אז עוברים...

mitsi miaoo

New member
אז עוברים...

לאחר שלא קיבלתי כל תגובה בפורום הורים לתינוקות כנראה שהגיע הזמן לעבור לכאן. הקטן שמתחיל להיות גדול שלי כבר בן שנה וארבע. בחודש-חודשיים האחרונים הוא מרביץ, ממש מרביץ ומכאיב. הוא מאוד אוהב להרביץ עם קוביה, זה מגיע למצב שהוא גורם לילדים בגן לבכות וצריך להרחיק אותו מהם. הוא גם גורם לי לפעמים לבכות כשהוא מכה בי בלי הודעה, שלא לדבר על הנזקים שהוא גורם והסימנים הכחולים. כלום לא עוזר, להרים את הקול, להרחיק אותו מהפעילות, כמובן לקחת את הקוביה, לשים במיטה לדקת עונש (בעיקר בשביל לבחון את הנזק שהוא עשה) אנחנו כבר ממש אובדי עצות. הציעו לי בכל פעם שהוא מרביץ לתת לו מכה בחזרה (כמובן לא כואבת), בכדי שהוא יבין שזה לא נעים, מה אתן אומרות על העצה? יש אולי דרכים נוספות בהן אני לא אאלץ להשתמש בשיטות שלא מתאימות לי? עזרה בבקשה... ובקשר לשרשור המאתגר של גיל שנתיים, גם הוא התחיל אצלנו (ברגע שהוא למד ללכת) כאשר הייתי במשביר לצרכן, והפעוט החליט להישכב על הרצפה, לדפוק את הראש, הרגליים, הידיים ולצרוח והכל בגלל שהוא לא רצה לשבת בעגלה אלא לרוץ בכל החנות ומאז, הוא למד את הפטנט ובכל פעם שהוא לא רוצה משהו אז הוא כמו ספגטי מתפתל, בורח, מחליק מהידיים ורץ כמובן בצרחות.

כשבת שלי היתה מרביצה (לי או לאחד האחים) מה

שהייתי עושה, זה תופסת את היד שלה בתקיפות ואומרת שאסור להרביץ. אחרי זה הייתי שואלת אותה אם אפשר לשחרר את היד והיא לא תרביץ ? זה עזר עד הפעם הבאה, אחרי כמה פעמים כאלה היא הבינה את הרעיון. אני לא בעד לתת מכה בחזרה, מה שכן, מינימום תשומת לב, אם הוא מכה עם קובייה, לקחת אותה לשים גבוה, להסתובב וללכת. בלי יותר מדי דיבורים. בהצלחה.

אוהב להרביץ

הקטנה שלי בת שנה וחצי אוטוטו. לאחרונה גם התחילה להרביץ לנו - אמא ואבא. בפעמים הראשונות שזה קרה, באופן אינסטקטיבי נתתי לה פליק קטנטן ביד המרביצה ואמרתי לה לא להרביץ. אחרי 3 פעמים, הבנתי שאני אהבלה - אני לא יכולה להרביץ לה ולהגיד לא להרביץ... עכשיו - כל פעם שהיא מרביצה, אי אומרת לה שוב ושוב שזה לא נעים וזה כואב. אם היא לא מפסיקה, אני ממש עושה הצגה - שכואב לי ושאני בוכה ושאני צריכה נשיקה במקום שכואב כמו שהיא מבקשת. בינתיים היא די נבהלת מזה ובאמת נותנת נשיקה, או לפחות עושה "טובה" ואז כמובן מקפידה שוב להגיד שלא מרביצים.

