אז תגידו,

זה לא משהו סודי

בגדול - שילוב של רגישות גבוהה בהרבה, אחריות רבה יותר על כל דבר, לא רק על הקטנה.
ובאופן פרדוקסלי - יותר חופש.
הורות גרמה לשנינו סוג של קפיצת התבגרות. וכאדם בוגר יותר אני חופשייה לעשות יותר, לקחת יותר סיכונים (מחושבים. כמו לפתוח עסק, לא כמו לקפוץ בנג'י), ולדאוג הרבה פחות מ"מה יגידו".

אה, ועוד פרט קטן ומשונה:
לפני ההריון כמעט ולא בכיתי. מכלום. לא מכאב פיזי, לא מעצב, נוראי ככל שיהיה, ולא משמחה.
גם הרגשות הכיחזקים לא פתחו אצלי את הברזים.
מאז השליש השני ועד היום אני בוכה מכל מיני שירים, במיוחד שירי ילדותי.
זה די משעשע, והאמת, מבורך מאוד.

s h i r i 1

New member
מעניין מה שאת אומרת על ההנקה

שמעתי את זה בעוד מקומות.
עם הגדול זה באמת היה ככה
אבל עם הקטנה, דווקא הייתי הכי רזה בזמן שעוד הנקתי. אני תוהה אם זה בגלל שעשיתי דיאטה אחרת מבחינת הרכב האוכל
ובאופן כללי, אם יש קשר למבנה גוף. את רזה באופן טבעי
אני תמיד נאבקת

3 פעמים

הנקתי/שאבתי
תחושת הרעב והיכולת לשלוט בה (ז"א שירק יהווה תחליף לפלממה ריקה
) חזרו להיות נורמליים רק חודש אחרי הפסקת הנקה

shuttles

New member
משקל?

כשבועיים-שלושה ואז המשכתי לרדת עוד. לא שהיה לאן לרדת...

אחרי ההריון הראשון

ירדתי מהר, אבל עליתי כל התקופה שאחרי, כולם שיגעו אותי שעם הנקה צריך לאכול טוב, אז אכלתי, וכמו שאביגיל אמרה הנושא של האי שיגרה והדבר החדש הזה בחיים שהיה משהו שהיה צריך ללמוד אותו.
והייתי במשקל יותר גבוה עד כמעט ההריון השני, שזה כמה שנים טובות אחרי. נראה לי משהו כמו 6 קילו יותר.
אחרי הלידה השניה חזרתי מיד לעצמי, הפעם הייתי יותר מסונכרנת על דברים, הכל יותר זרם.
לפני ההריון השלישי הייתי סה"כ 2-3 קילו יותר מהמשקל שהתחלתי את ההריון הראשון שהיה כמעט לפני 7 שנים.
עכשיו אני בשמיני, כמו כל ההריונות עליתי כ 8 קילו בטח אוסיף עוד איזה 1-2 עד סוף ההריון. זה גם תלוי תקופה.
עכשיו אני סופר עסוקה ואחרי הלידה הולך להיות לי בכלל חוסר זמן מטורף, כי יש דברים אחרים שקורים ברקע ולא יוכלו להמתין אלא יקרו תוך כדי חופשת לידה, אז מניחה שלאכול לא ממש יהיה לי זמן.

אה ומשהו לגבי שינה

אני מההריון הראשון לא יכולה כבר לישון על הבטן, שזה מבאס מאוד, כבר לא רגילה.
באופן מוזר אחרי כמה שנים טובות, בתחילת ההריון השלישי התחלתי לשכב על הבטן. נראה אם נחזור לזה אחרי הלידה

דווקא אמרו ששכיבה על הגב

בשינה - יותר בריאה לגב...

אני לא מסוגלת לישון על הגב (חוץ מהריונות שאין ברירה ואני כבר מעולפת בעייפות) - ואני רגילה לישון עם הידיים מתחת לכרית - (סוג של חובקת כרית) - אז הצטבר לי המון מתח שם באיזור הכתפיים - צוואר...היו כמה פעמים שעשיתי עיסוי - והמעסה העירה לי שזה ממש תפוס האזור והשנייה שאלה אם אני עובדת בבניין או משהו כי אני תפוסה כמו פועל בניין בן 50...

Noich80

New member
לחזור לעצמי זו לא בדיוק הצלחה

הייתי שמנה לפני, הייתי שמנה אחרי.
ירדתי את המשקל של ההריון אחרי הלידה, עליתי בריבית דריבית בחופשת לידה.
אז אם שואלים כמה זמן לקח לי לחזור לעצמי אחרי החופשת לידה- ובכן- טרם.

Cafe Latte

New member
נצלוש בנושא דומה .. מקווה שזה בסדר.

