכי תשובה בפני עושיהן ועוד דברים כותב הרמב``ם בסיום: ``כל אלו הדברים וכיוצא בהן אף על פי שמעכבין את התשובה אין מונעין אותה, אלא אם עשה אדם תשובה מהן הרי זה בעל תשובה ויש לו חלק לעולם הבא``
 
אין מספקין בידו כתיב.

אחד מהפרושים הוא שהאדם חוטא אז השם יתברך עוזר לו ונותן לו כלים רבים לחזור בתשובה אבל שהאדם מתחיל לשחק ואומר אחטא ואשוב אז השם יתברך כמובן שנותן לו כלים לחזור בתשובה, אך אין לו את אותה סיעתא דישמיא כמו אדם רגיל שחוזר בתשובה, זאת אומרת שיהיה לו קושי גדול יותר מכיון שהקב``ה נותן לו מעט כלים. ועל זה מתפללים ``השיבנו אליך ונשובה`` כלומר בלי שתסייע לנו לחזור אליך לא נצליח אז בבקשה ממך אדון עולם תתן לי את הכוחות להתגבר.
 
למעלה