אז מצאנו אהבה-

אז מצאנו אהבה-

הכרנו אישה... התחלנו לצאת.. לראות אחת את השניה יותר ויותר... ואז החלטנו לעבור לגור יחד... ובאופן מודע או לא, התחלנו לחשוב על הקמתו של בית משותף... וכפועל יוצא, כי בדבר אחד רובינו כן "נורמליות", התחלנו לרצות משפחה... ובהנחנה שלאף אחת מאיתנו אין ילדים מנישואים קודמים.... איך?? אז מתחילים לחשוב... ומתחילים לדבר..והבחירה כיצד להביא ילד לעולם אינה פשוטה כמו שחשבתי לפני 10 שנים... כי.. לילד יהיה טוב עם שתי נשים כהורים? אולי הוא צריך דמות גברית בחייו? אז איך מכניסים אותה? מערבים אח/אבא/חבר קרוב שיהיה הדמות הגברית, או שמוצאים מישהו נוסף שרוצה להבכיא ילד ועוברים איתו את כל התהליך?? אבל אז אולי יהיה לילד גם אבא, אבל אנחנו מכניסות לחיינו גורם נוסף שאנו (לרוב) לא רוצות... אז... מה דעתכן? מהי הדרך בה הייתן מעדיפות ובוחרות להביא את ילדכן לעולם? אני אישית תמיד חלמתי שאוכל להכניס את בת הזוג שלי להריון "בטעות", בלילה של תשוקה וחוסר מחשבה... אנחנו עדיין מנסות... אתן חושבות שזה "בסדר" ששתי נשים יגדלו ילד ללא דמות גברית? האם המחשבה על משפחה בעתיד גרמה לכן לחשוב פעמיים לפני ההחלטה לחיות עם אישה? המשך ששבוע נפלא ומלא קסם

מנסה ...

אני לא חושבת שילד "חייב" דמות גברית בחייו. או מנגד דמות "נשית". ילד נולד לעולם עם גנטיקה מסויימת וסופג מהסביבה שלו עוד כמה דברים נרכשים. הוא מכיר בחייו כל מיני דמויות נשיות וגבריות שלעיתים אינן קשורות למשפחה הקרובה שלו ולפעמים כן. לעיתים הדמויות שאת מדברת עליהן "הגבריות" או "הנשיות" שקיימות בחייו, במקום להועיל מזיקות אז זה אומר שמה? שכך זה "נורמלי"?ועדיף שהן יהיו? לדעתי לא. יש הרבה ילדים שנולדים לאמהות חד הוריות , או ילדים שנולדים והאבא מגדל אותם ללא אמא מאיזו שהיא סיבה . וזה בסדר. יש ילדים שלוקחים את זה לכיוונים חיוביים ויש כאלה שלא. כאלה שחוסר באמא או אבא גורם להם לחסכים. אבל לא עקב העדר הדמות הזו אלא בעקבות חינוך לקוי וחוסר תשומת לב של מי שבפועל נמצא איתם. שום דבר לא בגדר "חוק". יש הרבה מצבים והדבר הכי חשוב הוא שהילד יגדל בסביבה אוהבת וחמה . בסביבה שתלמד אותו ערכים ותדריך אותו לחיים. אף אחד לא מלמד אותנו להיות הורים אבל מי שחכם מספיק מנסה לעשות כמיטב יכולתו...ולא חשוב באיזה תא משפחתי הוא חי. שני גברים או שתי נשים ... תא משפחתי של גבר ואישה זה לא באמת משנה. מה שמשמעותי וחשוב זה שהסביבה תהיה בריאה לילד. ושהילד יספוג אוירה טובה. עכשיו בנוגע לשאלותייך : "מהי הדרך בה הייתן מעדיפות ובוחרות להביא את ילדכן לעולם?"- אני אבחר בדרך שציינת.. בלילה של אהבה ותשוקה לצרף אלינו חיים נוספים לתא שלנו... שכבר קיים ביננו. "אתן חושבות שזה "בסדר" ששתי נשים יגדלו ילד ללא דמות גברית?" - אני חושבת שכן. זה לא רלוונטי העניין הזה של "דמויות גבריות או נשיות" - יש דברים חשובים יותר להתפתחות של ילד. "האם המחשבה על משפחה בעתיד גרמה לכן לחשוב פעמיים לפני ההחלטה לחיות עם אישה?" - מעולם לא. תמיד ידעתי שהדבר הכי חזק שיכול לגרום לי לרצות להקים משפחה זו האהבה... ולכן אישה היא חלק מהמשוואה הזו. היה נחמד, מקווה שעזרתי :)

