אז,

croovy

New member
../images/Emo107.gif לא הבנת?

יש לך רישיון להביא לעולם ילדים בהנחה שלא תעשי את זה. אם את חושבת להביא לעולם ילדים הרישיון פג, כי כנראה איבדת את היכולת הקוגניטיבית שלך.

doofe

New member
כן הבנתי, אני לא נעל...

בחרתי את התשובה שנראתה לי הגיונית, ומתוך הנחה שלהביא ילדים לעולם זה לא הגיוני אני בכל זאת אעשה את זה ביום מן הימים... מישהו?...

Fleddermaus

New member
זו תנועה נוראית! ../images/Emo119.gif

אני לא מוכן אפילו לשמוע עליהם. אם הם רוצים-שיתאבדו. הם לא יימנעו ממני להתרבות ולחיות חיים נורמליים.

croovy

New member
../images/Emo107.gif להתאבד זה מטופש ולא יעזור

הם נגד התאבדות. האנושות היא האסון הכי גדול שקרה לעולם הזה, והדרך היחידה, אמנם זה לא להיפטר מכולם - אבל להגביל את הילודה. שלא יוכלו להוליד יותר מילד אחד. אחרת, עוד מקסימום 200 שנה זה יקרה באופן טבעי - האנושות, וגם הרבה ייצורים אחרים - ייכחדו. ונכון. זה ממש לא מצחיק. אני תומך בהם. ואם יש לך בעייה לשמוע עליהם - זאת ממש בעייה שלך, ואין שום טעם להסתיר את זה ממך.

Fleddermaus

New member
טוב, בסדר...../images/Emo119.gif

אל תביא ילדים לעולם. אולי חשבת על לנסות להפוך את האנושות למשהו יותר מועיל, במקום להשמיד אותה? אתה מבין שקשה לבני אדם לקבל את המסר של התנועה, נכון? לא מדובר כאן בהחלטה פשוטה, אלא באינסטינקט, במשהו בלתי נשלט. אפשר לנצל את הגלובליזציה הבלתי-נמנעת לדרכים חיוביות ובכך ממילא להוריד את הילודה בקרב אוכלוסיות רבות. ונקח לדוגמא את הרעיון שלך. ואום מישהי תלד שני ילדים? או ח"ו תאומים? מה יהיה אז?

croovy

New member
../images/Emo107.gif לא נהרוג אותם

אי אפשר היה למנוע את זה שאלה יהיו תאומים. אפשר להגיד - מותר לידה אחת. על כמה ילדים ייצאו משם אנחנו לא שולטים. אבל זאת הסיבה הכי מטופשת לא לעשות את זה. לגבי הטיעון העיקרי שלך: אם אנחנו גורמים לאנשים להוליד פחות בדרכים אחרות - מן הסתם, זה הרבה יותר טוב. העיקר שיהיה פיקוח על הילודה. כשבאפריקה אין להם אוכל ויש להם מלא מחלות, והם ממשיכים להוליד עשרות ילדים - זה לא בסדר. אז אם תצליח לגרום להם להביא רק ילד אחד, בדרכים שהן לא הגבלת ילודה - זה מצויין. העניין הוא שכל עוד זאת לא איזה נורמה מאוד מקובלת - לא סביר שזה יקרה. בסין ילדו הרבה ילדים, ואז הם הגיעו למיליארד. אז עשו הגבלת ילודה. אמנם עשו את זה בצורה לא טובה, זה גרם לילדים להינטש ולהפוך ליתומים - אבל הרעיון היה נכון. עכשיו הזוגות בסין רוצים רק ילד אחד. זה הפך לנורמה מקובלת. אז שם אפשר להפסיק את הכפייה. ושוב, אני לא תומך בלהשמיד. וגם רוב האנשים בVHEMT לא באמת תומכים בזה. זאת רק דרך להציג את זה. אבל חייבים להקטין את האנושות מאוד, כי אחרת היא פשוט הורגת את עצמה. ואני לא מאמין בשינויים פרטיים. זה לא יעזור כ"כ אם רק אני לא אביא ילדים לעולם (זה יעזור הרבה - לילדים הבודדים שאני אאמץ). זה לא יעזור הרבה גם אם כל חברי התנועה לא יביאו ילדים לעולם. זה יעזור רק אם התנועה תגדל ותהפוך לקונצנזוס (ואני ממש לא מאמין שזה יקרה). אז אני אעדיף לאמץ. אבל אם תהיה לי בת זוג שתרצה ילדים, חוץ מלנסות לשכנע אותה שעדיף לאמץ - אני לא מתכוון לא לעשות את מה שהיא רוצה. על כל השאלות שלך יש תשובה באתר.