מזגן וניובורן.
אנחנו מתלבטים עכשיו אם לעשות מזגן (לא מרכזי) בבית. הכוונה היא לעשות מזגן בסלון, בחדר שינה שלנו, ובחדר (העתידי, כי כרגע אין כוונה לשכן אותו שם) של התינוק. בממ"ד אין טעם, נראה לי, כרגע, לגעת..
זה נשמע מצחיק לשאול על מזגן לצרכי חימום (!), בשבת כזאת שמשית.. אבל בהנחה שיהיו עוד ימים קרים בקרוב, בטח ובטח שלתינוק שלא יודע עדיין לווסת חוף גוף - האם כדאי? צריך?
לא יודעת.. מעבר לזה שמדובר בהוצאה כלכלית גדולה (10K לפחות) אין לי דברים נגד (אני אישית לא סובלת מיזוג ל חימום, ואף פעם כמעט לא משתמשת בזה, נניח אצל ההורים - אבל כאמור לא מדובר בי). מה גם שמדובר עכשיו בתקופה טובה יחסית מבחינת המתקינים.. אין לחץ, לא קיץ וכו'.
לעשות? לא לעשות? להסתפק ברדיאטור שנע על גלגלים, ואפשר לשנע מחדר לחדר?

אם כרגע אין כוונה לשכן אותו שם, אני מבינה

שהוא יעבור לשם רק באביבי או בקיץ לא?
אז השאלה אם תרצי שם מזגן לצרכי קירור, כי עד שתצטרכי לחמם שם זה עוד שנה מהיום

Cafe Latte

New member
אבל אצלנו בחדר יהיה קר..

(אמור להיות עוד קר ה״חורף״, לא? זו הנק׳ מוצא שלי), בסלון יהיה קר.. השידת החתלה שלו (והמיטת תינוק) תעמוד בחדר שלו - גם שם יהיה קר...

yoyo10

New member
מזגן לצורכי קירור כן

לחמום אם זה לאורך שעות אז רדיאטור אם זה משהו קצר מפזר חום

אה, חשבתי שבחדר שלכם כבר יש פיתרון

אני מניחה תנור הלוגן על השידת החתלה כי הוא מחם מיידית וממוקד וזה מתאים לצורך הזה. לחדר שלכם תקנו לדעתי משהו שיהיה לכם נעים איתו, אני אישית שונאת חום של מזגן בגלל הייבוש אבל יש כאלו שאוהבים

shal0mshal0m

New member
זה אומר שתצטרכי לחמם 3 חדרים?

אם אני מבינה נכון, הוא לא יהיה בחדר שלו ורק שידת ההחתלה כן? כי אז תצטרכו לחמם את החדר הזה במיוחד. תכלס, כשמחתלים זה המצב שהם הכי חשופים...

אם יש לכם אפשרות ששידת ההחתלה שלו תהיה בחדר שלכם, או בסלון (איפה שיותר תאהבי להיות), זה יחסוך לכם חימום של חדר, לפחות בהתחלה. ואי אפשר לסמוך על מזגן שתחממי כמה דקות וכבר כל החדר יהיה חם.
האמת שאני לא כל כך בעד "שידת" החתלה בקונספט המסורתי שלה, אבל כן בעד עמדת החתלה. עם שני הילדים שלי גיליתי שכששמים אותם על העמדה הזו, הם מבינים שהולכים לחתל אותם, ואם זה לא מה שהם צריכים (כי בדיוק הם צריכים לעשות פיפי/ קקי) הם מוחים על העניין ואני מחכה שזה יבוא להם (ולי) בטוב

אנחנו מחממים עם רדיאטור, שזה חימום מאוד נעים.. בחורפים קרים החורף עם הגדולה שלנו), אפשר גם לשים על זה את הבגדים והמגבות לפני שמתמשים בהם ולחמם אותם קצת.
מזגן מבאס, וגם לא ממש מחמם בעיני. לפני הילדים כן היינו מחממים עם מזגן, או בכלל לא מחממים כי לא הרגשנו צורך.

Cafe Latte

New member
אני חושבת שבכל מקרה

נעשה.. עכשיו תקופה טובה - בקיץ זה הרי ממילא יהיה מאסט (גם או בעיקר עבורינו)... החסרון היחידי כרגע, הוא כאמור הכסף.

Cafe Latte

New member
בינתיים הוא יהיה איתנו, פשוט

כי נראה לי יותר נוח וטוב לכולם, שהוא ישן איתנו בחדר. לא מטעמי קור-חום.

אנחנו עם הגדולה השתמשנו ברדיאטור

לא מי יודע מה לדעתי וזולל חשמל מאוד, מזגן זה הפתרון הכי זול לדעתי, אחרי שספגנו חשבונות גבוהים, עברנו לחמם במזגן לסירוגין בלילה, על אוטומט ואז הוא נכבה בעצמו, וטיפה להשאיר חריץ חלון פתוח לאיוורור, עובד מעולה בשבילנו

Cafe Latte

New member
כן.. זה בהחלט הכיוון.

גם נחמד לי לדעת, שעם מזגן בכל חדר, אפשר יהיה להתנייד בקלות בין החדרים .. מבלי להיות מבוצרת בחדר אחד מחומם. מי ישמע איזה קור צפוי להיות פה עוד.. ועדיין

למעלה