אז רגע, אם לא פסטה, ולא פתיתים, ולא פירה,

• פותח הנושא h 3
  • פורסם בתאריך

פישים

New member
+ שתי ידיים לקילוף ולחיתוך ולסינון

מעיכה + חמאה יכולים להיעשות בלי ידיים בכלל - הזורחת טובה בזה ומאד אוהבת לעזור במטבח (גם הפורחת, אבל איכשהו נדמה לי שהזורחת יותר)

שום דבר לא רע

בכלל, אצלי "לאכול פחות או יותר בריא" לא קשור להימנעות מ"אויבים" אלא לגיוון. אז תוספות אצלנו מתגוונות. פסטה אני בד"כ מכינה מקמח מלא (אבל רק של ברילה! של הרדוף או אדמה ממש לא טעימות ושל ברילה לא מרגישים הבדל בטעם, רק במחיר), אבל בד"כ הרוטב הוא שמנת+רסק עגבניות שלא יעבור כאן את מבחן המחמירות. אורז אני מכינה בסמטי (לא מלא), לעתים קרובות עם שילוב קטנייתי כלשהו (מבושל עם אפונה, או במחבת בסגנון שיני עם גזר ואפונה ותירס וביצה, או עם תבשיל עדשים מעל, או עם שעועית לבנה מעל). פתיתים תמיד אופציה מהירה (עם או בלי אפונה או עדשים וגזר). תפו"א באים או כפירה (עם חמאה ועם חלב, שיהיה טעים), או בתנור (מה שקורי כאן "צ'יפס בתנור"), או בתנור יחד עם העוף. בנוסף - לפעמים קוסקוס, לפעמים קינואה. וחוץ מהתוספת הפחמימתית יש לעתים קרובות גם תוספות ירקותיות מבושלות (גזר/כרובית/ברוקולי/שעועית ירוקה).

h 3

New member
איך את מבשלת את הירקות?

בלי כלום? עם משהו? באידוי? השבוע אידיתי כרובית וברוקולי... בברוקולי הם לא נגעו, בכרובית בקושי... H

הם אוהבים אותם פשוט מאודים

(או את הגזר מבושל במעט מים, זה יותר מהר קצת). את הברוקולי והכרובית לפעמים אני גם מקצפיצה אח"כ במחבת עם קצת שמ"ז ותיבול.

שיבולת76

New member
אנחנו עושים אנטי פסטי של

חציל, בטטה, פלפל אדום, שום, כרובית. גיבץ' בלי תפוח אדמה.

adif11

New member
בהחלט גם פסטה ,גם פתיתים ,גם פירה וגם אורז

היום היה ציפס.....פעם ב....אני מכינה ,מטוגן בשמן עמוק בלי חשבון עם המון מלח. ולפעמים התוספת היא פלאפלים ,לפעמים ירק מבושל (רק הגדול אוכל,הקטן לא) כמו כרובית או שעועית ירוקה

יוליק12

New member
שונות ומשונות

קודם כל אורז אפשר לעשות בשלוש מאות צורות שונות. אצלנו הולך אורז מלא או אורז שחור, או אורז בר, או תערובת. אורז לבן זה רק כשהם מכינים סושי עם אבא. הכי אהוב אצלנו זה אורז עם כרישה, ובשבוע שעבר החלפתי הכרישה בגזר וזה זכה להצלחה. גם אוהבים אורז צהוב (כורכום וקארי). וכמובן אפשר להוסיף לאורז אפונה או דברים אחרים. תפוחי אדמה יש אצלנו פעמים ספורות בשנה, בד"כ בצורת פירה, ולרוב זה אם מישהו חולה, ואז הוא מכין את הגרסה שלו ל-bubbles and squeak שזה פירה מעורבב עם חתיכות עוף. בטטות יש די הרבה, לרוב פרוסות אפויות בתנור. התוספות שלנו הן לרוב תוספות ירק ולא תוספות פחממתיות. פסטה יש רק בארוחות הצהריים שהם לוקחים לביה"ס, לפעמים פסטה חומה, לפעמים הפסטה הצבעונית (ירוק ואדום - מתרד ומסלק) לפעמים פסטה מאורז חום ויש גם פסטה מקינואה. או שלוקחים בלי כלום או עם ירק כלשהוא. אנחנו לא חזקים ברטבים לפסטה. בין הטוסטים שהם אוכלים בבוקר לבין הצהריים הפחמימתי, לבין קרקרים/פריכיות או לחם עם אבוקדו אחה"צ, אני לא רואה סיבה להוסיף עוד פחמימות בארוחת הערב. בסופי שבוע זה משתנה, יש יותר מנות ירק בצורות שונות, ויש תוספות פחמימתיות, אבל לא תמיד. יש קטניות, זה נחשב פחמימות?

למעלה