חתמתי היום חצי שנה קבע! החל מחודש הבא. מה הזכויות שלי..? נקודות? חבר? משכורת בערך? דרגות? (הבנתי שבנות מקבלות חצי שנה אחרי קבלת סמל אצלנו..) והכי חשוב - תמריץ נגדים? איך זה הולך? תודה וגמר חתימה טובה!
אני חתמתי על הטפסים של הצטרפות לחבר ישר מהיום שבו ניכנסתי לקבע. כל נגד וקצין בקבע ניכנס אוטומטית לחבר וישר יכול להוציא כרטיס אשראי של חבר (צריך ללכת לבנק ולהציג חוגר שמראה שאתה בקבע \ תלוש משכורת של קבע).
אני הבנתי שמקבלים מיד עם הכניסה לקבע.. במיוחד אם זה לא ר'. אולי מורן תוכל לשפוך קצת אור בנושא הזה? מורן? WHERE ARE YOU?
אממ.. כן... כל היחידה שלי קצינים, מעטים הנגדים והנגדות במיוחד. ספציפית אצלי, אני אהיה היחידה (יש עוד נגד, ידיד שלי שנכנס לא מזמן לקבע). ואל תשכח שבתפקיד שלי לא נכנסים בד"כ לקבע, אז.. טוב נו. נבדוק אחרי החגים מה שאפשר. תודה!
זה תלוי בתפקיד, אני אישית מקבלת תמריץ 20 בגלל המקצוע (זה התמריץ הגבוה ביותר) ע"מ לדעת איזה תמריץ תקבלי תצתרכי לפנות למת"ש דרך נציג מהיחידה שלך (בד"כ זה השלישה)
לגבי דרגות, אחרי חודש בערך מהכניסה לקבע את אמורה לקבל סמ"ר. נקודות - תצטרכי לברר מול השלישות כיוון שהנקודות ל- 2005 כבר הוזנו (אני לדוגמא לא קיבלתי את הנקודות על החודשיים שהייתי בקבע במהלך 2004) משכורת - יש לפנות למת"ש לבירור המשכורת, זה נעשה רק ע"י השלישות.
לגבי הדרגה - מי שאחראית על זה אצלנו אמרה שאני אקבל עם הכניסה לקבע (חצי שנה אחרי קבלת סמל, והקדמתי את הסמל בחודש). אז רגע, לגבי הנקודות - יש מצב שאני אקבל רק ב2006??
על הקבע מכיוון שיש לי קיצרו דרגות של שלושה חודשים. אבל מהשאר האנשים שאני מכירה שניכענסו לקבע (ואני מכירה הרבה בנות שניכנסו לקבע) הן קיבלו את הדרגה אחרי חודש (את יודעת, לוקח זמן עד שהכל מוזן בשלישות) והנקודות - צריך לבדוק את זה מול המרכז לשירות פרט. קודם כל תוציאי את הכרטיס של הקבע (צריך למלא טפסים אצל השלישות)
הנקודות מוזנות כשבוע לאחר כניסתך לקבע, ותופענה לזכותך כ-48 מרגע שלקחת את הכרטיס. אני ממליץ למלא את הטופס ולפקסס למר"ץ אותו, ולאחר שמוודאים בטלפון שהוא מוכן ללכת בעצמך לתה"ש ולקחת אותו , כי אם תחכי למישהו שיעשה לך את זה , כבר תשתחררי.