אחוזי נכות

imrimelman

New member
אחוזי נכות

חברי הפורום שלום
אובחנתי כחולה פיברו ובעקבות המצב הבריאותי אני כבר כשנה לא עובד
אם אתחיל לעבוד כמה שעות ביום זה יכול לגרום שאקבל פחות אחוזי נכות?
אשמח שתעזרו לי מהנסיון האישי שלכם
שיהייה שבוע טוב ותודה לעונים.
אמרי

ביטוח לאומי

היי אמרי,
התהליך בביטוח לאומי בקצרה: ראשית כל יש ועדה רפואית המורכבת מכל הרופאים הנוגעים למצבך הרפואי, אם יש בעיות בנוסף לפיברו כדאי מאוד לצרף תיעוד שלהן, במקרה הזה כל המרבה הרי זה משובח. בזמן ועדה זו נקבעים לך אחוזי נכות רפואית, אם קיבלת לפחות 50 אחוז ואחד הסעיפים הוא 25% לפחות (לדוגמה: 10% על דיכאון, 10% על מיגרנות ו-30% על הפיברו) תוזמן לפגישה נוספת עם עובדת שיקום של ביטוח לאומי, מדובר בעובדת סוציאלית והיא תקבע את אחוזי אבדן כושר העבודה, שהם בעצם קובעים את גובה הקצבה, למשל, אם יש לך 50% נכות ו-100% אובדן כושר הקצבה תהיה גדולה יותר ממצב של 60% נכות עם 65% אובדן כושר. בכל מקרה, בגלל שאתה בחור צעיר לפי הפרופיל שלך רוב הסיכויים שאחוזי הנכות ואחוזי אובדן הכושר שיקבעו לך יהיו זמניים (לשנה-שנתיים ואז תזומן לוועדה רפואית חוזרת). לסיכום יש לעבור את משוכת אחוזי הנכות ואז תגיע לשלב השני, של קביעת אחוזי אבדן אי כושר, ברור שאם תעבוד כמה שעות לא תקבל 100% אובדן כושר. לגבי הוועדה הרפואית עצמה - כבר כתבתי בעבר בהרחבה, אבל בתמצית הקיצור - כדאי שתגיע מוכן עם מכתבים וחוות דעת רפואיות מקצועיות, במקרה של פיברו, מומלץ לגשת לכל הרופאים המומחים הנוגעים לסמפטומים השונים (נוירולוג אם אתה סובל מכאבי ראש, פסיכיאטר למצב הנפשי, גסטרו למעי הרגיז ועוד) ולא רק לראומטולוג, מנג'ס אך עובד, אני פשוט הסתכלתי על זה כעל סוג של עבודה.
&nbsp

ביטוח לאומי קצבת נכות כללית

חשוב לדעת, שככל שתתחיל לעבוד, יש רף הכנסות מסוים שמעליו לא ניתן לקבל קצבת נכות כללית ורף אחר שממנו אפשר לקבל קצבה חלקית, הכל כתלות של אחוזי הנכות ודרגת אי כושר עבודה שנקבעו.
מצרפת לך קישור לטבלאות שמהן תוכל לראות כמה תוכל לעבוד ועדיין לקבל קצבה:
https://www.btl.gov.il/benefits/Disability/laron/Pages/shiurayHakitsba.aspx
בהצלחה!

למעלה