אז תגידו, מה לעשות?

DeVlan

New member
אז תגידו, מה לעשות?

אני בן, יש לי פרופיל 45. לא קרבי כמובן. קיבלתי מנילה לפני כמה ימים עם אפשרויות מ-מ-ש מצומצמות (9 תפקידים סה"כ, 5 מהם דורשים מיונים). לפי התפקידים שהוצעו לי (מדריך נוער מרחב, רכז מתגייסים, חובש, מפענח תצלומי אוויר, חייל בגופי תיאום ותכנון, מערך הנהיגה, שב"ס, שח"ם, שירות בחייל האוויר והחלל) הבנתי 2 דברים- א. אם אני אהיה באחד מהתפקידים האלה, כל ה3 שנים שלי בצבא יהיו ממש גרועות, כי אני לא מוצא בשום תפקיד פה כתפקיד מרתק. ב. התפקידים שאני מתיימר להיות בהם (מאבחן פסיכוטכני, עיתונאי צבאי במחנה, או כל תפקיד אחר הקשור באזחון/מדעי ההתנהגות/כתיבה עיתונאית) לא מוצעים לי, כי כנראה אין לי קב"א מספק בשבילם או מסיבה אחרת שלא ברורה לי. למה אין לי קב"א גבוה? באמת שלא התייחסתי לפסיכוטכני ברצינות. זה היה שנה שעברה ולקחתי את זה פשוט כסתם. אני בטוח שאם הייתי משנה את הגישה שלי כלפי המבחנים הייתי מוציא תוצאות הרבה יותר גבוהות. מה לעשות? א. לבקש מהם לעשות מחדש את הפסיכוטכני, אני יכול למצוא סיבה מוצדקת כך שהם יתנו לי. ב. להתקשר ולנדנד בקשר לתפקידים הספיציפיים שאני רוצה, גם אם ייתכן שלא ירצו לקבל אותי בגלל קבא נמוך. ג. תשובות א' ו-ב' נכונות P: ד. אף תשובה אינה נכונה (או: תפרטו לי אתם מה צריך לעשות:) תודה רבה!

reasonsforall

New member
שלום לך

קודם כל תגיד תודה שקיבלת מנילה.. אני חיכיתי ים זמן עד שקיבלתי את שלי.. גם הפרופיל שלי הוא 45 וגם לי היו חרא תפקידים במנילה...כמו רכז דת. את הפסיכוטכני מחדש אף אחד לא יתן לך לעשות. אתה כן יכול לשלוח פקסים ולנדנד להם שאתה רוצה מיונים לכל מיני תפקידים בצבא...אבל אני לא מבטיח שיצא לך מזה משהו, וקרוב לוודאי שגם לא יצא. האמת שיש לך דווקא תפקידים מעניינים...כמו שירות בחייל האוויר והחלל, מפענח תצלומי אוויר, חייל בגופי תיאום ותכנון..אני ממליץ לך ליכנס לאתר של הצבא ולקרוא לגבי כל תפקיד שניתן לך. למזלי, קיבלתי תפקידים במנילה בהתאם למה שלמדתי בתיכון(מחשבים). את הזימון למיון הראשון קיבלתי רק ביום שישי(!!!)..ושתבין...סיימתי כבר יב'... אתה בטח רק ביב'..אז יש לך עוד זמן ויכולים לשלוח לך עוד הרבה מיונים למיניהם.

reasonsforall

New member
ועוד משהו...

אתה צריך להגיד תודה על מה שנתנו לך...יש כאלו עם תפקידים ממש גרועים

לדעתי תנסה:

חובש-גם אם אתה יושב במרפאה כל היום אתה מוסמך בתור חובש וזה תמיד טוב, ידע חיוני ביותר לכל החיים. מפענח תצ"א-יכול להיות מעניין. אתה נראה כמו בן אדם רציני, גם אם זה לא יהיה ב"במחנה" אתה יכול לעשות שירות מוצלח ולהתקדם בשירות חובה ואולי אפילו בקבע.

varui

New member
שמע אני לא יודע למה אתה

בוכה יש לך כמה תפקידים טובים כמו חובש מפענח תצלומי אוויר

PunkEmo

New member
תשמע...

באמת יש לך אחלה תפקידים ובאמת יכול להיות הרבה יותר גרוע, אבל לא ננסה לשכנע אותך לגביהם. אם הכול כל כך נורא אתה תמיד יכול לנדנד להם עם פקסים וטלפונים שישלחו לך זימון למשהו שאתה רוצה, זה לא בטוח יעבוד אבל שווה לנסות, בכל זאת תנסה לראות כמה תפקידים (כמו מפענח תצלומי אוויר שזה באמת תפקיד טוב ומעניין או שירות בחייל האוויר והחלל) בגישה קצת יותר חיובית. תקרא על התפקידים האלו ואולי תופתע. כך או כך 3 שנים לא נראה לי שתסבול כל כך...

מנילה דומה לשלי.

אפילו קצת יותר רחבה. אז אל תתלונן!
אתה יכול לשלוח בקשה לאיזה תפקיד שאתה רוצה. כולל דוברות ומידע.

