אחותי פוגעת בי

שיוואנה

New member
אחותי פוגעת בי

בגלל המרחק שלקחתי מאמא שלי בזמן האחרון היא מתקיפה אותי כל הזמן.

noa128

New member
לא הבנתי שיוואנה, מפריע לה

שלקחת מרחק מאימך? ולמה זה עניינה? אולי לטובת שלום בית תסבירי לה מה עומד מאחורי הדברים? (וגם איזה פרק או שניים בהלכות כיבוד רצונותיו ורגשותיו של האחר)..

שמת עצמך כמטרה והיא פוגעת?

בדיוק חזרתי מארוחת צהרים עם חברה. שוחחנו על ההחלטות שעשינו בחיינו מתוך ידיעת המחיר שנשלם. אז אולי המחיר שאת משלמת זה אחות מתקיפה אבל בין זה לבין היכולת שלה לפגוע יש מחסום שקוראים לו שיוואנה. היא יכולה להתקיף אבל רק בך זה תלוי אם היא גם תפגע. את לא מטרה והיא לא שולחת חיצים (אם תחליטי להביט על זה ככה). היא משתפת אותך במחשבותיה בדרכה המיוחדת ואת יכולה להקשיב ולהגיד - שמחתי ששיתפת אותי - ו/או להתעלם. לא ברור לי, מי הבכורה - את או היא? ואיך את שומרת על המרחק מאימך (בפועל)? והאם לדעתך יש בדברי אחותך משהו מן הצדק או שהיא סתם לא מרוצה מההחלטה שלך? ואיך אמא שלך מגיבה לענין? חוץ מזה, תהיתי אם המרחק שאת שומרת הוא כדי "לעבד" דברים בינך לבין עצמך בשקט או מעין בריחה מסיטואציה בלתי נסבלת.

שיוואנה

New member
תלתלים את מקסימה!

איזו יכולת הבנה יש לך! את צודקת, אני צריכה להחליט שהיא לא יכולה לפגוע בי. אני שומרת מרחק מאמא שלי בכך שאני מתקשרת אליה רק פעם בשבוע. היחסים ביבינו היו 3 פעמים ביום טלפון, דיווחים על מה עשינו ועם מי ואיך היה כל הזמן. היא ידעה כל רגע מה אני עושה. כבר חודשיים שלא ראיתי אותה ואנחנו גרות במרחק 10 דקות נסיעה. השיחות יותר קונקרטיות. לא משתפת רק שואלת מה נשמע, מספרת לה קצת על הבת שלי וזהו. כן, אני מסכימה איתך מאוד שהתגובה של אחותי נובעת מהסיפור שלה. אני בטוחה שלא קל לה. אני מבוגרת ממנה בחמש שנים ואני מעין מודל בשבילה. אז ברור שמה שאני עושה עם אמא שלי משפיע על רגשותיה. אנ ימוכחרה לקחת את זה בחשבון ולהפסיק להיות קורבן! תודה לך יקירה!!!!

kisslali

New member
שיוואנה יקרה

שלא תעזי להסיק שאני מתכוונת אליך ממה שאני הולכת לכתוב כאן, אני רוצה לתת לך תמונה של יחסים בין שתי אחיות. אני כותבת את זה כי הרבה פעמים כשאני מתייסרת במשהו אני רוצה שאחרים יספרו לי מה הם עושים עם אותה בעיה ואת המסקנות אני אסיק לבד... אני לא רק כועסת על אחותי בגלל שהיא שומרת מרחק מאימי, אני צורחת עליה מדי פעם, אני "מלכלכת" עליה לבנות שלה ובטח עושה עוד כמה דברים איומים שלא עולים בדעתי כרגע, ולמה? א. כי אני תקועה עם הטיפול הבלעדי באמא שלי, ואם תגידי בחירה אני מתעלפת. לתמוך בהורה זקן זה כמו לטפל בילדים שלך. צריך וזהו... ב. כי היא הקדושה המעונה של המשפחה (אחותי) הכל קשה לה, המצב שלה תמיד הכי גרוע, כל דבר רע אצלה הוא הכי רע בעולם וכו' וכו'. ככה היא תופסת את החיים וככה היא מוכרת לעולם כולו... במסגרת המסכנות שלה - היא גם זו שהכי סבלה משתלטנות של אמא כמובן... ג. בגלל ההתנהגות המחפירה שלה, אמא שלי מנסה להתחנף וכל הזמן "מפצה" אותה על עוולות העולם, יוצא שהיא מקבלת מאמא שלי יותר מכולם למרות שהיא מתייחסת אליה הכי גרוע. אני לא יודעת מה מהות היחסים שלך עם אמא, אולי יש מקום לתקן ואני מניחה שאת יודעת למה התנתקת וכאמור, שהיו לך סיבות טובות אבל האם המחיר לכך נופל על אחותך? מה היית עושה במצב ההפןך? ואחרון, אני הייתי מאד מאד נזהרת מלהגדיר את עצמי קורבן גם בלשון עבר. תיוג זה משהו מאד בעייתי וכאמור לא למהר לשים תוויות על דברים, לפעמים הדבק לא יורד ואז זה סיפור... אחלה יום, ללי

למעלה