אז שמעתי...

Rinattt

New member
אז שמעתי...

הן סיפרו לי מה אבא מלמד אותן. 1. שאם יתגרשו לעולם לא יעזבו את הבית, רק אם המצב ממש בלתי נסבל, ודאג גם להסביר את ה"בלתי נסבל" (גבר מכה, גבר שיכור, מסטול וכו'). 2. כשיהיו גדולות הן עוברות לגור אצלו ויהיה ממש כיף. אז אני חושבת על 1 שעכשיו יצאתי הרעה כאן, בטח הן חושבות שאמא סתם ככה הרסה את המשפחה, ובגללי הן רחוקות מאבא שלהן. ושמעתי אתמול במקרה כמה בחורות שמספרות שכשהילדים שלהם היו גדולים הם שיתפו אותם, הראו להם הוכחות, הסכמים - כדי שהילדים יבינו, ולא נראה לי שאני אשתף אותן... חושבת שזה רק ירע את המצב. ועל 2 אני חושבת שאם הן רוצות כשיהיו גדולות אין לי בעיה, אבל מציק השטיפות מוח שהוא עושה להן, ומציק שלי שאני זו שאת העבודה הקשה כשהן קטנות, והחינוך, והדאגה אני זו שעשיתי עושה ואעשה. הגדולה אמרה לו שזה לא פר שהיא תעזוב את אמא כשתהיה גדולה, כי אמא זו שדאגה הכי הרבה. לבנתיים, שותקת. עדיף מאשר שאענה מתוך כעס. אבל זה כואב לי, וממש ממש מציק לי. ואני פוחדת מהשטיפות מוח האלו, מכירה חברה שכ"כ סובלת מכל השקרים האלו, וזה אוכל אותי, ואני פוחדת להגיע למצב שלה, איזה טיפשות מצידי היה לחשוב שאם ויתרתי לו על הכל אז המנוחה והשלווה תגיע, נשאר בקשר טוב בגלל הבנות... אני והחלומות המטופשים שלי...

רינתוש

יש דברים שממש קשה להוכיח... זה כמו "אחותך זונה" ועכשיו לכי תוכיחי שאין לך בכלל אחות. תמשיכי לעשות את מה שאת עושה. בלי לשמוע שמועות של "הוא אמר...", "אבא אומר" וכו'... זה נורא קשה ללמד אנשים לסתום את הפה... זה נורא קשה ללמד אנשים שיש נושאים שעליהם לא מדברים עם הילדים (ללכלך על אמא או על אבא למשל). ועולם כמנהגו נוהג וימשיך לנהוג. אז איך אומרים פה? דפדפי... הילדים גדלים ולומדים בעצמם ויודעים טוב מאוד לאיזה צד הרוח נושבת. וכשיגיע הזמן שלהם לבחור - שום דבר לא יוכל לעצור בעדם.

קליל 1

New member
אם היית אמא טובה..הענקת ונתת

כל מה שאת יכולה..ומולך יש המילים שלו? נראה לי שאת יכולה להיות רגועה.. ילדים חכמים מספיק לדעת מי מדבר ומי עושה.. אולי כשיהיו גדולים..הם יבואו אליו.. אך יבואו אליו בכדי לקחת (כסף,אוטו,ודברים חומריים)..ולא בכדי להעניק אהבה ודאגה..

רינתי

יש דברים שילדים לא יכולים להבין בשלב הזה. אני לא חושבת שהכוונה אתמול היתה להראות לילדים "הוכחות" אלא שהם בלית ברירה, בגלל שטות של אחד ההורים, נחשפים למידע שלא צריך לעניין אותם בשלב הזה. כשהן תהיינה גדולות אני בטוחה שהכל יהיה להם ברור - למה עזבת, למה לא יכולת להרשות לעצמך ולהן להישאר. אל תתרגשי ממנו הדיבורים אצלו כמו חול. הבנות שלך מדהימות. הן יודעות בדיוק (אבל בדיוק) מי זו אימא שלהן ומי עומד מאחוריהן ברגעים האמיתים! ובאשר לזה שתישארו בקשר טוב אחרי הגירושין- גם אני שגיתי באשליה הזו... דברים שרואים משם לא רואים מכאן...

