אז קניתי ת'נבלה

gsxr77

New member
אז קניתי ת'נבלה

סתם... קקנוע חמוד XEVO400 שנת 09 יד 4 עם 30K ק"מ ב-10K ש"ח. נראה לא רע בכלל אחרי ניקוי ראשוני (היה ללא תנועה כארבעה חודשים ובזמן הזה פיתח הרגלים של שטיח - הרבה אבק וטינופת בכל מקום).

אז למה אני מציק לכם, כי היום חשבתי לחווט את כל ההכנות לציטה/V1/סמארטפון, אבל כאשר התחלתי לפשפש במצבו המכני, נוכחתי כי פרט להחלפת שמן (אשר מולא באופן לא נכון וחרג בכ300CC מהמותר), לא בוצע בקקנוע הרבה. אזי החלפתי שמן ושמן ממסרה, נוזל קירור כולל פלאשינג (היו סימנים של התחלת קורוזיה), נוזל בלמים קד' ואח' (כאשר בכוסית של האח' נח לו בסבבה קליפס מתכתי אשר עוזר בסגירת הפלסטיקים משום מה, וצבע השמן הזכיר לי משהו בגון דבש משומש...), מצת פורק והוחזר כיוון שהינו תקין, ובית מסנן האוויר (וכמובן המסנן) נוקה בערך שעה שלמה כיוון שהצטברה בו בוצה אשר סתמה את צינורית הניקוז והפקק השקוף שמחובר אליה (שהפך לשחור בוץ עם הזמן). בקיצור - לא מעט עבודה לפני עניין החיווט שטרם התחיל...

אז אחרי שפרקתי, אשמח לדעת מס' דברים:
1. מפתח ספייר - אין לי כזה והיחיד שיש הינו עם שליטה על פתיחת תאי האכסון. האם ניתן לרכוש כזה גולם בחו"ל ולקשרו למערכת בקקנוע? ניסיתי למצוא באיביי איטליה/אנגליה אך ללא הצלחה יתרה.
2. צריכת דלק - במעט שרכבתי עליו כ-44 ק"מ בלבד ולאחר תדלוק מלא של המיכל, כמעט 1/4 מהמיכל התרוקן (ע"פ מד הדלק לפחות). אומנם הרכיבה היתה זריזה למדי אבל עם כזו צריכה יש מצב שלא אצליח להגיע ל-160 ק"מ בין תדלוקים... למישהו כאן יש אח תואם בכדי לאושש או להרגיע אותי?
3. מה לעזאזל (סליחה) עושים עם המראות?! גם באקסבו 250 שהיה לי פעם הן היו בלתי נסבלות. כאן עם הגיל העניין רק מחמיר עד כדי כך שהן נוזלות מיד עם תחילת הרכיבה - אנא עזרתכם עם חליפיות או פתרון יצירתי אחר.

יאללה, מספיק חפרתי להודעה אחת.
שבוע מצויין!

פרארי1

New member
תתחדש

למיטב ידיעתי, בשנתונים האחרים של ה-250 המראות הוחלפו לכאלה שאשכרה נשארות באותו מקום.
מן הסתם אצל היבואן זה יהיה יקר מאד (אם כי שווה לברר כדי לקבל אינדיקציה), אבל סביר שאפשר למצוא באיביי.

חישבת צריכת דלק לפי המחוג של השעון, או שממש תידלקת וחישבת?
כי למיטב זכרוני, השעונים האלה רחוקים מלהיות אמינים במיוחד.

לא קיבלת עם הקטנוע את מפתח המאסטר (ראש אדום) והקוד לשכפול?
בלעדיהם זה יכול להיות מסובך, למרות שזכור לי שכתבו פה פעם משהו על מנעולן בת"א שמשכפל מפתחות גם ללא מאסטר, לא יודע אם זה יעבוד גם על תקן של שלט, זה בהחלט סידור מאד נוח.

herouth

New member
מישהו פעם כתב משהו על נקודה קטנה של דבק

מכוונים את המראה למקום הנכון, ושמים טיפה דבק שלוש שניות בחיבור בינה לבין המחזיק שלה, תוך שמחזיקים אותה בזהירות שלא תזוז עד שהדבק יתייבש.

לא ניסיתי בעצמי (המראות שלי בסדר) , אז אני לא אחראית לפטנט ולמה שיקרה אם תרצה אח"כ להזיז את המראה.

herouth

New member
לא סגורה על זה שזו היתה אותה הודעה

(כי אני איכשהו זוכרת שהיה מדובר בנקודות של דבק ולא בעבודה מושקעת כמו הנ״ל), אבל כמובן מרכינה ראשי בפני המלך.

gsxr77

New member
מד מהירות אופטימי - מדי

היום רכבתי לראשונה עם V1 וציטה. הציטה מראה את מהירות הנסיעה בעזרת הGPS שלה. כאשר מד המהירות שבקטנוע הראה 140, הציטה תיקנה ל-124 בלבד. הפרש של 16 קמ"ש יוצא 11.5% - הגדול ביותר שאני מכיר עד כה.
פרט לכך, לעומת ה-250 שהיה ברשותי לפני כשנתיים, הוא רועד הרבה יותר משום מה, במיוחד בסרק אך גם במהירות שיוט, אך משייט בנינוחות יחסית באותה המהירות בה ה-250 היה "סוגר מנוע". מקווה לשתף בעתיד רשמים נוספים עליו.
שאלה לגבי RamMount מסוג X-Grip, כאשר הטלפון מונח במתקן, הוא יכול לזוז כ-40-50 מעלות סביב ציר המתקן. האם ניתן לקבע את המתקן כך שלא יזוז כלל?

פרארי1

New member
הוא רועד כי הוא סינגל גדול יחסית

רכבתי מעט על ה-XEVO 400 בתקופה שיה לי את ה-250, הוא ממש הרגיש לי טרקטור.
זה לא שהוא כזה נורא, פשוט ה-250 כל כך חלק, שבהשוואה הוא מרגיש מאד גס.
ה-250 גם היה מגיע למשהו כמו 140 על השעון לפני שנכנס המנתק, אף פעם לא בדקתי ב-GPS, אבל אני זוכר שבספר הרכב היה כתוב שהמהירות המקסימלית היא 125 קמ"ש.

לא יודע לענות לגבי המתקן לטלפון, מקווה שיהיו אחרים עם נסיון שיענו.

כלבוטקס

New member
הצידוד קיים עקב גודל הנייד

מאחר והאיקס הוא הסוגר את הטלפון יש צורך שהזרועות יתאימו לכל גודל ולכן בהתאם לגודל הטלפון ישנו צידוד.
לא יפריע לך או יצור בעיה
שים דלק וסע לשלום

למעלה