אחות שתלטנית

galula4

New member
אחות שתלטנית

שלום לכולם, מאז שנפצעתי(כמה שנים טובות) אחותי כנראה קיבלה את זה ביותר רגישות
בנוסף האופי שלה השתלטות כזאת מוזרה.
מה שאני אומר,היא מדברת עם אנשים שמכירים אותי ואומרת להם דברו איתו כנראה לגרום לי שארגיש טוב כנראה מדאגה שלה.
אני שוכר דירה, כל מקום שהולך, פתאום בעלים או שכנים משתדלים להיות ביותר בשקט(אני כמו כל אדם רעש נורמאל ולא שקט דומיה)
בקיצור מה שהיא עושה "הדאגה" שלה כביכול חונקת אותי, חברים שנפצעתי איתם אפילו נכים קשים יותר ממני מרחמים עליי וחושבים שאני מסכן(וזה ממש לא כך). מה שהיא עושה גורמת לי להצטייר כמסכן, אני מפסיק קשרים עם חברים במכוון בגללה, כי אני יודע שהיא מתנהלת(כי אני רוצה שהכל יהיה טבעי)
דברתי איתה כבר לגבי זה, והיא מתעצבנת וממשיכה לעשות כך. בנוסף היא מדריכה את המשפחה איך "להתנהג" איתי, בקיצור מצטייר כעוף מוזר.
מה עושים? אני מרגיש מבוטל בגללה, לא יכול להתפתח, לפני הפציעה אפילו בגיל 15 הרגשתי יותר עצמאי. ביקשתי ממנה יפה, אבל זה לא הולך.
יש פתרונות למצב ההזוי הזה? (היא חושבת שאני לא נורמאלי אבל בעצם היא פה הבעיה, לא משחררת, על מנת שאעשה החלטות שלי ואתפתח לכיוונים שלי, רוצה להרגיש חופשי, אבל לא יכול).

smile2life

New member
לא שתלטנית אלא מגוננת

זה כנראה האופי שלה. אתה יכול או להתעצבן מזה ולהפסיד אחות או לחשוב איך להכיל את המגרעה הזו של אחותך, למרות שזה מטריד את מנוחתך.

אצלי המקרה מאוד דומה וגם עם אחותי. בחרתי לקבל את מגרעותיה של אחותי ולהבין שכמו שלי יש נכות, זו הנכות שלה.

smile2life

New member
הנקודה שאם איננו יכולים לשנות את הסביבה

עלינו להתאים את עצמנו ולהיטמע בה, או פשוט לקבל אותה.
זו האבולוציה. זו הברירה הטבעית

קל מאוד להתנתק מאנשים, הבעיה היא כאשר אני לא רוצה להתנתק

ובכל זאת להוביל לשינוי במערכת הקשרים.........זאת בעיה, זה תהליך ארוך זה לא עניין של יום יומיים.........כשאני נמצא במערכת קשרים, שמצד אחד אני רוצה לשמור עליה ולא להתנתק ממנה, ומצד שני אני רוצה שינוי, כי אותה מערכת קשרים חונקת אותי ומעקבת אותי , אני מרגיש שאני יכול יותר ממה שאני היום, לדעתי את השינוי הזה אתה לא יכול לעשות לבד, אתה צריך השגחה והדרכה, ולכן אני מאוד ממליץ לנצל את מה שמגיע לנו נכי צה"ל , שיחות עם פסיכולוג פעם או פעמים בשבוע לתקופה מסויימת...........אם יש לך נכות מעל 30 אחוז, אז מגיע לך שיחות כאלו, אם יש לך פחות מזה, אז זה נתון לשיקול של אגף השיקום, צריך לשכנע אותם.

למעלה