אחד הניגונים

אחד הניגונים

שמנגנים בל"ג בעומר במירון,דווקא בסגנון ה"קדצ´קה" ונותנים לו גוון מזרחי משהו. ור´ נפתולי ברנדווין כהרגלו מפליא לנגן ב"קלינעט" ככה אומרים קלרינט ביידיש ירושלמית:))) בכלל הירושלמערס הם גזע מיוחד במינו,אבל אני לא אכתוב כאן שמא איזה קרוב ירושלעמר שלי יקרא ויכלה בי את זעמו
Der Terkisher-Bulgar Tanz אי אי אי יש מוזיקה יותר יפה ממוזיקת הכליזמר??

ora11

New member
איש הרוח ערב טונ../images/Emo140.gif

אני ירושלמית מבטן ומלידה. גדלתי בגאולה קרוב למאה שערים, תכתוב חופשי על הגזע המיוחד שנקראים ירושלמים אני לא אכעס ולהיפך אני חושבת שבאמת ירושלמים/ות הם מיוחדים במינם. אני ממש גאה להקרא ולהיות ירושלמית. המון תודה על הפורום הנפלא אורה

יש הבדל אורה../images/Emo13.gif

בין "ירושלמים" ל"ירושלמערס"
הם מחוספסים משהו...הם לא מתרגשים משום דבר,הם סוחרים מעולים! בכלל כל מה שאני כותב שייך לפעם. יש לי הרבה קרובי משפחה ירושלמים. אני מדבר על "הפרושים" הם היו גזע מיוחד.עד היום אני מזהה בקלות ירושלמער לפי ההבעה והתבונה שיש לו בפנים. במוזיקת הכליזמר הארצייישראלית שמור מקום של כבוד לירושלמערס. בעיקר בקטע של הריקוד. יש להם את זה כמו שאומרים
פעם הייתה איך נקרא לזה...קצת מתיחות בין הירושלמים והצפתיים.בכלל עיקר הישוב היהודי הרבה לפני קום המדינה התבסס בירושליים צפת וטבריה. אפשר לומר ש"הפסטיבל" השנתי היה בליל ל"ג בעומר במירון.הירושלמים נחשבו אז ליותר תלמידי חכמים מאשר הצפתיים,מאידך הצפתיים זלזלו בהם בעניין הקמצנות. עד היום אם תפגוש זקן צפתי משארית הפלטה ותתחיל לשוחח איתו על ירושלעמר, תוכל לראות איך פרצופו מתחיל לכעוס
מיותר לציין שלי חלילה אין ולא היה שום דבר נגד ירושלמים נהפוך הוא
כליזמר=נוסטלגיה באיזה שהוא מקום. מוזיקת הכליזמר מזכירה לי הרבה סיפורים על הישוב הישן בא"י עם התמימות והפשיטות של פעם

אני ירושלימער! + תולדותיהם

יפה מאוד ציירת את אנשי ירושלים. אני חושב שאתה מתאר את המשפחות גוטפריינד, פרוש ואייזנבאך ועוד כאלה. אלה אינם חסידים ואין להם "רבי" אך אינם ליטאים, הם "ירולשמים". החלק הארי של אותם ירושלמים מתפלל ב"שטיבלעך" והאחרים הצטרפו (או הקימו) את "מתמידים" ואת "נטורי קרתא" ובמידה פחותה יותר נמצא אותם ב"דושינסקי". אפשר למצוא "רושלמים" גם בחסידות קרלין ובפינסק-קרלין וכן בסטמר, אם כי ה"סטמרים הירושלמים" מתכלים בבוז מסוים על כל החיכוכים הפנימיים של הקהילה בחו"ל. בית הדין של העדה החרדית (בד"ץ העדה החרדית) נשלט על ידי אותם "ירושלמים" ובכל הם מהווים מעין משקל נגד ל"כולל פולין" ו"כולל אונגרין", למרות שגם כאן יש מורכבות ויש גם שיתופי פעולה. _____________ חבריא, בחיי שלא התכוונתי לכתוב כל כך הרבה, זה פשוט נקלד אוטומטית
. ועוד משהו, איש הרוח: אצלנו - "הירושלמים" - נחשבים אנשי צפת לסהרורים ולמקובלים מפחידים. אני זוכר שהביקורים שלי שהצבע הכחלחל שעל קברות הצדיקים בבית הקברות העתיק של צפת הותירו בי רושם הזוי ומפחיד למדי...