ביום ש

הפסקתי לשאול איך היה ...(ולהבין למה הם מקשיבים) ביום הזה הפכתי לאדם רגוע. ולימים מסתבר שגם שם בצד השני זה עובר מתישו... הם חכמים כלכך הקטנים שלנו...
יום אחד ידעו הכל מתוך עצמם בלבד. ודי!
היי רגועה רינת.

Rinattt

New member
אני לא שאלתי,

הן מספרות לי הכל, ויחי הגרוש שלי הוא התקשר לספר לי על ה"חינוך החדש" שלו. אם יפגעו בי, בבית, בפרנסה - ניחא. כשפוגעים לי בהן - קשה לי להשאר רגועה.

תתפלאי

גם אני נאלצתי לשמוע מיפיו:
הילדים צריכים לדעת בדיוק מה היה ... טען שזה תפקידו בחיים.
הפך להיות שר ההסברה בלילה אחד ובכל זאת נרגע...
ועד כמה שהבנתי נרגע במיוחד אחרי שהקטנה "לקחה אותו לשיחה" ביוזמתה. מבינה רינת? גם להם נמאס לשמוע שטויות במיצ...(יום אחד) מאחלת לך להצליח להרגע. מראה.

לרינתי ../images/Emo24.gif

מקוה שהגרוש שלך יבין מה הוא עושה לילדות וכמה שיות מהר

d a n i e l s 5

New member
תני קרדיט לבנות שלך.

את....תשתקי ותבלעי תראי להן את הדרך ההפוכה.....אף מילה רעה ! הוא ....ימשיך במעשי השטות שלו..... ומאידך את בהחלט יכולה לתפוס איתו שיחה (בהנחה שיש עם מי לדבר) ולהסביר לו את המשמעות של .... אפקט הבומרנג.

Rinattt

New member
../images/Emo9.gif

שותקת, בטח ששותקת. אבל נאכלת מבפנים. ולדבר, אין עם מי... זה בטוח!

בדיוק כפי שכתבו לך כאן.....

מה שחשוב הוא מה שאת עושה...ותמשיכי לעשות. מה שאת נותנת ומעניקה להם....רק ההשקעה הזו תביא שכרה בשנים הבאות. אני שראיתי מקרוב את הדקותיים וחצי שהוא "עושה טובה" ולוקח אותן, יכולה בבירור ובוודאות לומר ש..לעולם, אבל לעולם הן לא תעדפנה אותו על פנייך. גם כשכבר לוקח אותן , "נתקע איתן בבית אחיו" במקום לבלות ולכייף איתן. את הקטנה הוא מסנן לפי מצבי רוחו.... נו...אז תגידי לי...נראה לך שהוא בכלל מסוכל?? ברור לך שהוא לא מסוגל להחילף אותך!! מניפולציות והכפשות...תשאירו בשבילו, זו בדיוק הרמה שלו. למזלך עוד ראיתי מקרוב, בנות יפות וחכמות שיודעות בדיוק מי היא אימן. בעצמך ראית איך הקטנה רצה אלייך אחרי שעתיים איתו, כאילו לא ראתה אותך שנה. הסרי דאגה מליבך...היי שלמה ואיך אמרו לך...ד פ ד פ י!!!

Rinattt

New member
ואת שגם דיברת איתו...(כמה שהצלחת)

ראית שמי שמנהל את השיחה זה רק הוא ואין זכות דיבור לכל הסובבים. זו הבעיה לירזי אני כ"כ מכירה את השטיפות מוח שלו, ולכן חוששת. לא תהיה לי בעיה אם ירצו לעבור לגור אצלו מתוך רצונן בלבד. אבל אני יודעת שהן יעברו אליו מתוך רצון שלו, מתוך זה שכבר יהיו גדולות וינקו ויבשלו לו, כשבעצם יחליפו אותי, סיפרתי לך שאמר לא פעם כשהיינו נשואים "כשהבנות יהיו גדולות לא אצטרך אותך, ואז תעופי..." אני לא רוצה שילכו אליו כי הוא רוצה ושכנע אותן, וכי הן במקום ללמוד ולהיות ילדות ונערות יחיו כליכלוכיות. אני כל כך מכירה אותו ויודעת על מה אני מדברת. וזה יכול לקרות, ונניח ויחזרו, עצם העובדה שיחזרו כי לא הובטח להן מה שהובטח, כי זה לא מה שהן "חלמו" כי הן פתאום ירגישו מה אני הרגשתי ולמה עזבתי... זה יכאב וזה כתם לכל החיים! ומי כמוני יודעת. ראית, את ההתנהגות שלו, את האהבה והציפייה שלהן אליו, הן לא יודעות כלום!

babymmm

New member
הקטנים האלו...

