אז... ממה בונים בית?

צימעס

New member
אז... ממה בונים בית?

אופציה א - בלוקים. אופציה ב - בניה מתועשת (יש המלצות למשהו בנוסף ל"בית ישראלי"?) אופציה ג - עץ. אופציה ד - אבן. שיטה מסורתית? אחרת? אופציה ה - לומשנה איך בונים, מוסיפים שכבת בוץ (למשל לבני בוץ) מבפנים. מה אני רוצה? שיהיה בתוך הבית בקיץ קריר ונעים, כמו בבתי אבן עתיקים. ובחורף חם ומוגן כמו במערה. מי המומחה שיודע לחשוב על זה? מה הכי טוב? מה הכי כדאי?

איריסג

New member
מיכל ויטל - יועצת לבניה ירוקה

היא מתמחה בעניין הזה של בניה אקולוגית ובתוך הנושא הזה - של שמירה על מסה טרמית. ממליצה בחום לקחת אותה לייעוץ.

צימעס

New member
../images/Emo127.gif בהחלט.

היא לגמרי בענינים. שאלתי בתקווה לקבל עוד אינפוטים

avi5199

New member
לדעתי מבלוק איטונג

פומיס מבודד טוב כמעט כמו איטונג אבל מכיל קרינה מסוכנת, בבלוק רגיל הבידוד " על הפנים" , עץ בעיתי מאד בתחזוקה, בוץ זה חומר שטוב רק לעוגות, לבנות את כל הבית מאבן זה מאד יקר. אבל אם את רוצה בית תעשייתי, קיר חיצוני מאבן , בידוד מעולה, בניה מהירה ואיכותית, אמינות מעולה, מחיר סביר, אני ממליץ על אוסטק שמיר.

פיטנגו4

New member
ואו, איזה קביעות נחרצות...

בניגוד לדעתך, הבתים הכי נעימים הם בתי האבן הערבים הישנים, אלא שאתם ממש לא אוהב. הם אכן נבנו בחללים גדולים (לילדים שלא קיבלו חדר נפרד עם מחשב ואמבטיה צמודה) עם תקרות גבוהות, מאד גבוהות לא שטיחים מקיר לקיר ולא עץ, אלא רצפות קרירות מצוירות ביד. לא חיפוי אבן אלא בניה מאבן וקירות עבים מאד לפעמים כיפות שנבנו בשיטות המסורתיות (מילוי, בניה, ריקון). חלונות שהם צהרים ליציאת אויר. אין מזגן כי לא צריך אפילו לא בחום יולי אוגוסט. מי שבילה הרבה שעות בבית כזה (עבדתי בבנין כזה) - לא יכול להשוות את זה לבניה באיטונג עם גג רעפים.

צימעס

New member
או. זה הכיוון

הבעיה: בניה מסורתית מאבן - אבן חיצונית, בוץ (כלומר תערובת שכוללת בוץ), ואבן פנימית - 60 ס"מ קיר, ובעיתי לשלב תשתיות (חשמל, אינטלציה) באבן הפנימית.

avi5199

New member
לא כתבתי שאבן זה לא טוב אלא שזה יקר ולא פרקטי

אבל האבן לא מבודדת טוב, תכונות טרמיות של קיר מאבן זה כמו קיר מיציקת בטון, האבן קולטת חום ביום ומשחררת אותו בלילה, וזה לא טוב בכלל. הסיבה שבתים מאבן ישנים נעימים זה לא בגלל שהם מאבן אלא יותר בגלל עובי הטיח (חול וסיד, או סיד ובוץ) שיוצר שכבה עבה מבודדת . לבתים הישנים מאבן ובוץ יש בעיות של התנפחות והתפוררות של הטיח, רטיבות וסדקים בקירות... בניה מאיטונג נותנת את הבידוד הכי טוב בין הבלוקים שקיימים היום, והקיר לא חייב להיות בעובי חצי מטר כמו בבניה עתיקה, וג לא כלכך יקר. אצל אוסטק שמיר השלד מברזל (כמו בבית ישראלי), הקיר החיצוני עשוי מאבן טיבעית, או לבני שמות, או לבנים אחרות... בעובי של כ 10-15 ס"מ שכבת בידוד וקיר פנימי מגבס, לדעתי בין הבניינים התעשייתיים שבדקתי הם הטובים ביותר מבחינת בידוד וגם מבחינות אחרות.

ITCHAKG

New member
אני דווקא הייתי בונה עם האדריכל

שתיכנן את ארמון שלוטנברג בברלין פשוט החוויות החזותיות פשוט מהממות וגם הגן מסביב מדהים ביופיו -לפיטנגו. ולאחר שחוזרים לקרקע המציאות לחום וללחות, אני אכן מסכים שהבניה של קירות עבים מאבן ובוץ הם פתרון מעולה לבעיות התרמיות וגם לבליה של הטיח בחזיתות החוץ- אבל קשה לי להאמין שקיימים בעלי מקצוע מיומנים לבניה מסוג זה מה עוד שאין לנו 175 חדרים (כמו באותו ארמון) וקירות עבים באים על חשבון המ"ר שתמיד חסר לנו בבית. ובסופו של דבר בדרך כלל גם בכיס חסרים "המצלצלים". בניה עם איטונג וחיפוי הקירות בבניה מסורתי באבן נותן מענה ביניים, ואני יכול להעיד שגם כעבור יותר מ-10 שנים החזות החיצונית של המבנה לא "הזדקנה" וכמו כן תוספת מסה של 5 ס"מ אבן משפרת את הבדוד התרמי.

