אז... מתי ולמי מספרים?

• פותח הנושא lilo4
  • פורסם בתאריך

lilo4

New member
אז... מתי ולמי מספרים?

כשרק עלה החשד לאנדו' סיפרתי לאמא שלי ואח"כ רצתי לחפש חומר באינטרנט ושיתפתי כאן בפורום. במשך תקופה ארוכה לא סיפרתי לאף אחד, ורק כשהייתי במערכת יחסים רצינית הנושא הזה עלה.
בעיקרון אני לא מרגישה צורך מיוחד לספר לאנשים הקרובים שיש לי אנדו', אבל לאחרונה יש החמרה של הסימפטומים, הבטן כואבת לי לא מעט ואני גם צריכה לשירותים המון [לפעמים ממש באופן דחוף] מה שדיי מגביל אותי ולא פעם גורם לי לבטל או לדחות תוכניות. לפני שבועיים בערך מצאתי את עצמי מבטלת לידיד בפעם החמישית ברציפות בערך, ומצאתי את עצמי מספרת לו למה כ"כ כואב לי ולמה אני לא מרגישה טוב הרבה מאוד פעמים. ו... הוא לא הבין, או שהנושא כ"כ הביך אותו שעד היום הוא מגיב לזה בצורה מאוד מאוד צינית. התגובה הראשונה שלו הייתה 'אוי נו, אז תגידי שיש לך כאבי מחזור', מה שפגע בי כי "סתם כאבי מחזור" מצטייר בתור משהו מפונק, וזה גם לא כאבי מחזור רגילים והכי גרוע שבכלל לא הייתי במחזור...
ועכשיו אני לא בזוגיות אבל מתחיל איזה משהו, ואני תוהה מתי יהיה נכון לספר למר בחור על מה שקורה, בעיקר כשאני יודעת שיהיו לזה השלכות בהמשך [כאבים בחדירה, דימומים לפעמים... כיף].

אז מצד אחד לא בא לי לדבר על זה ולתת לכל העולם לחפור לי בשחלות. מצד שני, לפעמים פשוט נמאס לי לתרץ ולהסביר למה אני במצברוח רע, למה קשה לי. כי אם חס וחלילה היה לי גבס למשל, כולם היו רואים ועוזרים. אבל כשזו מחלה שהמון בכלל לא מכירים ולא מבינים, אז אני נתקלת לפעמים באפס סובלנות לקשיים שלי.

אני יודעת שאין כאן נכון ולא נכון, וכל אחת נוהגת אחרת. פשוט מסקרן אותי לשמוע את דעתכן, ואם גם אתן נתקלות בדילמה הזו

אני קוראת

את מה שכתבת וככ מתחשק לי להפיץ את זה על הוול שלי בפייס(לא אפיץ אל דאגה).אני ככ מבינה ומזדהה איתך..אומנם אני גיליתי את המחלה אחרי לידה בביקורת אצל הרופאה(אישפוזים רבים ניתוח כמעט איבוד כליה) בקיצר עברתי סיוט..והכי נורא שכל פעם שאני מספרת מה יש לי אנשים מסתכלים עלי כאילו נפלתי מהירח..מה זה אנדמטריוזיס לעזעזל? בכל מקרה אני חושבת שחשוב שתספרי בעיקר אם זה בחור חדש וזוגיות חדשה. ודעי לך שמי שירצה אותך יקבל אותך עם האנדו!!חשוב שתשתפי אותו ותסבירי לו על הכאבים וכו כי הוא יהיה חיב להבין עם מה את מתמודדת. לי תמיד היו כאבי תופת במחזור היו י ימים שסיממתי את עצמי בכדורים על מנת ללכת לעבודה והיום בדיעבד הייתי מספרת על המחלה!בעיקר כי היא לא מוכרת. אז אל יאוש את לא מפונקת להפך את חזקה כי מי דמתמודדת עם המחלה הזאת היא תותחית!

lilo4

New member
תודה על התגובה

אם מתחשק לך את יכולה להעתיק ולהפיץ בפייסבוק :) אין לי בעיה עם זה [רק הייתי מעדיפה שזה יהיה בלי קרדיט]

אני בדילמות בקטעים האלה. כי סיפרתי לשתי חברות טובות ולא היה להן מושג מה זה, אבל ממש ממש אכפת להן והן דואגות לי.
ועכשיו עם הבחור החדש... זה מרגיש לי מוקדם מדי. מצד אחד אני לא מרגישה בנוח לפתוח את זה עכשיו, מצד שני אני מרגישה אולי לא הוגן לא לשתף אותו כי זה משהו שכן ישפיע בהמשך [במידה ויהיה המשך כי כרגע אני לא לגמרי יודעת לאן זה הולך כי זה רק ההתחלה]

אל דאגה

אל דאגה לא מפיצה את הסיפור. אם את לא מרגישה עדין צורך לספר לבחור אז תחכי..תעשי רק מה שמרגיש לך נכון!המון בהצלחה ולא להתיאש:)אני כאן אם את צריכה משהו:))

חופשי חופשי...

