אז תפסו את בני סלע..

הגיע הזמן זה היה נראה כאילו

זה לא יקרה לעולם . עכשיו סבתא של אסתר לא תתקשר אלייה כול חמש דק' ותזכיר לה לא לקחת טרמפים אנשים P:

Philipil

New member
בושה למשטרת ישראל

ראיתם תתמונות? איך השוטרים האלה ששימפנזה ממוצעת בגן חיות נראת טוב מהם מחזיקים את בני סלע כאילו הוא איזה טרף שקשה לתפוס. והרגו אותי סיפורי הגבורה שלהם, באיזה טכניקות מדהימות הם הצליחו לתפוס אסיר נמלט מסכן שבמקרה הטוב אכל פעמיים בשבועיים האלה ארוחה נורמלית ואוליי מידי פעם גנב איזה תפוז מפרדס. אפשר לחשוב, כאילו הוא איזה רמבו. מה שהכי הרג אותי זה הקמפיין "בואו נתפוס אותו יחד" הם שכחו להוסיף "כי אנחנו לא מצליחים לעשות את העבודה שלנו כמו שצריך". פאק, מדינה שלמה משלמת מיסים למשטרה הצולעת שלנו, והם אפילו להבין שאין בתי משפט בימי שישי לא יכולים להבין!!! ואח"כ הם עוד באים לציבור, בואו נתפוס אותו ביחד, המטמטמים האלה לא מצליחים לעשות את העבודה שלהם אז הם מגייסים תציבור הפרייר שגם משלם להם וגם רץ לעזור להם. אני אישית בחיים לא הייתי נותן למשטרה את התענוג לתפוס אותו, עדיף להביא לו פשוט מכות רצח ולזרוק אותו בבית חולים עם פתק "המשטרה לא עושה את העבודה כמו שצריך לכן הציבור עושה אותה, נא לעצור אותו זה בני סלע, לא לתת למשטרה לטעון שהיא תפסה אותו. על החתום פלוני אלמוני אזרח טוב שלא סובל את המשטרה"

משטרת ישראל...

משטרת ישראל באמת לא צריכה לשמוח מפסטיבל "בני סלע" שארגנו. שמעתי שהמפכ"ל או שר לביטחון פנים אמרו ש"אם היו הופכים את התסריט של תפיסת בני סלע לסרט הוליוודי, לא היה עושים את זה טוב יותר מאשר באמת...". בסך הכל זה ההבדל בין פיקח וחכם לטיפש. טיפש- נכנס לצרה ולא יודע לצאת ממננה. חכם- נכנס לצרה ויודע איך יודעים ממנה פיקח- לא נכנס לצרה מלכתכילה. משטרת ישראל בסך הכל עשתה טעות פטאלית בהתנהלות שלה, ולקח לה 15 ימים יותר מדי לתקן את הטעות הזאת. סיבה לחגיגה בטח שאין. סיבה לרגיעה -יש, אבל עדיין לא: המצב של המדינה שלנו לא כזה יציב שבני סלע הוא הדאגה היחידה שלה.

נו אני צריכה אותך בקשר ליום שלישי

באיסי אתה לא עונה ואתה בפורום? דרך יפה לגלות שאתה מסנן אותי

פליפי!