Fleddermaus

New member
להקטין, לא להכחיד. ../images/Emo119.gif

הקטנה-זה ברור. אם זה מצע התנועה, אני אפילו אתמוך בה. בין זה לבין הכחדה יש הרבה מאוד מאוד. ההקטנה כבר בדרך, ואני מקווה שלא נגיע למצב שצריך הגבלת ילודה.

croovy

New member
../images/Emo107.gif לדעתי, רוב התומכים-

בהחלט מספיק להם הקטנת האוכלוסייה. פשוט בתור תנועה הם קיצוניים כי זה יותר משעשע. אותי. יש שם אנשים כמוני - בגלל זה אני חושב שהתומכים לא באמת בעד הכחה של האנושות. אני כל הזמן אומר שצריך להשמיד את האנושות. אני לא באמת מתכוון לזה. להגיד "צריך להקטין את האוכלוסייה של בני האדם" הרבה פחות כיף מלהגיד "אני בעד היכחדות מרצון של האנושות" ועוד יותר - כמו שאני אומר לא מעט "אני בעד השמדת המין האנושי" - למרות שאני נגד להרוג. הייתי מעדיף להעלים את האנושות אם זה אפשרי, אבל זה לא. למרות שאני אומר גם את זה. שלא נגיע למצב שצריך הגבלת ילודה? מאוחר מדי. כבר הגענו. השאלה היא כמה זמן ייקח עד שנבין את זה, וכמה יהיה יותר קשה לשקם.

Fleddermaus

New member
../images/Emo6.gifלהגיד זה באמת יותר כיף...../images/Emo119.gif

אתה לא חושב שהגבלת ילודה זה רעיון קצת פאשיסטי? זה הרי לא עבד בסין, למה שיעבוד בכל מקום אחר?

croovy

New member
../images/Emo107.gif אין ברירה, ולא

לא, אני לא חושב שזה פאשיסטי. אני לא חושב שלבנאדם יש את הזכות לקבוע שהוא יכול להוליד ילדים יותר משלמדינה יש את הזכות למנוע ממנו את זה. בסין זה עבד בסופו של דבר. בהתחלה היו בעיות - ילדים ננטשו וכו'. אבל עכשיו כבר לא צריך את החוק אפילו, כי הסינים רוצים עכשיו ברובם רק ילד אחד. ואני בטוח שיש דרכים לעשות את זה בלי בעיות. אבל כך או כך - זה חייב להיעשות, וטוב שעה אחת קודם.

Fleddermaus

New member
הגזמתי קצת...../images/Emo119.gif

אני בהחלט מוכן לשמוע עליהם. תוכל לספר לי עוד על התנועה הזאת, לפני שאני קובע מה עמדתי לגביה?

the mnm factor

New member
ואם נגיד, ממש בא לי להביא ילד

אבל אני נשבע באמ'אמשלי שאני אתרום מלא כסף לעמותות אימוץ ילדים... אז מותר לי? + אני אשתדל לחייך... למרות שהמציאות מכה בי כל פעם מחדש...

the mnm factor

New member
הנושא ישקל בחיוב... ../images/Emo3.gif

את גרה קרוב... קפצי אלי... אני אהיה אחלה אבא

croovy

New member
../images/Emo107.gif זאת שאלה מוסרית-אקטיביסטית

אם אתה עושה משהו אחד שמשפיע המון, ולא עושה שום דבר אחר, למרות שאתה יכול - האם זה בסדר?

the mnm factor

New member
אתה בחור חכם

ואתה גם צודק במאה אחוז שכשמטרה חשובה לך אתה צריך לעשות הכל למענה... אולי לך זה חשוב יותר מלי (ועל כן אני מכבד אותך אולי עד כדי הערצה, ואני רציני)- ולכן תהיה מוכן לעשות יותר.

croovy

New member
../images/Emo107.gif ../images/Emo9.gif

אבל לא אמרתי שאני אעשה הכל בשביל המטרה. יש לי דברים יותר חשובים מהמשך קיומו של העולם, למרות שזה חשוב. אני משלב בין מאבק למען זה ולמען דברים אחרים, לבין הנאה - שחשובה לדעתי באותה מידה. וכמו שאמרתי בתגובה אחרת - אני לא מאמין בשינוי פרטי. אם אני לא אוליד ילדים זה יעשה הבדל זניח. אמנם, זה יעזור לילדים שאני אאמץ, אבל הם כמה מני רבים מאוד. ולכן, אם תהיה לי בת זוג, כאמור, שתרצה ילדים - אני לא אוכל למנוע את זה ממנה. אני מאמין בשינוי כולל - להפוך את התנועה לקונצנזוס, ואז לעגן את זה בחוק, או לפחות בנורמות חברתיות. רק אז זה יעזור לעולם להישאר, וגם לאנושות, למעשה.

the mnm factor

New member
לא כל כך הבנתי...

אתה תקרא לאחרים לא לעשות ילדים אבל אם אשתך תבקש אתה תעשה איתה?

croovy

New member
../images/Emo107.gif אני אקרא לאחרים לתמוך בזה

ולהשתדל גם לקיים את זה. את אשתי אני אנסה לשכנע, אבל אם אני לא אצליח - אני לא אפרד ממנה בגלל זה, ואני לא אוכל גם להישאר איתה בלי לממש את רצונה - אז אני אעשה לה ילד. אם זה מה שימנע גם מאנשים אחרים לא ללדת - אני לא אכעס. המטרה העיקרית היא שהרוב יתמכו בזה - ואז יהפכו את זה לחוק, שכולם יעשו את זה. כרגע לא להוליד זה משני.

למעלה