אשבורן

New member
ציפוי קיר חיצוני באבן

אני משפץ בית ישן שבנוי מאיטונג, ומתלבט אם לצפות אותו מבחוץ באבן. האם אומנם לוחות אבן בעובי 5 ס"מ משפרות את הבידוד התרמי ו/או האקוסטי?

avi5199

New member
הוועדה המקומית לא אישרה לי קירות אבן

אני בונה באזור שימור, ושם חייבים לבות בית קונבנציונלי עם טיח, לכן ירדתי מהם.

פיטנגו4

New member
מה פתאום?

שיפצו במושבה בית , מצופה כולו באבן ענתיק כולל הפרסומת של אבן ענתיק לצד השלט של סוכנות התיווך ושני זיתים ענקיים שאין להם שם מקום לגזע המפואר. אז איך להם הרשו ולך לא?

ITCHAKG

New member
הועדות המקומיות ומשרדי מהנדס העיר

מעודדים חיפוי החזיתות באבן ואף ברוב המקרים מקבלים גם תוספת של 10% על אחוזי הבניה המותרים. התסריט היחידי שאני משער שלא יאשרו באזור שמור בזכרון הינו חיפוי בלוחות אבן שיש סטייל בנייני המשרדים המודרניים.

avi5199

New member
בזכרון יעקב יש אזור שבו אסור לעשות חיפוי אבן

לפי התוכנית אסור שום חיפוי אבן ושום צבע על הקירות מבחוץ מלבד טיח לבן חלק. התוכנית נקראת ש12ג הופקדה לא מזמן (לפני כארבעה חודשים ).

avi5199

New member
או שהם לא בתוכנית או שהם שילמו קנס

או שהם בנו שלפני שהתוכנית הוגשה. בתוכנית ש12 ג יש תב"ע של שימור אתרים ארכיטקט ירושלמי בשם קרטיס תיכנן תפאורה מסוימת לבתים בלב המושבה ( רחוב המיסדים מבית הקברות ועד קצת אחרי המדרחוב ונדמה לי שגם רחוב זבוטינסקי או הרחוב המקביל המערבי כלולים) כל הבניה באזור הזה הוקפאה למשך כשנה או יותר בגלל שהיו התנגדויות לתוכנית הזאת, מי שקיבל היתר בניה לפני הפקדת התוכנית בנה לפי תבע מקומית. אבל היום התוכנית הוגשה והיא מחייבת את כל האזור שמוגדר בה. המפרט מחייב - חלונות ביחס 2/1 , כל הקירות עם טיח לבן חלק, תריסי עץ בצבע ירוק בקבוק, גג רעפי מרסי לפחות 50% מהשטח, פרט הגג צריך להיות כמו בבתים הישנים כלומר אסור שהרעפים יבלטו מהקיר יותר מחצי רעף , מתחת לרעפים מסביב לוח עץ עם סילסולים U-U-U-U- גם הוא בצבע ירוק בקבוק וכו . בנוסף הם אסרו לבנות על כרבע מהמגרש כדי להשאיר ריאה ירוקה "שפפ" , אבל חייבו אותנו להשאיר מקומות חנייה לשבע יחידות דיור ( 14 מכוניות) לא בשפפ. ברחוב יש גם מגרשים שמהם הופקע שטח שצ"פ. ניסינו לבקש חריגות , אבל הם לא הסכימו בשום אופן. הם נותנים קנסות כבדים על חריגות מהתוכנית, שמעתי שמי שבנה את הבניין של סוכנות הנדלן בראל, והבית שמאחור שמצופה אבן, שילם מליון שקל קנס על חריגות מהתוכנית, לי אין מליון שקל מיותרים.

פיטנגו4

New member
יתרונות? זה ברור!

נכון שזה נשמע טוטליטרי לגבי מי שרוצה לשפץ, אבל לכל הישוב זה עושה רק טוב. מרכז המושבה בזכרון יעקב אמור להיות מפותח כאתר תירות, ולהראות בהתאם. המטרה היא לשמור על סגנון הבניה המקורי, כמו לפני 200 שנים. גם המועצה מצידה משקיעה הרבה כספים בשיפוצים. מי שרוצה לבנות בית בסגנון אישי - יכול, אבל בשכונות אחרות, לא במושבה. גם שם יש מגבלות, למשל: חלק מסויים מהגג חייב להיות עם רעפים. יש שכונות שבהן יש מפרט מסויים לצבעים של הבית, לחומרים של החומה, ולחיפויים. יש יישובים, כמו למשל נופית, שבהם כל החומות זהות לחלוטין, כך שהחזית לרחוב אחידה, ומאחוריה כל אחד בנה בית בסגנון משלו. לדעתי האישית, זה מצויין. אני עכשיו נוסעת לשוהם לחברים. מול הבית שלהם יש בית עץ כמו בשוויץ, ולידו בית שנראה כמו פגודה. זה עדיף? לדעתי ממש לא, כי השילוב מכוער.

למעלה