היי לילו

אני חושבת שבכלל אין לך/לנו מה להתבייש! אני בניגוד אליך מהרגע שגיליתי בדיוק למה כואב הרגשתי שסוף סוף יש לזה הסבר ושם וסיפרתי לכל מי שרק רצה לשמוע
ואני בדר"כ לא מתנדבת לספר על עצמי... התייחסתי לאנדו' כאל משהוא טבעי והמסר שהעברתי (במיוחד בעבודה) שאני אעשה כל מאמץ שהמחלה לא תפגע ביום-יום שלי ובמחויבויות שלי. כשהתנהגתי כך תמיד קיבלתי תגובות חיוביות, מבינות ותומכות. תשדרי עסקים כרגיל כשאת מספרת וככה יתנהגו אליך בהתאם. כמובן שרוב האנשים לא יודעים בדיוק במה מדובר ואת יכולה לבחור למי שווה להתאמץ ולהסביר קצת מעבר (משפחה, חברים קרובים...). מי שאוהב אותך באמת, אולי לא מבין את הכאב אבל אכפת לו ולכן הוא יקשיב ויתמוך וזה לדעתי מה שחשוב. גם אנחנו לא תמיד מבינות כאב וסבל שלא חווינו בעצמנו, זה לא אומר שלא אכפת לנו.

אני חושבת שהסתרה תהפוך להיות קשה עבורך במוקדם או במאוחר במיוחד מול אנשים קרובים. אם את חושבת שהבחור שהתחלת לצאת איתו יש לו פוטנציאל - ספרי לו! מסכימה לגמרי עם אריאלה - מי שרוצה אותך, יקבל אותך עם האנדו'.

תרגישי טוב ובהצלחה!

liats80

New member
דעתי

היי לילו,
אני סיפרתי למי ומתי שהיה צורך.
נאמר קבעתי עם חברה ואני נאלצת לבטל - הסברתי למה.
הגעתי למצב שנמרחתי על השלחן בעבודה ובכיתי במשך 3 שעות - הסברתי למה.
וכו'.
לגבי בן זוג - את האנדו גיליתי כשכבר הייתי עם מי שהיום הוא בעלי כך שלא נאלצתי להתמודד עם זה. קודם פשוט אמרתי שהמחזור משתק אותי אבל לא ידעתי להסביר או לומר למה.
בכל אופן, מה שלדעתי חשוב יותר זה מה אומרים.
אני חושבת שלאנדים באמת קשה להבין מה אנחנו עוברות והרבה אנדים חושבים שאנחנו פשוט רגישות יותר לכאבי מחזור "רגילים".
כמה שתנסי לתאר את הכאב וכו' זה לא ממש עובר.
מעבר לזה, למשל בעבודה, אני לא ממש רציתי להכנס לכל העניין של המחזור עם הבוס שלי...
אז מה שאני בדר"כ אומרת זה משהו כזה: "יש לי אנדומטריוזיס, שמעת על זה?" אם כן אז סבבה ואז אין צורך להכנס לפרטים, ואם לא, או שממלמלים לי משהו על מחזור אני אומרת "זה מצב שבו תאים של רירית הרחם גדלים במקומות אחרים בחלל הבטן והאגן ונדבקים לכל מיני אברים באיזור. הם מגיבים להורמונים כמו תאי רירית הרחם ומפרישים דם וגורמים למעשה לדלקת כרונית בבטן ובהמשך גם להדבקויות שיכולות לשנות את המבנה הפיזיולוגי של איברים שונים וכל זה גורם לי לכאבים שהם לפעמים בלתי נסבלים, בחילות, הקאות וכו'".
משהו כזה...
כשסבירים שמדובר למעשה בדלקת כרונית זה מרחיק את זה מהתפישה של "כולה מחזור".
אם זה מישהו קרוב יותר אז לפעמים אני מפרטת יותר ומספרת שלמשל אצלי היו הדבקויות שגרמו לאחת החצוצרות להתעוות לגמרי והיא היתה לגמרי מסובבת אז סבלתי מהמון כאבים ודקירות בצד הבטן ושהיה לי מוקד על השלפוחית אז כל הזמן סבלתי מתחושה של דלקת בדרכי השתן ועוד.
לפעמים אני מספרת על הטיפולים...
שוב תלוי עם מי אני מדברת, ומה התגובות שאני מקבלת. יש כאלו שרוצים לשמוע יותר ויש כאלו שמספיק להם לדעת שכואב לך מאוד ולכם את מבטלת ושאת לא מנסה סתם לנפנף אותם.