בני סלע ברח בגלל טעות של שוטר ותכנון מדהים של בני סלע,אין לך שום זכות לומר על המשטרה שהיא לא עושה את העבודה שלה ושהיא לא מאורגנת כי תאמין לי אני יודע טוב מאוד מה הם עושים והם עושים המון,שאין טעויות אז אף אחד לא אומר כלום אבל שיש טעות אחת קטנה כולם מתנפלים,מאוד קל לחפש את הדברים הרעים בכל דבר,תנסה לראות את הדברים הטובים. "בואו נתפוס אותו ביחד"-עובדה שהמון אנשים צלצלו וראו אותו בזכות התמונות האלה וגם זה מרגיע אנשים שבני סלע לא יסתובב ליד שלט שלו שכתוב בו "בואו נתפוס אותו ביחד" זה שאתה מציע רעיונות כאלה כמו להביא לו מכות ולזרוק אותו בבית חולים זה מאוד יפה,בלי שום הכרות איתך מראה על הרמה שלך והיא לא כזו גבוה כפי שאני רואה. חוץ מיזה שאם אתה הייתה במשטרה גם לא הייתה תופס אותו מסיבה אחת-לך חפש אותו במדינה שלמה,בגלל זה הציבור היה חייב להתערב ולעזור,זה כמו שתראה מישהו עושה משהו רע ולא תעצור אותו או תקרא למשטרה כי אתה לא שוטר וזה התפקיד שלהם. בקיצור מאוד הרגיזה אותי הדרך שבה הצגת את הדברים כמבין גדול. נ.ב-כתבתי את התגובה לבן,אם פליפי זו בעצם בת הכוונה דומה.

הכל מאיתו יתברך...

האמת שבדיוק השבת שמעתי דבר מדהים... בקום המדינה היו מעט מאוד יהודים בארץ... בקום המדינה לעומת זאת היו מלא ערבים (יש"ו) בארץ... מי ניצח? היהודים! פעם שאלתם את עצמכם איך זה שאז שהמצב היה הפוך מהיום והיו פי כמה וכמה ערבים מיהודים והיהודים ניצחו והיום שהמצב הוא כזה שיש פי כמה יהודים מערבים והמצב... ברצפה! הצבא, המשטרה, הממשלה, ה-ע-ם! למה זה??? אנשים שעוסקים המחקרים מראים שמדינת ישראל לא תחזיק יותר מדי זמן... לטענתם זה יהיה גג עוד 30 שנים... (ואני לא מאמינה להם). איך זה שהגענו למצב כזה? מהמקום הגבוה ההוא שהיינו שרויים בו ירדנו לבור כ"כ עמוק, איך זה יתכן? אלא ש... הכל בנוי על אמונה! אז עד כמה שהיינו קצת האמנו... האמנו שננצח! והערבים הבינו שהאמונה שלנו כ"כ גדולה והבורא איתנו והסתלקו... אבל היום?! היום אין אמונה בעם, אין אחדות בעם, אין שלום בעם, אין אמונה בה', אז איך? איך אפשר לנצח? לא סתם הערבים אומרים :"אנחנו ננצח"! הם רואים ומבינים שאנחנו לא מאוחדים וחסרי אמונה! אין לנו אמונה גם בעצמנו, באחים שלנו, אז איך אפשר לנצח... בצפיה לגאולה שלימה ומהירה... צופיה

Philipil

New member
דווקא התגובה הייתה בעיקר על הדרך

בה חבורת "שוטרים" שנראים בדיוק כמו החברה שמוכרים סמים מתחת לבית שלי המציגים את בני כמו טרף לעיניי המצלמות. הביקורת לא באה ככה סתם, אלא מתוך היכרות ארוכה עם המשטרה, הרמה שלה והדרך שבה היא אוהבת להשתמש בכח ובסמכות שלה. ראינו את זה לא פעם, בעמונה, בהפגנות נגד הגירוש, במהלך הגירוש. גם בפארקים עם הנוער הם מתנהגים בקשיחות חוסר אכפתיות ואף אלימות. בכבישים, משטרת תנועה עושה מה בא לה בראש, אבל עם הנהגים היא אטומה לגמרי, בשירות שהיא נותן לאזרח או ליתר דיוק בקושי נותנת, היחס שלה לפניות הציבור, מהירות התגובה שלה (20 דקות להגעת ניידת, אפילו במקרה בני סלע) ותמיד אבל תמיד הזילזול המוחלט שהשוטר דואג להראות לך כאשר אתה פונה אליו. אני עם המשטרה הכחולה, גמרתי, לא מתקרב אליהם ולא יוצר איתם כל קשר.