צריכים להתמודד עם כל הכאב והתסכול של האבא וזה מאווווד קשה עבורם- מנסיון. הילדים שלי לא פעם חזרו בוכים ממפגשי שטיפת מח. עם כל הקושי,תנסי לומר להן שנפרדתם כי לא הסתדרתם ושאבא שלהן אוהב אותן אבל לפעמים לא מצליח להתאפק ומשתף אותן בכאב הפרטי שלו,תנסי ללמד אותן להיות נחושות ולסרב לדבר על הנושאים שבינך לבינו-בסופו של דבר זה יעזור (קצת....).אם תגיבי תחשפי אותן למצב שהן יאלצו לחשוב על זה יותר - רגע מי צודק אבא או אמא,ביחוד אם האבא סובל ואמא נראית מאושרת,יש נטיה לאמפטיה לצד הסובל. אל תדאגי עם הזמן ידעו את האמת. מבינה אותך מאוד,יש תחושה שהצלנו את עצמנו מקשר רע ,אבל חשפנו את הילדים שלנו לאותה התנהגות שהבריחה אותנו מהקשר- ללא ההגנה שלנו.

Rinattt

New member
יום אחד ראיתי סרט...

לא זוכרת את שם הסרט ולא ראיתי את רובו, ממה שאני זוכרת זה ש... הילדה כבר גדולה בעצמה (בסביבות גיל 25) והיא הטיחה בפניי אמא שלה על שקמה ועזבה, ולאמא לא נשארה ברירה והיא סיפרה כל מה שעברה, כל מכה, כל מילה שלו שדוקרת יותר מסכין חדה, היא הסתירה הכל מהבת שלה, זה גרם לבת לשנוא אותה על שפירקה משפחה, אני קצת מכירה את הגרוש שלי, את שטיפות המוח שלו, את כושר הסכסוך שלו, אני בעצמי עברתי את ההנאה הזו מגיל 16, רבתי עם ההורים, המשפחה, החברים והחברות... עד שלאט לאט התחלתי להבין שכל מילה שלו מלאה בארס, ברוע... הבנות שלי אוהבות אותו למרות ואע"פ שהוא כאבא בקושי רואה אותן. ממני שום מילות נאצה הן לא שומעות עליו, לא מתווכחת איתו לידן, לא מונעת ממנו לראות אותן, אני מכירה מישהי שהילדים שלה פוגעים בה בזכות שטיפות המוח של אביהם. והלוואי ויכולתי אפילו קצת לעודד, אבל לא מצליחה, זה מזעזע אותי לשמוע אותה כל פעם מחדש, והאמת? אני מתה מפחד להגיע למצב כזה... ממש מתה מפחד! אני יודעת שיש סיכויים שלא, אבל מודעת שיש גם הרבה שכן... קל לשתוק, הנה אני שותקת, אבל אני נאכלת מבפנים, וכן זה גורם לי לכאבי בטן עצומים, חוסר שינה וחוסר רוגע. ואני קוראת אותכם ויש הרבה צדק והגיון במה שאתם אומרים, ואומנם קצת קשה להעריך מה יהיה בעוד כמה שנים אבל כפי שאמרתי אני מכירה אותו, יודעת למה הוא מסוגל, ומכאן נובע כל החשש...

יום אחד הבנות יתבגרו ויבינו....

שבחיים צריך לא רק לשמוע. אלא להקשיב ולהרגיש מי דובר האמת. והכי חשוב מי מבין ועושה יותר למענן. רינתי לא להתרגש מדיבורים רק ממעשים

למעלה