אחד או שניים?

מילי7777

New member
אחד או שניים?

הי בנות, אני במסלול הדסה אחרי 2 החזרות, אחת של טריים ברנו והשניה מוקפאים בהדסה. בכל החזרה הוחזר עובר אחד ברמה מצוינת, רירית תקינה ( מעל 8 מ״מ ) ועדיין ללא הריון. בהדסה שלחו אותי לבירור. היסטרוסקופיה תקינה ובדיקת קרישיות ממתינה לאישור המטולוג בקופה. בדרך להחזרה שלישית. נשארו לנו 3 עוברים. אחד באיכות A ו- 2 באיכות B. מתלבטת האם בהחזרה הבאה להחזיר 2 עוברים או אחד. מה דעתכן? יודעת שמבחינת התארגנות בבית אעדיף הריון עם עובר אחד ( יש כבר ילד בבית) אבל מצד שני כל כך כמהה כבר להריון שמעונינת להגדיל סיכוי. מצד שלישי ( הרבה מחשבות במסלול כל כך יקר) חוששת ״לבזבז״ את העוברים במידה ואחד התנאים ברחם אינו אופטימלי. אני אובדת עצות.. מה הייתן עושות? ע״פ הרופא החזרה של 2 עוברים אינה מגדילה את הסיכוי להריון אלא מגדילה סיכוי להריון של תאומים. .

אני גם בהחזרה השלישית החזרתי אחד תזכרי שהעלאת כמות העוברים מעלה סיכוי להריון וגם להריון מרובה עוברים, כך שתפעלי לפי האופציה שגם יש סיכוי ל 2
בהצלחה

מילי7777

New member
מכירה לא מעט בנות שהחזירו שניים ונקלט אחד

בשתי ההחזרות האחרונות התאכזבתי מאד שלא הסתיים בהריון כי לכאורה הכל היה נראה טוב. כל כך רוצה להגדיל סיכוי שבהחזרה הבאה אקלט כך שיתכן ואבקש שניים. האופטימלי מבחינתי הוא הריון של עובר אחד, גם מבחינת הפחתת סיכון בהריון עצמו וגם כחשיבה להתנהלות ארוכת טווח בבית ובחיים בכלל. מהכרות של כמה בנות בתרומה, כל הבנות שהחזירו שני עוברים נקלטו בפועל עם עובר אחד. דילמה.

יכולה למנות לך על יד אחת בנות מכאן שהחזירו 2 ונקלטו 2 וגם כאלו שהחזירו מהביציות שלהן בהחזרה עשירית ונקלטו 2
כך שזה מעלה סיכוי לשני הכיוונים
אם יהיה הריון הוא יהיה גם עם אחד.
אותה עוברית שהחזרתי בהחזרה השלישית אוטוטו בת 8 חודשים

אני הייתי מחזירה שניים הפעם..

נכון שזמ מעלה את הסיכוי לתאומים, אבל זה מה שאני הייתי עושה... בהצלחה !!

בעיני - במקרה שלך עדיף 1

גם בגלל המשאלה להימנע מתאומים וגם בגלל הרצון לסיים עד תום את הבירורים (קרישיות וכו').
באופן אישי, אני פחדתי יותר מהריון תאומים (מכל הסיבוכים שעלולים להתלוות אליו. פחות מהתוצאה של שני ילדים) מאשר מעוד אכזבה. אבל יכולה בהחלט לראות איך במידה ולא היה עובד היו מתגנבות מחשבות על להחזיר שניים. בכ"ז חושבת שהיה מספיק מרתיע אותי...
השאלה באמת מה מפחיד אותך יותר - תאומים (על כל ההשלכות - בהריון ואח"כ) או שתזדקקי לניסיון נוסף?

