אז"מ

niceman100

New member
אז"מ

שלום, אני רק בן 16 אבל לא יכול להפסיק לחשוב על רשיון טייס, מסיבה שכולם בטח כבר יודעים לא חיפשתי קורס טיס בארץ אלא ישר עברתי לארצות הברית ושם מצאתי קורס אז"מ ב-15,000 ש"ח, יש לי קצת מעל 2/3 מהסכום הזה ועוד קצת עבודה ואני אגיע לסכום המבוקש. גם הבנתי שניתן לקבל רשיון על אז"מ מגיל 16, עד כאן הכל דבש, אבל... לפי כל מה שחקרתי כשאחזור לארץ כאן יתחילו החיים הקשים:
החלק הקל-מבחן מעשי ומבחן רדיו-טלפון.
החלק הקשה-לטוס.
עכשיו, יש לי כמה שאלות:
1.איפה אפשר לשכור אז"מ?
2.כמה זה עולה?
3.קראתי שבארץ עדיף רק רשיון אז"מ ולא GA אפשר הסבר למה?
הרי בכל מקום אתה יכול לשכור ססנה ולטוס ועם אז"מ זה קצת יותר בעייתי לפי מה שהבנתי.

תשובות

שלום,
נראה שעשית שעורי בית-יפה, מעיד על רצינות.
לשאלותיך:
1- ככל הידוע לי אין אז"מ להשכרה בארץ. טיסה אפשרית עם מדר"ט. נסה בבסל"ט הקיימים בארץ. תוכל לפחות להתרשם מטיסת היכרות. אפשרות אחרת היא לבקש מבעל מטוס\טיס שיקח אותך לסיבוב.
2- אין תשובה לשאלה זו. בדוק עלויות מול ביסל"ט בארץ.
3- ההסבר לקביעה זו מלווה בוויכוחים והתדיינויות ארוכות ומפולפלות ואין תשובה אחת נכונה. הכל בעיני המתבונן.
הערה לגבי קורס טייס בארה"ב- גם כאן יש מידע כללי ואישי רב והדעות מגוונות בעד או נגד. חוק אצבע הוא שתמיד העלויות גבוהות בכ-30% מהתכנון הראשוני.

niceman100

New member
לגבי ההשכרה, הבנתי שיש במגידו.

לגבי ההשכרה, הבנתי שיש במגידו.
לגבי מה יותר טוב, אני מקווה שאני אוכל לבדוק את שתי האפשרויות, הבנתי שאם המדריך טיסה שלי מוסמך גם ללמד לקורס טיס פרטי אז כשאני ארצה להוסיף הגדר GA אז השעות שעשיתי ברשיון LSA ייחשבו ואני רק אצטרך להשלים עוד 20 שעות ולא להתחיל מההתחלה.
אגב, זה בית הספר: http://www.firstlandings.com/sport.html לפי מה שבדקתי יש אנשים שסיימו את הקורס במחיר קטן מ-14,000.

niceman100

New member
עקבתי אחרי מה שכתוב בפורום

עקבתי אחרי מה שכתוב בפורום ולא ידעתי אם כבר אפשר... אז אם אפשר אני מניח שמשכירים טקסן, אני צודק?

למעלה