ליאת.

שאלת השאלות....

מה שחשוב שתעשי מה שנכון לך.
יש כאלה שבעניינים אישיים לא משתפים (ואולי מקרה של אנדו זה אפילו עניין אישי- אינטימי קצת)
ויש כאלו יותר פתוחים.
אני למשל מהר מאד סיפרתי בעבודה, שיבינו למה אני ממתכווצת פתאום בימים מסויימים ובקושי מתיישרת ללקוחות
למשפחה סיפרתי מוקדם - הם גם היו הקבוצת תמיכה שלי בהתחלה, באו לבדיקות (אמא, אבא, אחותי לפעמים)
לבני זוג שהיו לי מהרגע שגיליתי- ומאד מההתחלה כדי לתת להם לבחור אם בא להם על ההרתפקאה או שלא.
היום, אני מרגישה שבגלל שהייתי הוגנת וסיפרתי מההתחלה, רצה השם ועזר לי להביא יחסית מהר ילדים ( 8 חודשים אחרי הנישואים בסה"כ בעוד וחברות שהתחתנו הרבה לפני בלי בעיות ידועות מראש.. עדיין מנסות)
חשוב להיו ת מודעים אני מתכוונת שהתחלתי בבדיקות ובהנחיות איך להכנס להריון עוד לפני שתכננתי.
הרופא נשים שלי למשל- הרים גבה כשאמרתי לו שלאא אני לא מסתירה מהבנזוג שלי. וסיפר לי על מקרה שזוג לפני החתונה ממש גילו שיש לה אנדו "ואיזה גבר! הוא בכל זאת התחתן איתה" מזה בכל זאת?! ממש התעצבנתי כשהוא נתן את הדוגמא הזאת!קיבלתי את זה שאף אחד לא מושלם, וזהז הדפקט היחיד שלי

תעשי מה שנוח לך יקירה, בהתחלה לא חייבים לספר לכולם, ובעצם אף פעם לא חייבים! למי שמרגיש לך נכון, וגם לאט לאט זה בסדר.
קודם תביני מזה. ולדעתי, השד לא כזה נורא! כמו שקוראים באינטרנט , במאמרים, בהרצאות- תמיד יוצא שניתקלים דווקא במקרים הקשים ביותר - הקיצוניים. לא אומר לך שזה קליל, לי אישית זה לא, אבל תלמדי הכי טוב- מה שנכון לגוף שלך.
יש פה מלא שותפותת שיכולות לייעץ לך ולוות אותך ולתמוך בך וזה מאד עוזר בחייך האישיים- כמו שעשית עד היום- תקשיבי לרחשי ליבך גם בעניין הזה

בהצלחה

tuli2210

New member
בנות..אני ממש מופתעת מתשובותיכן

אני מופתעת ושמחה לקרוא.
רובכן רושמות שסיפרתן בעבודה....???!!!!
האנדו שלנו גורם לנו פעם בחודש או עם דיכוי פעם בכמה חודשים...וכאשר מנסים להרות אז כל עוד לא הולך...פעם בחודש + פעם בחודש נוספת כאבי ביוץ....- לא לתפקד. זה הדבר היחיד שגורם לי לא לספר. כי זה מיגבלה...ובעידן של היום ..בתפקידים גדולים...כאשר יודעים שיש בעיה קבועה שמפריעה לתפקוד פעם/ פעמיים בחודש באופן קבוע...נרא לי עלול להיות בעייתי.
האם מישהי מכן בתפקיד ניהולי? האם הבוס קבל זאת בהבנה?

לספר זה מקל ובאים לקראתך הרבה

אני. וכן. אחריותך שהכל יעבוד כשורה גם כשאת לא חלק מהשורה.