אתה מאוד מכליל

שאתה מדבר ככה על השוטרים ואפילו מתנשא. צר לי מאוד שזה מה שאתה חושב על הגוף הגדול הזה שמטרתו היא לשרת את הציבור ולגרום לו לביטחון. אני חושב שאתה טועה בהקשר של איטיות ההגעה של המשטרה כי יש לך עובדה-בני סלע נתפס בזכות מחסום שהוקם בין רגע עקב מידע שהוא באיזור ואינה,הפושע נתפס. המשטרה עושה את זה גם כאשר ידוע על מחבלים מה שעוצר המון מחבלים מלהגיע למקומות המוניים ולבצע פיגועים,מה שיאמר לזכותה של המשטרה "המשטרה אוהבת להשתמש בכח ובסמכות שלה"-תסביר,מה אתה בא להגיד בזה?שוטרים באים ועוצרים אנשים תמימים כמוך ועושים עליהם בדיקת סמים?זו הכוונה שלך?! הזלזול המוחלט שהשוטר דואג להראות לך כאשר אתה פונה אליו-יחס גורר יחס וכפי שאני רואה אתה לא מחבב את השוטרים אין לך מה לצפות יותר מידיי מהם,התגובה הראשונה שכתבת זו הייתה ההכרות הראשונית שלי איתך וקיבלתי מימך רושם ממש לא טוב,יכל מאוד להיות שכך גרמת לשוטר להרגיש שפנית אליו? חוץ מיזה,אל תשכח שגם הוא בנאדם וגם לו יכולות להיות בעיות עם המשפחה,בעיות בעבודה,עייפות מהעבודה.אתה לא יכול לבוא ולהכליל ככה.

דעה שלי...

אני משער לעצמי שפיליפ לא התכוון להכליל את כל משטרת ישראל באשר היא. הרי בתוך המשטרה יש קצינים מבריקים, ויש פשעים שפוצחו, והמון פיגועים שסוכלו בעזרת משטרת ישראל. במשטרת ישראל יש מוחות מבריקים, יש אנשים שמאמינים במה שהם עושים, ובסך הכל אנחנו צריכים להעריך את המשטרה שלנו. זכותנו המלאה להביע ביקורת עליה. לצערי הרב, משטרת ישראל לא עושה את מלחמתה נכונה בתאונות הדרכים. שוטרי התנועה גיבורים גדולים בלעצור נהג חדש על כך שהוא לקח 3 אנשים באוטו ולא 2 כפי שמתיר לו החוק הדבילי, או נהג שלא נהג עם שלט "נהג חדש", או נהג בלי אור כי בדיוק הנורה נשרפה לו ולפי החוק הוא חייב להחזיק נורה ספייר באוטו. אבל כל הנהגים שנוהגים בצורה מסוכנת, במהירות גבוהה, בצורה המסכנת אנשים בעליל - אני לא זוכר שהם פעלו נגדם. ולצערי הרב- רבים השוטרים שאנחנו לא נשים עליהם באזרחי, כי הם מייצגים שום דבר, ופתאום שהם לובשים את הבגדים הכחולים הם מרגישים סגנים של אלוהים. אני לא מרגיש בטוח יותר ליד המשטרע. כי המשטרה לא עושה את עבודתה- בין אם זה תקציב, בין אם זה נטל שמוטל עליה, או בין אם שרשרת של החלטות גרועות שחייבות לזעזע את המערכת. זכרו כי בני סלע הוא לא הבעיה, הוא הסימפטום. לגבי "פסטיבל בני סלע". דומה הדבר לילד שגנב 100 שקלים מהקופה של ועד הכיתה. הילד החליט להחזיר אותם כי הבין כמה הדבר חשוב לכיתה שלנו ולועד וכמה הם עבדו קשה כדי להגיע לסכום הזה. כיצד יחזיר את הכסף ? ישים את הכסף בשקט וידווח לצורך הפורמליות שהכסף בקופה, או שיעשה מזה מסיבה גדולה ויזמין את כל הבית ספר לטקס "השיבת הגניבה" ??