ora11

New member
עכשיו זה חוזר אלי.../images/Emo8.gif

סבתא שלי ז´ל גרה בבתי אונגרין ליד פוטו קובץ בטח נעם מכיר את המקום. אני בילדותי הסתובבתי הרבה גם אצלה וגם דודי גר במיישורים(מאה שערים) אהבתי במיוחד את כניסת השבת את חנוכה ואת פורים כשהלכנו להביא שלחמונאס. כך קוראים למשלוח מנות? שייהיה ערב טוב אורה

ora11

New member
|נעם ערב טוב../images/Emo29.gif

איך שכחת? מככיכר השבת בעליה לרחוב שטראוס. חוץ מזה שכחתי שאתה צעיר. אני חושבת אבל לא בטוחה שקובץ כבר איננו שם. מתי הלפת את השם מיידישיסט לנועם ולמה? המחשב שלי שווק חיים לשבוע וכך שלא התעדכנתי. אני מבסה לקרוא את הכתוב בפורום ולא תמיד מצליחה להבין,אתה יודע מה זה קיבוץ עובדים כל היום ובערב יש את המשפחה הילדים והנכדים. אני מתכוונת לקנות מילון אני צריכה את 2 הנרנים? אולי להתחלה אקנה את עברית יידיש או ההפך מה אתה ממליץ? תודה אורה

אורה אורה (יש שיר כזה של פיאמנטה)

שיניתי את השם לפני כמה ימים, מסיבות השמורות עימי (עלק). לגבי המילון: מכיוון שאנחנו לא בפורום יידיש... הרשי לי להציע לך לקנות את המילון של צאנין. אני משמיץ אותו תדיר, אבל אם רוצים להבין קצת יידיש ולהתרפק על העבר, זה מילון קל כי הוא עברי-יידי ולהיפך ולא אנגלי-יידי ולהיפך. לא תמצאי בו פרטי דקדוק אבל חוששני שזה לא חשוב לך, אז תהני מהמילון החדש שלך. אני באמת לא זוכר את פוטו קובץ.

../images/Emo6.gif

ראשית ברוך הבא נועם
שוב אני חוזר שלא הייתה ואין לי כוונה חלילה לפגוע או להוריד מערכו של הציבור הירושלמי(גם הירושלעמרס כמובן) סתם נזכרתי בריקוד ובניגון...אני מחפש בנרות קלטת של ניגונים שקלרניטן ירושלמי וותיק נתן לי בזמנו.אם אני אמצא אותה אני אעלה כמה קטעים לכאן. בנגינה שלו יש חיספוס מתוק כזה:) לכן נזכרתי בעניין
כולם טובים כולם חכמים וכולנו יהודים

אני "יידישיסט"

וכמובן שלא נפגעתי (כפי שאפשר היה להבין מדבריך). אני אוהב את הפורום הזה יותר מכל פורום אחר ברשת, סתם שתדע לך.

ora11

New member
נעם ערב טוב

באמת לא התכונתי לחטט בענין החלפת השם. תודה על העצה אני באמת לא צריכה את הדקדוק אני לא הולכת להבחן ביידיש רק כמו שכתבת להתרפק על העבר. שיהיה לנו ערב חם בבית ובלב אורה

../images/Emo45.gif

וכי איך הייתי יכול לדעת שהיידישיסט הוא נועם?:) עכשיו הבנתי
כשאדם חכם ומיוחד כמוך כותב שבחים על הפורום,לי באופן אישי זה מחמיא מאוד!

למעלה