אחוז החסימה...

דם הבן

New member
אחוז החסימה...

לדעתי, הגיע הזמן להעלות אותו. לא לארבעה אחוז, ולא לעשרה. אני מדבר על בסביבות 15%, לדעתי זה יגרום לכך שהרבה מפלגות יתאחדו, ויפסיקו להיות כל מיני מפלגות קיקיוניות, כמו עלה ירוק, או הגמלאים. ניתם לומר שזה לא דמוקרטי כ"כ, אבל לדעתי זה כן. אי אפשר לחלוק על הדמוקרטיה של בריטניה עם שלוש מפלגות, או על הדמוקרטיה של ארה"ב, עם שתי מפלגות גדולות ועוד כמה קטנות. בתכל'ס, מפלגת שמאל, מפלגת ימין. מה אנחנו כבר צריכים יותר?

אנדרי ז

New member
אנחנו לא אנגליה

אצלנו יש נושאים שונים ומגוונים, כמו למשל הפרדת דת ומדינה. מי יטפל בזה באוטופיה שאתה מציע לנו?

דם הבן

New member
נכון שיש עוד נושאים...

וגם באנגליה יש. וגם בארה"ב. אין ברירה, אבל. הקדנציה האחרונה של הכנסת רק הוכיחה את מה שאני אומר. שינוי, עם כוח רב יחסית, לא הצליחה לשנות כמעט. כנראה שצריך כוח אמיתי בעם בשביל לשנות. אם לעם יהיה חשוב מספיק הפרדת דת ממדינה, המפלגה שתייצג את הגישה הזו תעבור את 15% הדרושים. מסתבר שרק מפלגות גדולות באמת יכולות לשנות משהו בצורה משמעותית. שינוי פרקה את משרד הדתות, ועכשיו יהיה שר ללא תיק לענייני דתות, שזה רק צעד עד שיהיה משרד חדש. קצבאות הילדים הורדנו-ועכשיו הם יחזרו, ועם ריבית. שרון, שקיבל 40 מנדטים, שליש מהמצביעים, הצליח לשנות. ותראה ששוב, כשאין מפלגה גדולה, לא מצליחים לשנות באמת.

לדור שלום

כמו שרשמת זה לא מהלך דמו'. יש כאל שבעד להעלות את אחוז החסימה אני לעומת זאת בעד להוריד אותו ל1.5%. אמנם אני חושב שיש מפלגות שמיותר שהן מתמודדות כגון עלה ירוק או לידר. ללידר לא היה מצע עד לשבוע האחרון של הבחירות ואילו את עלה ירוק אני בעד לפסול על סמך דמו' מתגוננת. לא מספיק שתי מפלגותל בישראל מפלגת ימין ומפלגת שמאל יש נו' נוספים כגון הפרדת ומדינה דבר שלא יעשה ללא שינוי. כמו כן אני שמאלני בטחונית וימני כלכלית, כך שתהיה לי בעיה למצוא מפלגה עם יהיו שתיים גדולות וזאת שאבחר בה תהיה הרע במיעוטו

Sashka7

New member
ממש מתנגדת

במיוחד במדינת ישראל, חשוב שיהיו כמה שיותר מפלגות שידאגו לדברים שונים. אומנם יש מפלגות גדולות שדואגות לדברים גלובלים, אבל כמו כן, יש מפלגות קטנות שכל אחת מהן מתמקדת בנושא אחר ולרובם כולם דואגים לאזרח הפשוט. מבחינתי עדיף להוריד את אחוז החסימה, שיהיו יותר מפלגות קטנות שילחמו למען אנשים. אני מבינה שזה פוגע בהרבה דברים ויש לכך חסרונות רבים, אך מבחינתי זה עדיף.

למעלה