היי

זה תלוי בך, עד כמה את לא רוצה תאומים. אם את סגורה על זה שאת לא מסוגלת להתארגן בבית ולגדל תאומים אז תחזירי אחד כל פעם במחיוחד אם זה מוקפאים ואת לא לוקחת הורמונים כל פעם.
מצד שני אם את יכולה לקחת את הסיכון (בעיני זה סיכוי כי זו ברכה) אז תחזירי שניים. לי משום מה יצא להכיר אישית המון בנות בטיפולים (גם תרומה) שהחזירו שניים ונקלט רק אחד.
אני לא חושבת שזה ביזבוז עוברים אם כל הבדיקות שלך תקינות. ולגבי הקרישיות את יכולה לבקש לקחת קלקסן למרות שהתוצאות לא הגיעו עדיין.

מילי7777

New member
אכן דילמה

בהחזרה הבאה אזריק קלקסן על מנת לשלול את ענין הקרישיות. ממה שהבנתי גם בנות שנמצאו ללא בעיית קרישיות לעיתים נקלטו עם קלקסן ( אם כי אין לא הוכח מחקרית) מעבר לכך, נראה שבפעם הבאה אקבל אסטופרם עם התחלת המחזור וללא דיכוי ( סינרל) . מישהי מכירה פרוטוקול של אסטופרם על בסיס מחזור טבעי? לגבי כמות העוברים שאחזיר, ברור לי שהריון תאומים הוא בסיכון גבוה יותר וכן ההתנהלות בבית עם תאומים היא מבורכת אבל גם לא פשוטה ( 2 שמתעוררים בלילה). ועם כל זאת משהו רגשי נוטה להחזיר 2 אם כי השכל ובחינת העובדות מצביעות בבירור על החזרה של עובר אחד. גם הרופא בהדסה המליץ לי על אחד. כל כך רוצה כבר להיות בהריון ולקבל בטא חיובית שאני מוכנה לעשות כל מה שצריך. שאלה לבנות שנקלטו עם תאומים - כשהודיעו לכם שיש 2 שקים, מה הרגש הראשון שעלה? פחד או שמחה? או גם וגם?

אצלי נקלטו שניהם

כשהטכנאית בהדסה הסתכלה באולטראסאונד והודיעה שהיא רואה שק הריון הסתכלתי עליה באכזבה ושאלתי: מה? רק אחד?? היא חייכה והמשיכה לחפש, ואז ראינו יחד את השני, די רחוק מהראשון והייתי ממש מאושרת. בכיתי מאושר. כשהגעתי הביתה התחילו הפחדים, אבל אלו היו פחדים של איך אני אסתדר ומה יהיה אחרי הלידה.
אבל אני לא דוגמא, אני ממש רציתי תאומים.

מילי7777

New member
כיף שקיבלת מה שרצית

אין ספק שאחרי דרך כל כך ארוכה שרובנו עוברות יש גם אושר כשמתבשרים על תאומים ומבינים שהמשפחה סוף סוף גדלה באמת וכאילו מדביקים את הפער של כל השנים של הציפיה. תגדלי אותן באושר!

לשאלה אחד או שניים

היי מילי,
לי אין ילדים בבית ולכן האופציה של תאומים מאד קרצה לי.
לעומת זאת הרופא שלי התעקש להחזיר לי עובר אחד בלבד
בגלל שזה מעלה את הסיכוי לתאומים.
בסופו של דבר שכנעתי אותו להחזיר לי 2 עוברים. הוחזרו
לי 2 עוברים דרגה A ורק אחד נקלט.
אז לא בכל מקרה שמחזירים 2 נקלטים גם שניים.
יש לי חברה שגם עברה תרומה ובהתחלה נקלטו 3 עוברים
(לא יודעת כמה הוחזרו). האחד הפסיק להתפתח מייד בהתחלה
ועובר שני נפל בטרימסטר הראשון. בסופו של דבר היא ילדה
תינוק אחד בלבד.
בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה, לא חשוב מה שתחליטי לעשות.
אני מאחלת לך מכל הלב, שתהרי במהרה ושיהיה לך הריון קל,
תקין ומלא אמן ואמן

למעלה