אחות בבית הספר -

אחות בבית הספר -

מישהו יודע אם קיימת חובה עפ"י חוק שתהיה נוכחות אחות בבת הספר? בבית הספר בו לומד בני (חטיבת ביניים), לומדים כ- 1,000 תלמידים. בבית הספר אין אחות! יש להם ערכת עזרה ראשונה בלבד. בני נפל ונחבל והיה חשש ששבר את היד (זה קרה לפני כשבועיים). בבית הספר לא היה אף אחד שיכל להגיש לו עזרה ראשונה. האם זה תקין שאין אחות בבית הספר? מה קורה חלילה אם קורה מקרה בו מעורבים תלמידים רבים, אפילו מקרה לתלמיד אחד בו נדרשת התערבות חירום??
 

noa_f

New member
לרוב יש בביה"ס מורה שלוקחת על עצמה

את תפקיד "החובשת התורנית". אגב, לא תמיד יש לה הכשרה מתאימה מעבר להכשרה רגילה של "אמא". אצלנו למשל, בתי הספר והגנים מחוברים למוקד, שאמור לתת מענה מהיר במקרה חירום. אל תשכחי שגם לפני הפיטורין אחיות בתי הספר היו מגיעות לביה"ס בערך פעם בשבוע או אפילו פחות והן גם לא היו "מיטב התוצרת" הרפואית. הן בעיקר היו מגיעות לתת חיסונים.
 

תּמר

New member
מעבר למה שכתבו כבר

רוב המורים עוברים קורס עזרה ראשונה, שכולל חבישות, קיבועים והנשמות (למיטב ידיעתי. זה מה שכולל קורס בסיסי בד"כ).
 
עדין לא מספיק לידיעתי, כי אם

קורה משהו, המורה צריך לעזוב כתה שלמה וקצת קשה למצוא מעכשיו לעכשיו מורה מחליף.
 

noa128

New member
ביטלו את פיטורי האחיות

יש אחיות כמו פעם - אחת לשבוע.
 

חנשר

New member
אני עובדת בבית ספר,ובאזור

שאני מלמדת אין אחיות.לפני כמה שבועות התקשרו אלי לעבודה וסיפרו לי שהבן שלי נפל בהפסקה,מיד השתחררתי מהעבודה ,נסעתי לבית- הספר שלו ולקחתי אותו למוקד ולאחר צילום ראו שבר. מה שגם הרגיז אותי שהמורה שלו לא התקשרה לברר מה שלומו ,ולמחרת היה לה יום חופשי.אני כמורה חיה את התלמידים,אנחנו לא מעבירים כרטיס בעבודה אני בכל אופן ,עובדת מכל הלב,חבל שיש מורים שחוקים.
 
למעלה