כתגובה

תכליס... אני לא ממש מסכימה עם מה שאתם אומרים... אני יותר בכיוון של יוני... אבל לא ממש... עקרונית היא כן עושה מה שהיא צריכה... וגם לנהגים מסוכנים... ואל תשכחו שלא תופסים את כולם אבל מי שתופסים מתפלים בו... (בדר"כ)... בגדול הם עושים את עבודתם נאמנה ומשתדלים ובאמת צריך לדון אותם לכף זכות כי גם הם (עד כמה שזה נראה מוזר) בני אדם! אם הייתם שואלים אותי יש לי כעס גדול על האנשים האלה וכ"כ על הצבא... מסיבות פוליטיות... ולכן אני מאוד נרתעת מהם... ולצערי בגלל השגיאות שלהם הם מפסידים כ"כ הרבה נוער איכותי (וצדיק) שיכול לעשות כ"כ הרבה טוב. אני מניחה שהבנתם שאני מדברת על הגירוש... אני באמת מקווה שהם יתעסקו בדברים חיוביים ולא בהרס ובהחרבה! שנזכה......

Philipil

New member
יום שלישי יהיה על זה תוכנית

באחד הערוצים המסחריים "מדינה מחפשת משטרה" אני מתכוון לצפות בזה. נשמע מעניין ומומלץ לצפות בעין ביקורתית. אתה רץ בצורה מטורפת להגן על המשטרה, ברמה כזאת שמתוך חוסר היכרות איתי אתה פוסל טענות שלי על הסף בלי לבחון אותן אפילו. מדבר על כמה רושם לא טוב אני משאיר עליך מתוך דעתי על המשטרה, מצטער אך אני אידיאולוג, אני איש של סדר, קשה לי לראות משטרה שתרבות החפיף אצלה זה ערך ראשונה ופריקת יצרים אלימים זה ערך שניה. היו לי לא מעט מפגשים לא נעימים איתם על אף שאני אזרח שומר חוק ומעולם לא נעצרתי או קיימתי כל קשר מסוג זה עם המשטרה. אומנם ישנן יחידות משטרה מובחרות שעושות עבודה מצויינת, לדוגמא הימ"מ שבשבילי זה חלום להגיע ליחידה הזאת. אך המשטרה ה"פשוטה" ה"כחולה" זאת שנועדה לתת מענה ישיר לאזרחים היא מתחת לכל ביקורת, והחלק הנראה בה זה מושחטים ודפ"רים שמקבלים סיפוק מכך שיש אנשים הכפופים להם רק מתוקף הדרגה שלהם. בצה"ל זה גם ישנו אך הרבה פחות נפוץ (אך קיים) כי בצה"ל התחרות גדולה יותר, משמעת חזקה יותר, המיונים קפדניים מאוד ובצה"ל ברוב המקומות צריך בראסמי להוכיח משהו כדי להתקדם. לדעתי על המשטרה לעבור מהפך כולל שיהפוך אותה מקן דפ"רים מושחטים למשטרה מקצועית שראויה לשמה. בקשר לרושם עלי אתה מוזמן לעבור על הפורומים או חברי הפורומים או אף להתדיין איתי על נושאים אחרים כדי לא לקפוץ למסכנות מתוך נושא אחד וחוסר היכרות גדול בתוכו. אתה גם מוזמן לפורום המחנה החילוני לאומי (בחתימה שלי) שם לא חסר דיונים על נושאים אקטואלים.

לא נעים להגיד

אבל אם כבר הציונות החילונית הולכת ונעלמת משנה לשנה אשריכן ישראל שאתם כאלה... אבל זה בטח בגלל שכולם חוזרים בתשובה........ שנזכה כולנו.....

