אחוזי שומן

אחוזי שומן

אני מעוניינת לדעת מה אחוז השומן בגופי ולעקוב אחרי ההתקדמות באימונים ובדיאטה. האם יש מד שומן אמין שניתן לרכוש לשימוש ביתי?
כיצד אתם נוהגים למדוד אחוזי שומן?

Savage9

New member
כנראה שבחג לא מודדים

בכל מקרה, יש כמה אופציות...

בחנויות ספורט לרוב תמצאי את הTANITA ו OMERON

ההבדל הוא במחיר לטובת האומרון...
חלק מהמקומות מוכרים גם קאליפר שהרבה טוענים שהוא מדויק יותר במדידותיו..

אני אישית משתמש בTANITA שרכשתי לאחרונה ומאוד מרוצה... יש הרבה פרמטרים ודברים נוספים שהמכשיר מודד

פרטים,פרטים.

איזה דגם קנית? יש לטניטה המון דגמים.
מהיכן רכשת? מחיר?
אתה מרגיש שאין פערים גדולים ממדידה למדידה? הבנתי שיש תנודות יחסית גדולות.

תודה!

Savage9

New member
פרטים פרטים .

קניתי BC-730.
רכשתי במגה ספורט (עם כרטיס חבר שלהם זה יוצא במקום 300 ש''ח 230 או מ240).

אני מרגיש שהפערים לא ממש גדולים... ז''א אתה קובע לעצמך במכשיר "שם משתמש" נניח נקרא מס' 1.... ואתה כל מדידה מבצע "מעקב" אחרי אותו מס' 1 והפערים ממדידה למדידה לא גדולים... מה שבאמת חשוב זה להשקל בזמנים קבועים, לא אחרי אכילה מרובה, לא עם המון בגדים וכו'...

בבוקר, אחרי שירותים, אחרי כוס מים (משום שטניטה מעבירה זרם חשמלים ואם תיהי מיובשת זה כביכול יראה שיש לך אחוז שומן טיפה גבוה יותר) , לפני שמתלבשים ולפני ארוחת הבוקר.

אני אישית מרוצה וממליץ :)

swelli

New member
לי יש את הדגם הזה..

Tanita UM075
נראה מצויין, מדוייק מאוד.
אגב שתדעי, כל המכשירים האלה, למד אחוזי השומן תתיחסי כאינדיקציה לא הכי מדוייקת בעולם - כיוון שזה עובד על הולכת חשמל ולמיטב הבנתי, מודד את האזור התחתון של הגוף (כלומר אין מדידה מדוייקת של כל הגוף..).. אבל יחסית למשקל ביתי, הוא מצויין.
כמעט ואין סטיות בכלל, כלומר אני עולה ויורד ממנו מספר פעמים, לרוב המשקל זהה.
המחיר, עלה באזור ה 375 למיטב זיכרוני, קניתי באגנטק שבקריית עתידים (היבואן) אחרי הנחה שקיבלתי עם כרטיס של עובד משרד ראש הממשלה.. (לא אני לצערי..
)

רגע רגע,

אז אם אני צוברת יותר שומן בפלג גוף התחתון אחוזי השומן יראו כגבוהים ממה שהם באמת? בהפרש משמעותי?

תודה על האינפורמציה!

swelli

New member
זה המידע אותו אני קיבלתי לגבי מדידת אחוזי

שומן בדרך הזו ש tanita עושים.
לי יש את המשקל, לא ממש מעניין אותי אחוז השומן כיוון שגם ככה אני על אחוז נמוך יחסית מאז ומתמיד.
אם את לא שוקלת מעל 150 קילו (שזה המקסימום של המשקל..) את יכולה לבוא ולמדוד לפני שאת קונה..

אגב, ל OMRON יש את המשקל שיש לו גם את המד שמחזיקים בידיים.. זה לטענת מבינים ממני, מדוייק יותר כי הוא מודד גם חלק עליון. (אני פשוט לא אהבתי את איך שהוא נראה..).

מדידה אמינה

מראה
סרט מדידה
"מבחן צביטה" ידנית במותניים, בגב, וכו'

גם יותר זול מכל מה שימכרו לך בחנויות, גם לא פחות אמין לצרכים שלך אני מניחה

באופן תיאורטי את צודקת....

אך אני מוצאת שגם סרט מדידה נוטה לזייף. יוצא לי שונה כל פעם.
מבחן צביטה רלוונטי כשיורדים כמה ק"ג. אני מחפשת משהו שימדוד חצאי ק"ג. כרגע התחלתי אימוני כוח, אז אני מחפשת מכשיר שיבודד את הירידה בשומן.

כפי שמיליסנט1 ציינה

הכלי המדויק ביותר (למדידה באופן עצמי) יהיה סרט המדידה. כל שאר הכלים כולל הקליפר ( שאכן מדויק יותר מהטניטה ומהאומרון) לא יגיעו לדיוק של סרט המדידה.
נסיונך "הכושל" עם סרט המדידה נובע כנראה מאי דיוק במיקום הסרט לכן חשוב שתמדדי במדויק פעם אחת את המקום המדויק בו את מניחה את הסרט. בנוסף לעתים משיכה חזקה מדי או חלשה מדי תיצור הבדלים בין מדידות - בעיה זו פתירה באמצעות סרט מדידה זה, בקצה הסרט ישנו קפיץ עם סימון כך שהמתיחה תמיד תהיה עד הסימון משמע תמיד תהיה שווה, עדיף שתשקיעי בו במקום האחרים.
להלן הלינק לסרט : https://www.chponline.com/store/cart.php?m=product_detail&p=351

Ruthie38

New member
מודדת בחדר הכושר או קופת חולים

רצוי לבדוק אחוז שומן כל שלושה חודשים בערך ככה שאת לא חייבת שיהיה מד בבית... מה שכן תנסי לבדוק בחדר הכושר או קופת החולים שלך... תמיד יש משקל מאסת גוף שייתן לך פירוט כולל אחוזי שומן

עד 121

New member
כל מכשירי המדידה האלה...

מושתתים על העיקרון של ממוצעים עם סטייה של עד 8%. צריך לקרוא את המפרטים הטכניים של המכשירים האלה לפני שקונים או סומכים עליהם בעיניים עצומות. הבנתי שהגברת ( ציונית ...) מבקשת מדידה מדויקת כי זה חשוב לה. לכן רק הקליפר הוא המדויק ביותר אף כי הוא נחשב בקרב אלה, שלא באמת מבינים, למיושן.
מקווה שהייתי לעזר
חג שמח

למעלה