אז קצת תרבות?

motii011

New member
אז קצת תרבות?

טוב... אז ככה...
כדוס לשעבר תרבות זה מושג קצת לא ברור.
החוויה התרבותית היחידה שחוויתי זה מופע מאמא מיה בברודווי למי שמכיר שבשבילי היתה חויה רוחנית (פשוטו כמשמעו)
סרט היום זה קצת פאסה כי הכל כבר זמין ברשת.
נראה לי נכון למלאות את המצברים בעוד דרכים חוץ מהדרכים המוכרות והזמינות בית קפה/ פאב/ אלכוהול/ חברים.
פגשתי פעם רוסי שאמר לי לי שלא ללכת פעם בחודש לתיאטרון זה "מאן דכר שמיי".
האמת שהופעות בארץ נראה לי דרך יותר פופלרית מהצגות בתיאטרון.
רק לי יש תחושה שכל אלה שיוצאים מתיאטרון נשר זה זקנים?

Sonic hedgehog

New member
התחושה שלי לגבי הופעות תאטרון בארץ

ובמקרים רבים בארה"ב שזה pretentious bullshit. מצד שני הייתי רוצה ללכת לאופרה אבל בהתחשב בעלות הכרטיסים מעולם לא הלכתי.

motii011

New member
אולי אחרי שמכירים את זה

אז זה מתחיל לשעמם... וזה יכול להיקרא "pretentious bullshit" (על אף שאני לא מכיר את הביטוי הזה).
אבל בשביל ההתחלה דווקא כל הטראש זה דרך טובה להכיר.
מי שלא ראה בחייו תאטרון עדיף לו להתחיל עם מה שנקרא "mainstream" בהמשך מתחילים לפתח טעם אינדבדואלי ומעודן יותר.
מזכיר לי את התקופות של הישיבה שהינו מתחבאים מתחת לשמיכה ושומעים מוזיקה שהיום אני לא מסוגל לשמוע.

Sonic hedgehog

New member
דווקא התכוונתי הפוך

דברתי על התאטרון כבולשיט יומרני. כלומר הוא מנסה להראות תרבותי, מסוגנן בעל אמירה אבל מהתחושה שלי זה כל מה שהוא מאמץ להראות מתוחכם אך חסר ערך אמיתי, כמו סגנונות מסויימים באומנות מודרנית.

אגב, לא הייתי מתביישת במוזיקה שאתה אוהב להקשיב לה או מכריח את עצמך לרכוש טעם "מעודן" או מה שלא יהיה. אם אתה אוהב איך המוזיקה נשמעת אז זה צריך להספיק.

מסכימה איתך מאוד

אחרי תקופה בה ניסיתי לקנות תרבות באמצעות הצגות ומחזות, התאכזבתי וגיליתי שרבות מהן שוות ערך לקומדיות רדודות, (ההשוואה שלך לזרמים מסוימים באמנות מודרנית ממש במקום)
אולי בגלל חוסר בתפאורה ושימוש רב יותר במילים יש לכך אשליה של תרבות..

תלוי איזה הצגות

האחרונה שצפיתי בה הייתה "הקיץ של אביה" הצגת יחיד של גילה אלמגור, והיא עומדת לטעמי בשורה אחת עם כמה מטובי הספרים שקראתי ומעל מרבית הסרטים בהם צפיתי, מבחינת התוכן וצורת ההגשה.

אולי פשוט צריך לדעת לאן ללכת, ולא לבסס את הבחירות על הביקורת של שניצקליינים למיניהם.

נכון, תלוי,... אבל-

נתת דוגמה קיצונית של הצגה אוטוביוגרפית, שזה דבר נדיר..
יש ויש הצגות טובות אך כוונתי היתה שבאופן כללי אני מתקשה לומר שההגדרה תרבות כוללת הצגות כנושא.(בדומה להצגות טובות ישנן סרטים ברמה גבוהה וסרטים משום מה לא נכללים בהגדרה המקובלת לתרבות) ..אני הולכת להצגות עפ"י תקציר/המלצות מחברים בעלי טעם דומה.