פז08

New member
אני מספרת חופשי......

אני לא חושבת על זה יותר מדי. פשוט מספרת כשזה רלבנטי.
אני לא מתביישת בכלום. לא גנבתי, לא פשעתי. כמו שלמישהו אחד יש X ולאחר יש Y. זאת עובדה....
אני מטבעי אדם שמאוד משתף וחושף. אני יודעת שלא כולם כאלה ולא לכולם זה בא בקלות.
לגבי בן זוג- כן לשתף, השאלה מתי..... בוודאי (לדעתי) לא בפגישה הראשונה, אלא מתי שמרגיש לך הזמן הנכון.
לדעתי חשוב לסמוך על תחושות בטן......
ונכון, אני יודעת שזו קלישאה, אבל בהחלט מצטרפת למשפט של "מי שירצה אותך יקבל אותך כמו שאת". זה כל כך נכון.....
מי שיאהב אותך ויעריך אותך יעשה זאת גם אם יש לך אנדו'.
נראה לי שתכלס, לכל אחד יש "שלדים בארון" או איך שלא תקראו לזה..... לכל אחד יש משהו לשתף /לחשוף. אין אף אחד מושלם. שהכל אצלו חלק. שהכל דבר אצלו בחיים. שאין לו קושי מסוים....
אז אצלך זה אנדו', אז מה?
רק כאמור, למצוא את העיתוי הנכון.........בהצלחה

יסמין259

New member
אצלי זה עבר את סף ההסבר לסובבים והפך למשימת

הפצה ברבים.
אני חוששת שיש כל כך הרבה נשים עם אנדו ופשוט לא יודעות. בשבילן בעיקר אני עוסקת בהפצת הידע.
בעבודה ידעו אחרי שהמנהלת שלי הקפיצה אותי בלילה הביתה וחצי שעה אחרי זה צנחתי על הברכיים במקלחת בצרחות - במקום להגיע למחרת למשמרת כפולה, הגעתי לאשפוז בגלל ציסטה שהתפוצצה (וכך לפחות 6 נשים - כולנו יחד שמענו על אנדו' לראשונה).
אמא שלי ליוותה אותי באשפוז הראשוני וגם אל ולאחר הניתוח המתוכנן. מכיון שהיא אחות ובעצמה סבלה מכאבי מחזור קשים, לשתינו יש עניין מוגבר בנושא וכמובן שישר הפצנו למשפחה הרחבה.
מכאן זה פשוט התפתח. אני מעלה על קיר הפייסבוק, מדברת עם נשים בנושא. יצא לי אפילו להגיע לנושא בשיחה עם נציג שירות בחברת הסלולאר שממש ביקש פרטים והתעניין מכיון שהחברה שלו סובלת מאד מכאבים.
מה שמניע אותי זה פשוט עצם המחשבה שעוד מישהי עלולה לעבור את מה שעברתי ואני מנסה למנוע זאת.

liats80

New member
כל הכבוד!

גם אני חושבת שבאיזשהו מקום לכולנו יש משימה להפיץ ולחסוך סבל מאחרות.
אני מנסה לעשות זאת בכל פעם שנושא המחזור או נושא הפוריות עולים.
דווקא בפייסבוק אני פחות משתפת כי זה מרגיש לי פחות נשלט ואני בכל זאת רוצה לדעת מי יודע עלי מה ורוצה לספר את הסיפור שלי בעצמי.
אני מאמינה שזה יפריע לי פחות כשהילדודס שלי יגיעו
כי מה שמפריע לי יותר זה רכילות מסוג "יש לה אנדו, בגלל זה היא כבר נשואה 5 שנים ובלי ילדים" וקבלת טיפים ועצות מאנשים שהקשר הכי קרוב שלנו הוא דרך הפייסבוק.
למרות שאני ממש לא מסתירה שההריון הוא מטיפולים בגלל האנדו, בכל זאת אני מעדיפה לספר בעצמי, בדרך שלי, ולפי בחירה שלי.
כשהילדים יהיו כאן
לפחות סיפור הפוריות יהיה בזמן עבר ואז כנראה שהרכילות פחות תדאיג אותי.
בכל אופן - אני ממש מעריצה את הגישה שלך!
ליאת.

יסמין259

New member
תודה
.

בסופו של דבר, אני חושבת שכל גישה טובה ומתאימה כל עוד היא נכונה לנו.

למעלה