אחד שרוצה להבין

itay FTM

New member
אחד שרוצה להבין

האם הומו שמוותר על הנישואים וחיי המין שלו כלומר נזירות וחיי את הדת סביב התבודדות מרובה או לחלופין ללמוד תורה בישיבה ובצניעות וענווה זה מותר במידה שההומו לא יכול לשחרר את המחשבה מבנים (מדובר גם על לסביות ובי טרנס לא נכנסים לסטטיסטיקה רק עם הם הומואים או לסביות) אני טרנס והומוו שיצא לי יותר מפעם אחת לדון בנושא הזה גם עם ידיד (גם הומו) שלי שחושב לחזור בתשובה והיו לו סבל ויסורים קשים בתהליך אתם אומרים? וכמובן שאני יודע שהנזירות לא מתקבלת ביהדות ובטח לא כמו שכתבית, הרי זה סותר, האיסור הוא כי אין ילודה,

Nחמן

New member
ברוך הבא איתי!

במידה מסוימת כן ויש לזה אפילו סימוכין בגמרא. אומנם זה רק בדיעבד אבל בוודאי עדיף על פני חיים בעבירה. בתגובה קודמת כתבתי על הצורך לגבש צוותים משותפים, שיתנו דעתם על סוגיא זאת. עד אז יש להיזהר מלקבוע מסמרות ובוודאי לא לקבל שום פסק הלכה לא מבוסס על מחקרים מדעיים, כי אין הלכה במקרה דנן. מי שנמנע מפרייה ורבייה איננו עובר על שום איסור. הוא לא מקיים מצווה וזה חיסרון אבל אם הוא אנוס, בוודאי עדיף, שישב וילמד תורה מאשר יחיה בעבירה. בדרך אגב מבלי לפגוע בכבודך (ויש כאן עוד טרנסית) כמדומני, שהתורה איננה מכירה במושג טרנס. אם נולדת גבר, תישאר כזה כל ימי חייך וכן להיפך. התורה גם לא מעודדת פרישות אבל כאמור, אם התמורה לכך היא התנזרות מעבירה, הרי יתכן, שחלקך בעולם הבא יהיה גדול יותר מחלקם של צדיקים גמורים. מאחל לך המון הצלחה! נח

בריאות הנפש היא שחשובה

ולכן חיים בניגוד לנטיה או ללא מימוש חיי מין הם בעייתיים מאוד. ראה את כל שערוריות הנזירים הקתולים והידיעות על כל מיני אנשי דת שפוגעים בחפים מפשע כתוצאה מחיים לא בריאים של אי מימוש הנטיה. אדם פשוט צריך קודם כל לקבל את עצמו בשביל בריאות הנפש שלו ואם הוא מאמין צריך הוא לשאול את עצמו איך הדת משתלבת כי גזירות כמו התנזרות או כפיה עצמית של חיים עם אשה או כפיה לחיות כגבר כשאתה חש אשה לכל דבר, מביאות להתדרדרות נפשית.

Nחמן

New member
אין ספק

עם זאת תמה אני, אם חיים ללא מימוש הנטייה הם בעייתיים עד כדי כך. לא מצאתי לכך אחיזה מדעית מוצקה. יש מקרים והם נושא לדיון בפני עצמו. טרם הוכח הקשר בין ההתנזרות לבין המעשים הפליליים. לקבל את עצמו? בוודאי! באמת זה בריא. לגבי יתר השאלות - מותר לשאול וגם חשוב לקבל תשובות אבל לא ב"שלוף".

גנימדס

New member
אתה מוזמן להבין

נושא המין הוא מוגדר ביהדות כ"מותר" או "אסור". אז לתשובתך: מותר. אדם יכול לחשוב מה שהוא רוצה, מלבד מחשבות כפירה על עבודה זרה. אין ענש על מחשבות.... האסור הוא על יחסי מין. לא קיימת יחסי מין עם גברים? לא עברת על העבירה. מצד שני- האדם הוא יצור שזקוק למין. וקים גם סוג של סכיזופרניה שמתפתח בגלל מישהו שגורם לעצמו אומללות ונזירות. קשה מאד לאדם לחיות כך ולהיות שמח ומאושר. אז הוא לא עובר עבירה , אך הוא לא יהיה מאושר. קיבלת תגובה מאד מגעילה מגולש אחר שכתב לך משהו על טרנסים. זו דוגמא למישהוא לא מאושר. הוא עולב באחרים . הוא לא יתנצל לעולם. ולכן אני מתנצל בשמו- סליחה על קבלת הפנים . אני מתנצל בשמו ובשם כל הדתיים שעולבים בטרנסים ולא מכבדים את רצונם להקרא למגדר אליו הם מרגישים שייכים. לפי התורה קיימת התעלמות טוטאלית מנושא זה , כי נושא זה לא דובר כלל, ובקושי הוכר . רק עכשיו מתחילים להתמודד עמו. וכידוע- הצבור הדתי ברובו הוא מאד שמרן וקשה לו עם שנויים, ולכן כל שנוי הוא אסור ואף הקצינו החרדים ואמרו "חדש אסור מהתורה". למרות שאין שום רע בדברים חדשים. היתה תקופה שמונותיאיזם היה דבר חדש...... אני מקווה ומייחל בשביל העולם הדתי בכלל , -וגולשי הפורום הזה בפרט -שידעו להכיל מישהו ששונה מהם ולא להעליבו .

itay FTM

New member
להיות הומו זה

לא חטא או תועבה זה קבלת האהבה ושימוש בא למטרה טובה גם שהיא מופנת לבני מינך, אהבה זה הרגש היחד שיכול להשתנות

ספר יקר

New member
זה לא לגמרי מדוייק..

"הרהורי עבירה קשים מעבירה" - עיקרון שמוזכר במקורות. מעבר לזה, נכון שעל איסור משכב זכר לא עוברים אם לא מקיימים יחסי מין מלאים עם גבר, אבל בדרך לשם אפשר בקלות ליפול באיסור הקשיית איבר שלא לצורך / באיסור שז"ל. מצטרף להבעת התקווה שהשונה יתקבל בחברה ככל האדם!

ספר יקר

New member
ברוך הבא איתי!

יש פוסקים הסוברים כי אדם שלא נמשך לנשים הוא אנוס לעניין מצוות פרו ורבו, ולכן פטור ממנה. אני מקווה שתמשיך בגישור של שני העולמות, דבר שבוודאי לא קל כלל. נשמח לשמוע ממך תמיד.

למעלה