אוקי

חזי,אני שמח על כך שכתבתי "דעה שלי" בגלל זה אני לא אגיב על דבריך חוץ מדבר אחד,איך שהוא הציג את הדברים זה ניראה כאילו הוא מכליל את כולם,דבר שמאוד מרגיז אותי. בקשר לשוטרי תנועה,אני לא כ"כ מחשיב אותם כשוטרים.הם פשוט עובדי מדינה שמנסים לסדר את הבלאגן בכביש במאמצים כושלים,לא אומר שלא עושים כלום כי העבודה על הכביש מאוד קשה. פליפי-מאוד קשה לי לדבר איתך כי ניראה שאתה מחפש את המשטרה,דבר שמאוד מצער אותי כי אני אישית יודע כמה קשה המשטרה עובדת ואני גם יודע שיש שם כמה זבלים כמו בכל גוף אחר. אני חווה את שני הדברים ביום יום ולכן אני יכול לומר את זה בלב שלם!

דבר נוסף

פיליפיל-אתה צודק שאני פוסל טענות שלך בלי הכרות איתך אני מצטער על כך ואשמח אם תיתן נימוקים והצדקות לדבריך,את דברי אני יכול לבסס אם תרצה.

Philipil

New member
השם הוא פיליפ, זה שמי

לדעתי במשטרה יש בעיה קשה של מן שרות ומקצועיות כמו שיש ברוב משרדי הממשלה שעובדים בין 10:00 ל13:30 והנה כל עוד אנו דנים פה התקשורת גם אומרת על זה משהו: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3338101,00.html המשטרה לדעתי צריכה להיות הרבה יותר מקצועית, רצינית וקפדנית באנשים שהיא מגייסת לשורותיה. לא חסר במשטרה אנשים מצויינים, מקצוענים שעושים עבודה מצויינת, אך יש חלק לא קטן שמאפיל עליהם אותו חלק שמגיע לשם בקומבינות אותו חלק שעוזר לבן של המיליונר מסביון לעבוד במשטרה עם משכורת מועדפת ועוד לא קצת הטבות תמורת הטבות אחרות. (אני לא אפרט יותר אבל אני לא בודה את זה, זה אמיתי) אותו חלק שגם מרשה לעצמו לחנות במקומות בהם האזרח הקטן היה מקבל דו"ח כבד עם גרירה. אותם האנשים שעושים עיסקאות עם המח"ש כדי שהם יצאו נקיים כשהם יקרעו למפגין את הפרצוף מהמקום. את אלה שמקים חשודים ומתעללים בהם ואז דואגים להסתיר את זה. אלה שבאים לנוער שיושב לו ביום שישי בפארק ובמקום לבקש ממנו להתפז/לשמור על שקט, מתייחסים אל הנוער כפושעים מסנוורים אותם עם פנסים ומאיימים עם דו"חות במקרה הטוב או דופקים דו"ח בלי אזהרה מראש במקרה הרע או במקרה הגרוע נותנים מכות לאחד הנערים על התחצפות. גם עמנואל גרטל כותב על כך: http://www.inn.co.il/Articles/Article.aspx/6235 ועוד ידיעות למיניהן לביסוס: http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/795278.html http://news.nana.co.il/Article/?ArticleID=215236&sid=126 http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/512/676.html http://www.inn.co.il/News/News.aspx/156655 הלינק|http://www.inn.co.il/News/News.aspx/155363|סלינק| ולא חסר עוד מאות כתבות, אחת לפחות בשבוע. זה לא נותן לך מבט חיובי על המשטרה במיוחד לאור עמונה, היחס שאתה מקבל משוטר ברחוב (לא אני לא פונה אליהם בצורה מיוחדת, אלא כפי שאני פונה לכל אדם אחר באשר הוא) והפיתרון שהשוטר נותן לך כאשר אתה מתלונן על כך שמשאיות חונות בניגוד לחוק בחניה שלך וגורמות לך לחנות רחוק מאוד מהבית (אם אני אתחיל לפרט על הפיתרון אצטרך לפתוח הודעה חדשה, נסכם את זה בכך שתפקידו של השוטר בפיתרון מסתכם באפס).

Philipil

New member
כאשר מדובר על גוף מאורגן

אחיד ובעל סמכות. זו היא לא הכללה אלא התיחסות לגוף כגוף. וכל פרט בגוף הזה שהוא לא בסדר משפיע על הלא בסדר של הגוף.

למעלה