אחות מעקב הריון

bptelavivim

New member
אחות מעקב הריון

שלום,
אני רוצה לקבוע תור לאחות מעקב הריון.
אשמח לקבל מכן תשובות/המלצות לשאלות שמטרידות אותי בנושא:
1. האם יש הבדל בין מעקב האחות בקופת החולים לבין מעקב אחות בטיפת חלב?
2. מה האחות בודקת בכל ביקור אצלה? כל כמה זמן צריך להיפגש איתה?
3. אשמח להמלצות למה עליי לשים לב בביקוריי אצל האחות (במלים אחרות, לפי מה להחליט האם האחות שאני אצלה טובה או שכדאי להחליף אותה).

תודה!

loveguitar

New member
עונה

1. עד כמה שידו לי אין הבדל. אני הולכת לאחות בקופת חולים שלי, במרכז בריאות האישה. אני חושבת שזה עדיף ברגע שזה שייך לקופה שאת משוייכת אליה. שיהיה קשר ביניהם. ככה היא רואה את בדיקות הדם שאת עושה גם דרך המחשב ויכולה להפנות אותך לבדיקות דם נוספות במידת הצורך. אותי למשל הפנתה לבדיקת דם ושתן בגלל הברזל.
2 הבדיקות הן: משקל, לחץ דם ושתן. בודקתת תוצאות של הסקירות וכותבת ביומן מעקב הריון את כל הנתונים. בגדול כל חודש וחצי את באה אליה, החל מחודש שמיני ניראה לי זה כל שבועיים או לקראת תשיעי.
3 חשוב שתהיה כימיה עם האחות, לראות שהיא יודעת להסביר ולא מחפפת.

פיצקי12

New member
אחות קופת חולים

אין לי ניסיון בטיפת חלב, רק בקופת חולים, והייתי אצלה ממש כמה דקות...
נתנה לי כוס עם מקלון לבדיקת חלבון בשתן (רק הסתכלה על הצבעים לדקה זרקה)
בדקה משקל ולחץ דם, הסתכלה לראות שאין בצקות ושאה אם הכל בסדר מבחינתי ואם יש לי שאלות.
הייתה ממש חמודה והכל לקח ממש כמה דקות...

אני הייתי אתמול אצל אחות-ליווי-הריון של כללית

היא היתה ממש נחמדה והסבירה המון, הייתי אצלה קרוב לשעה, בניגוד לפיצקית..

אולי כי גם שאלתי מלא דברים, אבל היתה לה המון סבלנות וסיפרה והסבירה הרבה דברים.
היא אמרה שהיא גם עובדת בטיפת חלב, אז אני חושבת שזה באמת תלוי על מי את נופלת, כי הבנות שבאות אליה בטיפת חלב בטח מקבלות את אותו היחס והשירות שאני קיבלתי בקופ"ח.

לאומית - כרגיל מגלה פה כמה הם גרועים

זוועה זוועה זוועה
אחרי ההריון אעבור מהם
רופאת הנשים לא אמרה שצריך את האחות
הדיאטנית תהתה איפה כרטיס ההריון שלי
אז הלכתי לאחות, חיכיתי 40 דקות בתור, עם כל הסבתות והסבים. לא ניתן לקבוע תור אם תהיתם. בטח לא שתהיה לך אחות אחת קבועה.
ההמתנה התגלתה בשביל לקבל חוברת הנחות ופמפומים של טבורית, מדידת משקל ולחץ דם שנרשמו בפנקס, וזהו. את הפרטים הנוספים שיש בפנקס האחות אמרה לי למלא בזמני החופשי. מרוב הלם גם אמרתי לה "מה בשביל זה חיכיתי?".
התחלתי את "המעקב" מי שישמע בחודש רביעי כי לא ידעתי שצריך, רופאת הנשים שלי לא טרחה לציין זאת. הבנתי רק מהפורום שזה לא תקין שלא מדדו לי לחץ דם מתחילת ההריון. העיקר שבחוברת מפצירים בי לפנות "לצוות הריון" שבקופה בכל בעיה. יה רייט. איזה צוות ואיזה נעליים
מצד שני בין שלל הקופונים והפרסומות היה דף שלמבוטחי לאומית זהב מגיעה סדנת הכנה ללידה בשווי 640 שח של "תפיסת עולם"... נו לפחות משהו חיובי. מישהי התנסתה בסדנה שכזו או שזה זול מכדי להיות טוב?

מאשה99

New member
גם אני בלאומית - אבל החוויה אחרת לגמרי

לי רופא הנשים אמר בפגישה הראשונה שאני צריכה ללכת כל חודש לאחות. אצלנו בסניף (ר"ג) יש כמה אחיות, הגעתי לקראת 8:00 כדי לא להמתין בתור, האחות הייתה ממש נחמדה הסבירה לי כמה דברים מדדה לחץ דם ומשקל ואמרה שמחודש הבא זה גם בדיקות שתן. הסבירה לי לגבי בדיקות עתידיות והמליצה ליצור קשר עם האחיות לקראת בדיקות דם עתידיות שהן יסבירו לי איך להתכונן אליהן. אגב, לפני הכניסה להריון כשהיינו צריכים מידע לגבי בדיקות גנטיות, גם הגעתי אליהן ובלי לחכות יותר מדי בתור הן הסבירו לי את כל הדברים ונתנו לי את כל המידע שיכלו.
כנראה זה תלוי בכל מיני דברים ובעיקר באחות הספציפית ש"נפלת" עליה.

רגע... אם כל מה שיש שם זה שתן, משקל, לחץ דם

והרופאה שלי בודקת משקל ולחץ דם ושולחת אותי לבדיקות שתן - אז למה צריך גם את האחיות? כאילו הן תורמות משהו מעבר?

פיצקי12

New member
השאלה היא כל כמה זמן את אצל הרופאה?

אצלי הבעיה היתה שהרופא רואה אותי רק אחרי בדיקות חשובות ויצא עכשיו חודשיים כמעט שלא ראיתי אותו, וחברה המליצה לי ללכת לאחות. בכלל לא ידעתי שאני צריכה לעשות את זה, הרופא לא אמר לי, ביררתי פה בפורום והבנתי שכדאי לקפוץ כי תכלס בשביל הכמה דקות שזה לוקח לא אכפת לי לעשות את זה פעמיים בחודש... גם הייתה פה מישהי שאמרה לי שהאחיות עלו אצלה על סכרת שלא בטוח שהרופא היה עולה עליה...

mica35

New member
מעקב הריון

אחיות עושות ליווי מעמיק יותר מרופא, עונות על שאלות, מרגיעות וכו׳
מבחינה רפואית צריך לבדוק משקל, לחץ דם וחלבון בשתן.
הרופא שלי בדק לחץ דם ומשקל ואת החלבון בשתן הייתי בודקת עם סטיק בטיפת חלב, הייתי מגיעה ללא תור נכנסת לשירותים ובודקת עם הסטיק על הקופסא כתוב מה זה תוצאה תקינה מעין סולם צבעים כמו נייר לקמוס. פעם נגמרה קופסא אז הם נתנו לי אותה עם כמה סטיקים ויותר לא הייתי צריכה להגיע.
גם בדיקת שתן רגילה בודקת חלבון אז אם עושים לא צריך פעמיים. את זה עושים פעם בחודש כמו הבדיקה אצל הרופא לפחות שלי.
לפחות לטעמי, אם את לא מהלחוצות ולא צריכה שיחזיקו לך את היד, בהחלט אפשר לוותר, אין שם שום דבר שאי אפשר להשיג בפחות טרחה.

למעלה