אילתית 2

New member
תראי

התקופה הזו לא היתה מוכרת לי עם הגדולה שלי...טוב כנראה זה ההבדל בין הבנות לבנים...אבל כבר מזה זמן מה שהמצב של ה"אלימות" שולט אצל הקטנציק שלי...כבר כמה חודשים מטישים... אצלנו הוא גם אוהב "לדבר" עם הידיים...כי עוד לא ממש מדבר בהתחלה היה בעיקר בבית אלינו ולאחותו הגדולה...אבל בתקופה האחרונה זה גם קצת בגן ובמפגשי אחה"צ עם ילדים אחרים.. מה שאפשר לעשות זה להמשיך לדבר ולהסביר - לרדת לגובה העיניים שלו ולדבר איתו להגיד לו שזה לא נעים..שזה כואב...לתת לו חלופה אחרת אני ישר מראה לו עם היד שלו..אפשר ללטף..אפשר לחבק ..אפשר לנשק..אבל לא להרביץ.. מתיש להגיד כל פעם מחדש אבל להמשיך לדבר ולהסביר לרב כשזה ממש לא עוזר הדיבורים אני מזיזה אותו (ממי שהרביץ לו) מושיבה אותו בצד לידנו (לא בחדר אחר ולא במיטה! לא לתת קשר בין המיטה לזמן "עונש") וגם לא לתת מכה קטנה חזרה גם אם היא קטנה ולא כואבת ...עדין זה מלמד את ההפך..שאפשר להרביץ...אלימות לא פותרים באלימות - גם כשהיא קטנה וחלשה ולא כואבת שיהיה בהצלחה וילמד מהר לגבי שכיבה על הרצפה..או בכי ..או צעקות - כל ילד הוא משהו אחר לא להתייחס יותר מדי ולא לעשות מזה עינין לא להראות לו שאת מתרגשת מזה או כועסת מזה דברי תסבירי וזהו אם בוכה או צועק תגידי שלא נעים לך לשמוע וכשירגע שידבר איתך ואז תביני כשלא עוזר הדיבורים הייתי "מתעלמת" נותנת לבכות קצת כשראו שלא מתרגשת ..היו מפסיקים וחוזרים לשיגרה תנסי להסב את תשומת ליבו למשהו אחר בקיצור מאלתרים ..זורמים עם אותו מצב יכולה רק לומר לך להתמיד לא לעשות את כל השיטות ביחד אלא לנסות משהו ולראות אם עובד ועוזר אם לא תחליפי שיטה...יכולה רק לספר לך שפעם אחת בלבד הגדולה שלי נשכבה על הרצפה בחנות - לא יודעת איך עשיתי את זה אבל בספונטניות וברוגע שאלתי אותה אם היא ישנה ורוצה כרית...והמשכתי לעמוד בתור ..היא היתה בהלם מהתגובה שלי ופשוט קמה ועמדה לידי ואמרה "אני לא עייפה"

גמרת אותי בקטע עם הכרית ../images/Emo6.gif

סחטיין על התשובה

אילתית 2

New member
כן יצא לי בספונטניות../images/Emo6.gif

גם אני הייתי בהלם שיצא לי...אבל בעיקר היא...וזה עבד זה מה שחשוב בכלל מאז שנהייתי אמא...אני מרגישה שאני יותר זורמת..מאלתרת..ובעיקר צוות הוואי ובידור

לא רואה טעם בלתת לו מכה על היד

אלא צריך פשוט להסביר שזה לא נעים ושעם היד מלטפים לא מרביצים. אני חושבת שלשים במיטה זה גם לא עונש נכון כי המיטה הוא לא יכול לצאת לבד וככה השליטה היא שלכם ולא שלו. אני במקרים שהוא עושה משוה אסור פשוט מושיבה אותו ליד הקיר ויורתד לגובה שלו ומסיברה שזה מסוכן/ככה לא מתנהגים

tiger mom

New member
לא מאמינה בהלרביץ בחזרה

את מנסה ללמד אותו לא להרביץ על ידי זה שאת מרביתה לא? את מנסה ללמד אותו לא לעשות משהו שלא מוצא חן בעינך על ידי הרבצה? אז הוא ילמד שכשהוא לא רוצה לעשות משהו או שמשהו לא מוצא חן בעיניו הוא ירביץ. אני גם לא מאמינה בלשים במיטה לדקה עונש. קודם כל, המיטה זה לא עונש. השיטות: להסביר להרחיק כן, צריך לעשות את זה מליון פעם. אבל בסוף זה יעבוד.

איט ליה

New member
הייתי מסבירה מיליון פעם ואומרת שזה לא נעים לי

וכל פעם גם שרה את השיר "אל תכה זה לא נאה, תן לי יד ועוד אחת..." אז פעם פעמיים היא הפכה את זה למשחק והבינה גם מהשיר שזה לא ממש נעים.

למעלה