אחות בשידוכים

אחות בשידוכים

הי חברים. אני אמור השבוע לפגוש את אחותי הגדולה [זו שמעלי]. כיום היא בת 20 [אני בן 18].ברור לי שאיכשהו נגיע לעניין של השידוכים שכאילו "תקעתי" אותה בזה שיצאתי בשאלה. חשבתי להיוועץ בכם איך אוכל להסביר לה בצורה שמתקבלת על הדעת שזה בסך הכל אחת מהדפקות של הציבור החרדי וזה לא באמת נזק אמיתי. או בכלל אם למישהו או מישהי יש אח טוב בסביבות הגיל הזה שגם תקוע בגללו אשמח לשמוע ממנו.

פשוט וקל

היא מאמינה ששידוך משמים?
אז אם כך אין לך שום דרך בעולם לדפוק לה את השידוך.
להפך, אולי כך היא בסוף תמצא אותו?

motii011

New member
היום כבר "אין בית אשר אין בו מת"

חוץ מזה אתה יכול להגיד לה שאם היא הייתה נולדת למשפחה של פְרֵנקִים (בלע"ז) הרי היא הייתה צריכה להתחתן עם פְרֵנק וכי היא הייתה באה בטענות להורים שלה איך זה שהם נולדו ל"ע בארצות ערב?
וכי אם אביך היה אדם עובד היא הייתה יכולה לבוא בטרוניא לאביך למה בחר בחיי עבודה אל מול חיי אברכות?
אז מה לה שתלין עליך? שתמצא חתן מאותה משפחה!
מזכיר לי את הטיעון המפגר של ניוגרשל על הילדה שהוריה התגיירו בגיור רפורמי וזה לא תפס אצל האורתודוקסים ואח"כ היא באה בטענות להוריה... כזו גישה עקומה!!!

הפלאש

New member
ביטויים מהסוג

הזה מחליאים, אני מקווה שהבחור לא באמת בא מיהדות ספרד המפוארת.

motii011

New member
באמת מחליא

זאת השפה השלטת בישיבות. במיוחד בפונוביז'
אני הכרתי בחור ספרדי מוכשר מאוד (לא אציין את שמו) שעבר התעללות מהסוג המתואר.
הוא היה אחד המבריקים בפונוביז הקטנה. וכידוע שמה הגזענות חוגגת! ירדו לו לחייו ברמה שלא תתואר. הוא המשיך בגדולה ומשום מה הוא לא הצליח להתמודד עם זה.
היום הבחור עומד בצמתים בכניסה לבני ברק פעם בגבעת שמואל פעם בגהה אוסף כסף לסמים קשים.
רואים כבר שהפרצוף שלו התעוות.

Sonic hedgehog

New member
אני חושבת

שאתה יכול לנסות להסביר לה שזה מפגעי הציבור החרדי ולא באמת אשמתך אבל אני גם חושבת שאתה צריך לתת לה לגטמציה לכעוס/להצטער וכדו' ולגלות הבנה, סך הכל בחברה שהיא חיה בה כן "קלקלת" לה, לא בטוחה שהיא יכולה לראות את זה מנקודת המבט שלך.

לא אופטימי

אני לא ממש אופטימי לגבי מה שאתה מנסה להשיג.
אתה רוצה להסביר לה שאין נזק אמיתי...

רוב הסיכויים שלא תצליח להסביר לה כלום. ותכל'ס - היא צודקת. היא באמת נדפקה. מה זה משנה שזה בגלל הציבור החרדי, ושהחרדים לא בסדר, וכו'. בשורה התחתונה היא נדפקה. בגללך.

רק אל תבין אותי לא נכון. אתה לא אשם. ממש לא. זו ממש לא אשמתך.

מה כן אפשר לומר לה. אפשר להגיד שאתה מצטער, להסביר לה שממש לא רצית לפגוע בה. להסביר לה שאין לך ברירה, שלא היתה לך ברירה.
להסביר לה שלא עשית את זה בשביל להנות. שאתה לא חסר אכפתיות.

דברים מהסוג הזה.
גם זה, לא יודע אם זה יעזור.

pokeret

New member
הייתי בסיטואציה דומה

כיום למזלי כבר הוקם בית נאמן בישראל.

מה רמת הקשר שלך עם אחותך?
האם חשוב לך שהיא תסכים איתך "שזה בסך הכל אחת מהדפקות של הציבור החרדי וזה לא באמת נזק אמיתי" או האם משמעותי ביותר בעיניך שהיא תדע שהיא חשובה לך ולו היתה לך יכולת השפעה על מוסכמות החברה החרדית בנושא, היית עושה ככל שביכולתך לשנות אותן?

אני, אישית, התמודדתי עם ההאשמה הזו, גם ביני לבין עצמי ובאופן מרומז עם הורי ובני משפחתי האחרים, בכך, שההלכה והמסורת היהודית אינה מענישה אחים על פשעי אחיותיהם (ולהיפך.)

גם בנוגע לציטוטים כמו "אבות אכלן בוסר ושיני בנים תקהינה" ישנם מגוון פירושים המבהירים שלא מדובר בהענשה קולקטיבית

הנה לדוגמא:

http://tora.us.fm/tnk1/nvia/yrmyhu/yr-31-2829.html

הבחירה (הלגיטימית, כמובן) של בן המשפחה להישאר בחברה החרדית שאימצה לחיקה התנהגות מהסוג הזה שאינה קשורה כלל לדת, כי אם לתרבות גורמת להשלכות לא נעימות, לעיתים. אבל זו הבחירה שלו או שלה, וכמו שאנחנו מנסים להתמודד כמו גדולים עם ההשלכות של חוסר ההשתיכות, כך גם על אלו שבוחרים אחרת, להתמודד.

אולם, שוב, השאלה שבעיני מהותית יותר היא, האם יש בך צורך להצדיק את עצמך ולקבל אישור מאחותך כדי להשקיט את המצפון, או האם הקשר שביניכים חשוב לך יותר?

אם מדובר באפשרות השניה, הייתי מנסה להתחמק מהדיון בצורה נעימה ולנסות למצוא נושאי שיחה אחרים.

בהצלחה!

Sonic hedgehog

New member
ההודעה הראשונה שאני פתחתי בפורום

הייתה בנושא דומה לפני שנים רבות. מאז האחות המדוברת יצאה בשאלה וכיום כבר אינה נזקקת לשידוך.

Sonic hedgehog

New member
לא שאני חושבת שאתה יכול להגיד לה

אולי הבעיה תפתור את עצמה ותצאי בשאלה

למעלה