אחותי הנעלמת..

rain song

New member
אחותי הנעלמת..

שלום לכל חברי הפורום. לאחרונה אחותי הקטנה [14], דועכת מול עיניי. לאחר שנים של עודף משקל, הילדה מתחילה להרזות בלי הכרה, והיא אפילו לא מוכנה להודות בכך. אימי ואני מאוד דואגות לה, אמא שלי שוקלת אותה כל שבוע, ולאחרונה היא החלה לרדת קילו כל שבוע בעקביות. היא הגיע למצב שחברים שלה באים ושואלים אותי מה קורה איתה? ולמען האמת, אני לא יודעת מה לענות להם. אולי זה בגלל שאני הבכורה במשפחה, ואולי אני היחידה ששמה לב עד כמה זה חמור, אבל אני באמת לא רואה שאף אחד מתעקש לעזור לה. ולצערי, אפילו לא היא עצמה. אמא שלי מאוד כועסת עלי כל פעם שאני מנסה לדבר איתה על זה, היא אומרת שזה התפקיד שלה ושאני סתם לוחצץ על אחותי, אבל אני חייבת לציין שהמצב קשה מאוד גם לי, גם בגלל אהבתי הרבה אליה, וגם בגלל התמודדויות שלי עם משקל [שומדבר קיצוני, רק שמירה וספורט]. לאחרונה אני מרגישה 'לא בסדר' כשאני אוכלת ליידה, וכל ארוחה משפחתית מלחיצה ולא נעימה, בעיקר בגלל העובדה שצריכים לשכנע את אחותי לאכול משהו שהוא יותר מסלט. המצב מסובך למדיי, כיוון שאמא שלי נוקטת בעמדה של- 'אם לא נתייחס לזה, זה יעלם'. אבל אני פוחדת שעד שנתחיל להתייחס לזה ברצינות, אחותי תיעלם. אשמח לדעת מה יש לכם לומר בנידון. כיוון שכתוב למעלה לא לציין משקלים, רק אומר שהיא הגיעה למצב של רזון קיצוני, והיא נראית מאוד חלשה ומדוכאת. תודה מראש על עזרתכם, שיר

אוייי.... ../images/Emo14.gif ../images/Emo187.gif

את צודקת כ"כ צודקת!! איזה משפט חזק: "אמא נוקטת בעמדה של- 'אם לא נתייחס לזה, זה יעלם'. אבל אני פוחדת שעד שנתחיל להתייחס לזה אחותי תיעלם" תאמיני לי שאת לא סתם מפחדת. ממש לא. יש לך סיבות היגיוניות לפחד הזה. וכדאי שתסבירי את זה במהירות לאמא שלך. אם הירידה של ק"ג כל שבוע במשקל באמת נכונה, לאחותך יש ה"א דיי רצינית. מה אפשר לעשות? להסביר לאמא את המצב במהירות, לנסות לשכנע אותה להכנס לפורום הפרעת אכילה תמיכת הורים. תעלי את אותה הודעה גם שם. אני בטוחה שהמנהלת המקסימה ששם תוכל להסביר לאמא שלך הרבה יותר ממני. את חייבת לעשות משהו ובמהירות כי אם אחותך נעלמת, ככל שמטפלים בזה בהתחלה הרבה יותר קל לצאת מזה. אגב, ה"א היא בדר"כ תופעת לוואי למשהו רציני יותר. בדר"כ זו צורת ההתמודדות עם הרבה דברים מעבר לאוכל, יכול להיות שעובר משהו על אחותך. אחותך זקוקה ברגע זה להמון חום, אהבה, דאגה ואכפתיות מצד כל הסובבים אותה. תני לה להרגיש שייכת, תני לה להרגיש נאהבת. זה יכול לעזור. בהצלחה,
נועה

../images/Emo45.gif.. שיר..

אחותך צריכה טיפול, וכמה שיותר מהר, כי כמו שנועה אמרה, ככל שמחכים עם זה המצב נהיה יותר גרוע ויותר קשה לצאת מזה. ואמא שלך צריכה לצאת מההכחשה הזאת, כי זה רק מאפשר לבעיה להמשיך ולגדול עוד יותר. לדעתי כדאי ששוב תנסי לדבר איתה על זה, ותתעקשי, גם אם היא אומרת לך שזה כלום ושתעזבי. היא צריכה להתאפס קצת ולהבין שמה שהבת שלה עושה זה לא משחק. בהצלחה לך... מחזיקה לך ולאחותך אצבעות חזק חזק.
והפורום "ה"א תמיכת הורים" בהחלט מומלץ.

מצטרפת לצימחונות ו...

אם מצבה של אחותך כלכך רע אל תחכו. זו מחלה והיא מצריכה טיפול. גשו איתה לרופא כדי שיאבחן אותה וידאג להפנות אתכם לטיפול המתאים. ומהר... היא עלולה להפסיד כלכך הרבה. אתם יכולים לדאוג לה אבל אתם לא תוכלו לרפא אותה. ואם אמא שלכן מפחדת ללכת איתה לרופא אולי שתיגש [אמא] לבד כדי לשמוע חוות דעת ראשונית. החשיפה למחלה מפחידה... בהצלחה ואנחנו כאן כדי לעזור.

rain song

New member
תודה לכן ../images/Emo140.gif

שלחתי את אימי לפורום תמיכה להורים, ואני מקווה שהעניין קצת יעזור. בכל אופן- אני אמשיך לנסות בשבילה, לא אתן לאחותי להעלם כל כך בקלות. תודה תודה אעדכן בהמשך, שיר.

שיר.

קודם כל, כל הכבוד על העירנות והדאגה. המצב של אחותך נשמע רע מאוד, ולכם אסור לוותר עליה, ואסור לוותר לה. נתנו לך את העיצות הנכונות... רק לחזק את בהילות העניין ואת חומרתו. כל יום שעובר מקשה על אחותך להבריא. אם אמא שלך לא מבינה מה קורה, או עד כמה זה חמור- את יכולה לתת לה לקרוא את התגובות האלו- מבנות שהיו בדיוק שם, התחילו בדיוק כמו אחותך. נשמח להתעדכן.

למעלה