לדעתי, ההגדרה תרבות כוללת מכלול של תחומים אשר מתוכם יש לבחור בפינצטה דברים שראויים להיקרא תרבות., כי גם בשירה, ספרות ותיאטרון ישנה פסולת.

yatusha

New member
תלוי למה אתה מתחבר

תרבות זה לא רק הצגות זה גם ספרים, אמנות, מוזיקה וסרטי איכות. לפעמים כדאי לעשות הפסקה ולצרוך קצת אמנות שלא נגישה ברמה היום יומית

כמה המלצות:

הסרט פרידות שזכה באוסקר מסתובב ברשת ובטח ניתן להשכרה באוזן השלישית
http://www.youtube.com/watch?v=MtdENmR6jKw

מוזיקה - על יאן טירסן מוזיקאי צרפתי שאני יכולה לשמוע שעות
http://www.youtube.com/watch?v=W5_xFH5wqKM

ספר- יש הרבה טובים, יש קלאסיקות נהדרות ויש כאלו שסתם טרחניות. תנצל את שבוע הספר לקחת משהו קצת יותר כבד מהמדף בלי לעשות חור בכיס.

אמנות- הרבה מהבתי ספר לאמנות עושים תערוכות של עבודות בוגרים וגם בת"א יש כל הזמן גלריות שפתוחות לקהל הרחב- רק צריך לעקוב וגם יום במוזיאון מדי פעם יכול להיות גיוון.

בתיאטרון מזמן לא הייתי, אבל שווה גם פה לבדוק אופציה של בתי ספר למשחק.

שבת שלום

בקשר לצרפתי

נראה שהמוזיקה שקשרת אליה שייכת לסרט שהוא קסם של תרבות בפני עצמו: אמילי. מומלץ.

motii011

New member
באמת יצירה

הלינק של יאן טירסן באמת מוזיקה להתרפק עליה.... זה מה שחלק קוראים "מוזיקת מעליות"?
מעניין איך שאר היצירות...
בכל אופן ראיתי את "פרידות" זה סרט דרמה נראה לי הרבה יותר מתאים לראות בקולנוע לשמוע כל צליל של הצ'לו... הבעיה שזה סרטים קצת כבדים... כל מה שמעורבב עם "מוות" ומצד שני "חיים חדשים"
לגבי ספרים זה נראה לי טיפה יותר מורכב...

yatusha

New member
רק אם המעלית נתקעת

הרבה מהמוזיקה שלו מתאימה לפסי - קול יותר מאשר מעליות.
בכל מקרה הוא גם מקסים בכינור:
http://www.youtube.com/watch?v=DZsEm5p312s

ואם בא לך משהו יותר קצבי: (תדלג על ה-20 שניות הראשונות)
http://www.youtube.com/watch?v=jIYM_AT4FkQ

קשה לי לחשוב על סרטים טובים כרגע, אני בשלב בחיים שאני בעיקר רואה סדרות...

אנקדוטה

בעקבות נושא ההודעה שלך נכנסתי לוויקי לקרוא מה ההגדרה שלהם לתרבות. ומשם לתרבות הפנאי, ומשם לזמן פנוי של אוכלוסייות שונות.

מציאות כואבת, כבר לא מרגישה כמה.

(הסבר קצר לרוב תוכניות הפנאי שנפלו בשנתיים האחרונות)

כרגע תרבות ה'פנאי' שלי מסתכמת בסדרות טלוויזיה בשעות קטנות של הלילה כי ככה אני נרדמת.
חברים בסופ"ש שתמיד כוללים בילויים עם ילדים. ובטח גם זה עוד מעט יעלם כשאחזור ללמודים.
פעם ב.. מכריחה את עצמי לצאת ותוך כדי נשבעת לעשות את זה יותר.
ספורט נחשב פנאי?

motii011

New member
תרבות ופנאי קצת שונה

אמנם בדרך כלל תרבות נצרכת על בסיס שעות הפנאי אבל נראה לי שזה קטגוריה שונה.
נראה לי שכל הדברים שקשורים בתרבות יש להם מימד עמוק יותר.
אפשר להגיד שסרט /הצגה/ מוזיקה /גלריית אמנות. כולם מחייבים רובד טיפה עמוק יותר לעומת ענפי הספורט השונים.
שזה נטו בילוי והנאה ולא משהו שמחייב עומק.
כמובן שאין פה איזה שהיא העדפה לצורה מסוימת
מעניין האם מופע קומי נחשב כתרבות. אולי גם זה יכול להיות חוויה רוחנית?!

רוחנית

ריצה יכולה להיות חוויה רוחנית, בשלב מסויים התחושה היא שאתה עף על ענן והארון נושא את נושאיו...

מופע סטנדאפ זה גם חוויה שקשורה לתרבות. רוחנית? לא יודעת למה אתה קורה רוחנית.
מוזיקה. מזל שלא צריך להזיז את כל החיים הצידה בשביל להאזין לה.

למעלה