דעה שלי...
אני משער לעצמי שפיליפ לא התכוון להכליל את כל משטרת ישראל באשר היא. הרי בתוך המשטרה יש קצינים מבריקים, ויש פשעים שפוצחו, והמון פיגועים שסוכלו בעזרת משטרת ישראל. במשטרת ישראל יש מוחות מבריקים, יש אנשים שמאמינים במה שהם עושים, ובסך הכל אנחנו צריכים להעריך את המשטרה שלנו. זכותנו המלאה להביע ביקורת עליה. לצערי הרב, משטרת ישראל לא עושה את מלחמתה נכונה בתאונות הדרכים. שוטרי התנועה גיבורים גדולים בלעצור נהג חדש על כך שהוא לקח 3 אנשים באוטו ולא 2 כפי שמתיר לו החוק הדבילי, או נהג שלא נהג עם שלט "נהג חדש", או נהג בלי אור כי בדיוק הנורה נשרפה לו ולפי החוק הוא חייב להחזיק נורה ספייר באוטו. אבל כל הנהגים שנוהגים בצורה מסוכנת, במהירות גבוהה, בצורה המסכנת אנשים בעליל - אני לא זוכר שהם פעלו נגדם. ולצערי הרב- רבים השוטרים שאנחנו לא נשים עליהם באזרחי, כי הם מייצגים שום דבר, ופתאום שהם לובשים את הבגדים הכחולים הם מרגישים סגנים של אלוהים. אני לא מרגיש בטוח יותר ליד המשטרע. כי המשטרה לא עושה את עבודתה- בין אם זה תקציב, בין אם זה נטל שמוטל עליה, או בין אם שרשרת של החלטות גרועות שחייבות לזעזע את המערכת. זכרו כי בני סלע הוא לא הבעיה, הוא הסימפטום. לגבי "פסטיבל בני סלע". דומה הדבר לילד שגנב 100 שקלים מהקופה של ועד הכיתה. הילד החליט להחזיר אותם כי הבין כמה הדבר חשוב לכיתה שלנו ולועד וכמה הם עבדו קשה כדי להגיע לסכום הזה. כיצד יחזיר את הכסף ? ישים את הכסף בשקט וידווח לצורך הפורמליות שהכסף בקופה, או שיעשה מזה מסיבה גדולה ויזמין את כל הבית ספר לטקס "השיבת הגניבה" ??