אחוזי הצלחה

Inbalush86

New member
אחוזי הצלחה

היי כולם, אני חדשה בקבוצה... הייתי היום עם בעלי אצל רופא פוריות ונאמר לנו שנצטרך לעבור הפריה חוץ גופית ושאחוזי ההצלחה עומדים על כ 40%. אני קצת מופתעת ועצובה. רק 40?

בלונזית

New member
סיכויים

40% זה המון לצערי אני יודעת על סיכויים נמוכים יותר ״סיכויי הצלחת הטיפול משתנים ותלויים בגיל בני הזוג, במצב השחלות, בפתולוגיות נילוות ברחם, בחצוצרות, בשחלות, או באגן, באיכות הזרע ובגורמים נוספים. לא ניתן לחשב את הסיכוי המדויק להריון בכל מקרה, אלא את טווח הסיכויים. לא ניתן להבטיח או לדעת מראש שהפרייתן של ביציות האישה תצליח, וכי כתוצאה מכך יוולד ילד. סיכויי ההצלחה להריון במחזור טיפולי אחד נעים בין 10%-25%. שיעור לידות החי למחזור טיפולי אחד נעים בין 8%-18% היות וכי רבע מן ההריונות מסתיימים בהפלה״ לי אישית מעל גיל 40 הסיכויים הסטטיסטים (וזו רק סטטיסטיקה לטוב ולרע) הסתכמו באחוזים בודדים בלבד. למזלי, ובהרבה מאוד מאמצים, ניצחתי את הסטטיסטיקה שיהיה בהצלחה אופטימיות והשקעה זה שם המשחק

טוליתי

New member
כ-25 אחוזי הצלחה בכל סבב

הבשורה הטובה היא שבתוך 5-6 סבבים (יש כאלה שבפעם הראשונה ויש כאלה שבפעם השישית) כ-85% נכנסות להריון.

טוליתי את עושה לי נוסטלגיה

כשטופלתי בתה"ש בכל הזרעה הרופאה הזכירה שזה רק כ20 אחוז סיכוי.
בהזרעה החמישית רציתי קצת לעשות צחוק ואמרתי לה שהפעם זה בטוח מצליח כי הגענו למאה אחוז....
היא פחות צחקה (דר' רענני)
אבל לצחוק זה כל מה שנותר לי ...
תכלס אין לי באמת סיבה...

טוליתי

New member

דרך ארוכה מדי יש לך
.
מאחלת שבין רגע הכול ישתנה לטובה.
ועד שזה יקרה, שולחת חיבוק גדול.

תעזבי את הסטטיסטיקות

גם לי נאמר שבגילי (37) ייקח לי בין 5 ל 6 סבבים להיכנס להריון.
איך הרופא אמר לי? יש סיכוי שיצליח ויש יותר סיכוי שלא יצליח. זה היה בהפריה הראשונה.

2 הפריות
2 הריונות
הראשון לצערי נפל בסוף חודש שלישי.
השני איתי ואני כבר בחודש שמיני.

תעשי טובה לעצמך ותתרכזי בתהליך שלך. תתרגשי לפני כל שאיבה (כי שאיבה זה סיכוי), המאמנת שלי אמרה לי לחייך לפני ההרדמה כדי ליצור הרגשת אופוריה ושמחה וכך עשיתי.

סטטיסטיקות מנבאות את הסיכויים הכלליים. את לא כלל, את פרט.
תתמקדי בסיכוי שהטיפולים נותנים לכם, בזה שככל הנראה זה מה שצריך כדי לפתור את המצב שלכם.

ומאחלת לך בקרוב מאד להתבשר בבשורות טובות.

את בת 30?

ראשית כל, 40% סיכוי? באיזה מצב? בסהכ ב IVf? אם כך, זה לא נכון. מעל 85% זוגות שהולכים ל IVF יהרו בסוף. בטיפול בודד לצערי הסיכוי נמוך יותר מ 40%. אז לא יודעת למה התכוון הרופא.
&nbsp
בכל מקרה, אם את אכן בת 30, קחי בחשבון שהמספרים שבנות רשמו פה (וה 85% שאני ציינתי), זה כולל גם נשים בגיל 43 וכו', עבור בחורה בת 30, הסיכויים גבוהים בהרבה.
(ועדיין כנראה הסיכוי להריון תקין על הטיפול הראשון- החזרה ראשונה- נמוך לצערי מ 40%.. למרות שמכירה בנות שזה קרה להן..).

a morph

New member
יקירתי, תעשי לעצמך טובה גדולה אם לא תתעסקי בססטיסטיקה

סטטיסטיקה מורכבת מתמהיל ענק של כל מיני מטופלים, עם כל מיני ביציות, כל מיני ריריות, כל מיני מצבי זרע, כל מיני בעיות הורמונליות ואחרות, וכן, גם מאלמנט ענק של מקריות.
היכולת שלך (ולרוב, גם של הרופא) למקם את עצמך על הספקטרום הענק הזה ולהעריך את הסיכויים *שלך* בכל סבב היא אפסית. לכן, ההתעסקות בסיכויים היא התעסקות מיותרת שרק מגבירה את הלחץ ומטריפה את הנפש.
תזרמי עם הטיפול, תתמקדי בו ולא בשאלות של סיכויים. בהצלחה.

למעלה