That80sshow

New member
תשמע

אתה סובל מדבר שהרבה אנשים סובלים ממנו- לא לוקחים את הפסיכוטכני ברצינות. אכן, מצב קשה ובאמת שאתה לא תאמין כמה אנשים מזלזלים בזה... אתה עוד יצאת בזול כי נראה שיש לך עדיין קב"א 52+ בגלל המפענח תצלומי אוויר. תשמע, המנילה כעיקרון אם יש לך קב"א טוב לא אומרת הכל, כי מודיעין עדיין יכול לשלוח זימונים לתפקידים שהם הרבההה יותר מעניינים ממה שהוצע לך פה, אבל עדיין מפענח תצלומי אוויר לא נשמע רע כל כך, אבל עדיין הייתי מציק למודיעין שישלחו לך זימונים. אם אתה רוצה אני אחליף איתך מאבחן פסיכוטכני עבור מפענח תצלומי אוויר, שלך נשמע יותר מעניין, לא בא לי בדיוק לשבת מול אנשים ולשמוע כמה הם רוצים להיות בקרבי :)

DeVlan

New member
תודה לכולם על התשובות-כמה שאלות

1. חלק מכם אמרו לי ללכת ולנדנד לצהל על התפקידים שאני רוצה - אבל אם יש לי קבא נמוך מהדרוש לתפקיד, איך יקבלו אותי? זה הגיוני? 2. מאבחן פסיכוטכני - הוא זה שקובע מה יהיה לאנשים במנילה, או זה שעושה את הראיון האישי בצו ראשון? לפי מה שהבנתי, זו האפשרות הראשונה. 3. אילו תפקידים מעניינים אתם מכירים במודיעין? 4. מישהו יודע מה הדרישות (קב"א, סימול עברית...) הדרושים לכתיבה בעיתון המחנה? אם מישהו יוכל לענות לי גם על חלק מהשאלות ששאלתי אני אשמח, תודה :)

אני אנסה, מה שאני יודעת...

1. לנדנד אף פעם לא הזיק לאף אחד.... להפך הם רק יראו שאתה ננחוש בדעתך.... 2. מאבחן? זה זה
אבחון אישיותם של המיועדים לשירות בטחון וקביעת נתוני האיכות שלהם על-ידי אימות נתונים, מבחנים פסיכוטכניים וראיון אישי. במסגרת התפקיד נדרשת שליטה מלאה בחומר מקצועי, ייחודי ורגיש, הנשען על עקרונות הפסיכולוגיה בשילוב תקשורת בין-אישית ומפגש עם כל רבדי האוכלוסייה. [מתוך עולים על מדים.] 3. מממממ מעניינים יש מלא, אני דווקא התעניינתי בזמנו במפענחת תצלומי אויר, בצילום- כל מה שקשור לצילומים שהם... :) אבל חמ"נ הוא חיל כלכך ענק- עם מליון תפקידים... וכל אחד ומה שהוא אוהב... 4. מממממ במחנה זה דו"צ- [אני כמעט בטוחה] צריך לזה קב"א גבוהה- 53+ וסימול עברית 9... מקווה שעזרתי.

תשובה

<רק בגלל שאני בבית וחולה> למה אין לך קב"א גבוהה? כי היית טמבל.. הצו הראשון זו אולי אחת הפעמים הראשונות שילדים צריכים לקחת אחריות על משהו שהם עושים ולהפסיק להיות מטומטמים - והם אוכלים אותה חלק גדול מהשירות הצבאי על זה. לתקן, אי אפשר. אף אחד לא יתן לך לעשות פסיכוטכני מחדש- המעטים שמקבלים, זוכים לזה מסיבות שהם באמת חשובות - ולא מחשש לבלות 3 שנים בתפקיד לא "מרתק" כהגדרתך. - ע"פ מה אתה קובע שה-3 שנים שלך יהיו גרועות!? ע"פ העובדה שלא תשרת במערכת עיתון מנוכרת עם כמה בעלי קשרים כאלו או אחרים שבטוחים שהכל מגיע להם??! ואם תגיע להיות מאבחן פסיכוטכני, והבסיס יהיה חרא, והתנאים גרועים, והאנשים לא סובלים אותך ויש לך בדיוק 2 חברים?! לעומת זאת - אם תהיה טכנאי דרג א', ותתאהב בחבר'ה שלך.. כי הם יהיו מיוחדים, וחמים, וטובי לב.. או מפענח שיעלה יום אחד על איזה משגר לא שגרתי או כל מיני דברים שמפענחים מחפשים - ותמנע אסון גדול..?! אתה לא חושב שתרגיש טוב יותר בשירות שלך?! מבזק חדשות קצר: אין יותר מדי תפקידים "מרתקים" בצבא. ואם אתה באמת רוצה לתרום, אז תהיה מכונאי מטוסים, מד"ן, רכז.. כי שם צריכים באמת את האנשים החזקים עם היכולות והרצון, והנתונים לא באמת משנים. בשום מקום.. אתה בכלל יודע כמה אתגר וקושי יש בתפקידי פענוח?! עד כמה זה משביז וקשה להיות נהג ביחידה מבצעית? בלי שעות, בלי ת"ש..?! עוד נקודה - סביר להניח שבכלל לא תעסוק בתפקידים שהוצעו לך.. הסיכוי שתתקבל אליהם די נמוך, כי יש מאות ואלפים כמוך ומס' מקומות מסוים. לבסוף בד"כ מה שקובע זה או קצין מיון, שם תקבל תפקידים ללא מיון מוקדם, ויהיה לך קצת מקום לבקש/לבחור מבין 3-4 תפקידים. או שישלחו אותך לבט"ר ושם יריצו מיונים/ראיונות למס' מערכים/תפקידים.. זהו, סיימתי.

למעלה