סיי-פיי לא מדבר אלי. אני אוהב יותר מתח מאשר אקשן (ומשתדל לא לחשוב מה היה פרויד אומר על זה...)
אבל בהמשך לשיחתנו על שחקנים עם קולות אפקטיביים, נזכרתי בעוד אחד עם קול מעולה - מל גיבסון. אני סקרן לשמוע חוויות גם אחרי שתראי סרט איתו, כמו עם ג'ורג' קלוני וג'ואל ידידנו.
מאשר סדרות. את רואה שכשאני פוגש תסריט טוב בסידרה - הבסיס שבלעדיו אין סרט ואין סידרה ואין הצגה - ויש בימוי ומשחק (לא תמיד אני יודע להבדיל) טובים אני מתלהב וצופה באדיקות.
נכון שהסופרנוס חוללה שינוי ואחריה התחילו להופיע הסמויה ואחים בדם והבוס והקילינג ובלש אמיתי (הערב פרק ב' - לא להחמיץ!), אבל עדיין מפיקים טונות של סדרות זבל.
בשם 'אחים בדם' שאהבתי ביותר ולא קיבלה הרבה תשומת לב.
ע''י הציבור? בד''כ לא, פרט למפורסמות באמת (סופרנוס, הסמויה). מסיבה זו The Killing נאבקת על חייה ומצליחה להשיג פה ושם מימון לעוד כמה פרקים, ו'הבוס' פשוט ירדה ואיננה.
הסבר שניתן לי באחד הפורומים לגבי מדוע הסידרות שאני אוהב לא אהובות על הקהל הרחב היה שהן... ריאליות מדי, והקהל מעונין דווקא בסדרות אסקפיסטיות, קלות לבליעה ולא נשארות במערכת העיכול הרבה זמן.
ראש ממשלה הוא פוליטיקאי, ולכן מייצג רק חלק מהאוכלוסיה: הוא נציג מפלגה, שכשמה כן הוא - ביטוי לפלגנות. הנשיא אמור לייצג את המדינה כולה ועל כן הוא הריבון ממנו מקבל ראש הממשלה את סמכותו.
זו הסיבה מדוע צריך - ויש - בכל מדינה עוד אינסטנציה אחת מעל רה''מ. אין אף מדינה בעולם שבה רה''מ הוא ראש המדינה.