פאמקי

New member
עונה

כמו 'את שאהבה נפשי' גם אני חושבת שלא רלוונטי עם מי גדלים. לדעתי, הנזקים נגרים לילדים שיש להם שני הורים (ולא חשוב מה מינם) שלא זמינים לו, שלא קשובים, שלא מרוצים וכו'. מינם לא ישנה לו. לתוך המציאות הזו הוא יגדל ולדעתי, חיים אלו (לרוב. שוב, זה תלוי בדרך הגידול ובהקניית הערכים) רק יתנו לו ערכים מוספים (כגון סובלנות, חוסן נפשי...). מהי הדרך בה הייתן מעדיפות ובוחרות להביא את ילדכן לעולם? אצלי זה מורכב יותר. איני מרגישה את הצורך שיש לנשים רבות, ללדת. יש המון ילדים בחיי שאני אוהבת ולידה אינה 'הכרח' בשבילי. אך... קרה לא פעם שכשאהבתי, וידעתי שזה קשר נכון ובריא, ראיתי ילד/ה בתוך המשוואה- ממקום מלא אהבה, אמון, וחיבור ולא מצורך של "חוויית הלידה". כך שאידיאולוגית, אימוץ הוא הדרך העדיפה עליי, אך לא שוללת דרכים אחרות (לידה). אתן חושבות שזה "בסדר" ששתי נשים יגדלו ילד ללא דמות גברית? בהחלט כן. ומעדיפה שהוא לא יהיה בתמונה, כי לדעתי זה עשוי ליצור בלבול גדול יותר עבור הילד/ה (שלא לדבר על הסיכון שלוקחים בבחירת הפרטנר). האם המחשבה על משפחה בעתיד גרמה לכן לחשוב פעמיים לפני ההחלטה לחיות עם אישה? ממש לא. אולי להיפך.

עונה

מכיוון שאנחנו חודש אוטוטו שישי אני יכולה להבטיח לך שבגע שכבר החלטת שזה הכיוון הפרוצדורה היא בעיקר פיננסית ואולי קצת טכנית (בנק הזרע) אבל ממש לא מעבר לזה. יש כל כך הרבה שונויות במשפחות בארץ, כל כך הרבה סוגים ומינים, שאין אף אחד שיכול לקבוע חד משמעית מה טוב יותר. אני חושבת שמה שהכי חשוב שהילד יקבל סביבה תומכת, ליברלית, חופשייה מתיוגים ומהגדרות. לגבי דמות גברית, היא לא חייבת לבוא בתור אבא, אלא בתור גיס/ אח/ חבר קרוב ולרוב זה מספיק אם לא יותר מזה. לשאלתך, אנחנו הלכנו על בנק הזרע. בהתחלה אני עשיתי טיפול באסותא, בנק זרע פרטי, 4000 ש"ח לכל טיפול . אישתי היקרה, עשתה את הטיפולים בבנק זרע של איכילוב, 1500 ש"ח לכל טיפול, ואני חייבת לציין שדווקא שם היה יותר יחס אישי, ויותר נעים. המחשבה להקים עם זואי תא משפחתי מרגשת אותי מאד, אני יודעת שנקים משהו מדהים יחד, ולרגע לא גרמה לי להסס. מה שעוד יותר מדהים, שכל סובבי , כולל אימי היקרה, מתרגשים לא פחות ממני וכמו שאמא שלי פעם אמרה " אתם תהיו אמהות נהדרות"
אז אני ממתינה בסבלנות עד שהוא יסכים לצאת .... מירית

פאמקי

New member
מיריתשלזואי

ממה שאני מבינה, בחרתן להיכנס להריון יחד? מאותו תורם? ספרי, ספרי...

אז ככה

התחלנו בי כי אני מבוגרת מזואי ב3 שנים אך הניסיון שלי לא צלח אפשרויות הבחירה בבנק הזרע הפרטי הן עצומות לעומת זאת אחרי שראינו שאני לא הצלחתי להתעבר החלטנו שגם זואי תנסה, באיכילוב , האפשרויות מאד מאד מצומצמות אבל הצלחנו. מדובר בשני תורמים שונים לגמרי. אחרי שזואי תלד, אתחיל אני שוב בטיפולים

אישית אני אקים משפחה עם אישה בלבד

ללא גבר... דמות גברית? חח יהיו לו ב"ה את שני הגיסים שלי חחחח

למעלה