אז מי ינצח את הטור ??

oferlev9

New member
אז מי ינצח את הטור ??

יום המנוחה הראשון שהגיע השנה לאחר חצי מהטור כמעט הוא הזדמנות טובה לניחושים לגבי המנצח: מה עוד מחכה לנו? 3 ימים קשים ביותר באלפים ואחד טיים טרייל של 53 ק"מ המנצח יבוא מהעשיריה הראשונה בדרוג הכללי. קדל אוונס נמצא שם כרגע במצב הטוב ביותר משלוש סיבות: קודם כל הוא במקום הראשון, שנית הוא השיג את התוצאה הטובה ביותר בטיים טרייל הראשון (חוץ מקים מקירחן אבל ראינו אתמול שהוא לא מסוגל להחזיק את הקצב הרצחני בהרים) ושלישית הוא הראה שהוא מסוגל לעמוד בקצב בהרים המתחרים שלו לדעתי הם מנצ'וב וקריסטיאן ונדאוולדה. כל השאר יפסידו יותר מדי זמן בטיים טרייל האחרון ולא נראה שהם יכולים לפתוח כזה פער באלפים שיפצה על זה אבל בשביל לנצח מנצ'וב וואנדאוולדה חייבים לתקוף באלפים. בפירנאים הם לא עשו זאת. השאלה הגדולה היא האם הם ינסו בכלל והאם הם יצליחו. כמובן נשאלת גם השאלה האם אוונס ימשיך להחזיק מעמד גם באלפים. בקיצור זה יהיה לדעתי אוונס ואם לא אז מנצ'וב או ואנדאוולדה יש ניחושים אחרים ?

oferlev9

New member
העשיריה הראשונה בדרוג הכללי :

General classification after stage 10 Cadel Evans (Aus) Silence - Lotto Frank Schleck (Lux) Team CSC - Saxo Bank 0.01 Christian Vande Velde (USA) Team Garmin-Chipotle p/b H30 0.38 Bernhard Kohl (Aut) Gerolsteiner 0.46 Denis Menchov (Rus) Rabobank 0.57 Carlos Sastre Candil (Spa) Team CSC - Saxo Bank 1.28 Kim Kirchen (Lux) Team Columbia 1.56 Juan Jose Cobo Acebo (Spa) Saunier Duval - Scott 2.10 Riccardo Riccò (Ita) Saunier Duval - Scott 2.29 Vladimir Efimkin (Rus) AG2R La Mondiale 2.32

oferlev9

New member
אולי , אבל...

ריקו כרגע בפיגור של 2 דקות. בטיים טרייל הראשון הוא הגיע 3 דקות לאט יותר מאוונס וזה היה טיים טרייל קצר... בטיים טרייל השני הוא יכול להפסיד גם 5 דקות לאוונס כלומר באלפים הוא צריך לקחת 7 דקות על אוונס ומנצוב. קשה מאד עד כדי בלתי אפשרי !! פרנק שלך במצב מעט טוב יותר: הוא הפסיד לאוונס רק 1:45 דקות בטיים טרייל הראשון ובשני הוא יכול להפסיד גם 3 דקות. את זה הוא יצטרך להרוויח באלפים. קשה אבל אפשרי

גבי ערד

New member
3-4 ימים באלפים של ריקו......

והוא יכול לשנות לעצמו ולכל הטור את התמונה..... כבר שכחנו מה עשה בג'ירו??

skcazy

New member
יהיה בכך סוג של צדק קוסמי

אבל האם LOTTO יכולים לתמוך באוונס בימים הבאים ? לא ניתן לנצח טור לבד ולאוונס אין לדעתי תמיכה מספיקה . הכל פתוח .

yeahod

New member
csc

מי מהרוכבים של הקבוצה הנהדרת הזאת יעמוד על הפודיום ? הגיע הזמן שיתחילו לממש הבטחות זאת תחושת הבטן שלי..

בקשר ללוטו

אני חושב שקצת ממעיטים ביכולת הקבוצתית שלהם. יש ללוטו שורה של רוכבים חזקים מאוד:פופוביץ', ון סומרן, דריו צ'וני, ברנדט, מריו ארטס ולייף הוסטה. אלו רוכבים שבקטעים מתגלגלים הם חזקים מאוד. זה שלא ראו אותם עד עכשיו זה כנראה בגלל שלא היה צורך שיראו אותם. נכון הוא שבהרים הגבוהים אוונס כנראה ישאר לבד וזאת בעיה אבל אוונס מנוסה ברכיבה ללא קבוצה בהרים. לדעתי, אחת הבעיות שלהם אתמול הייתה החולשה של ולוורדה שהביאה לקצב רצחני שהכתיבה CSC וגרם לרוכבים שלהם לנשור. במצב "נורמלי" של הטור שרוכבים את הקטעים בקצב סביר עד העליה האחרונה הם יכולים לתפקד לא רע. אם CSC ימשיכו בהתקפות מוקדמות אז תהיה ללוטו בעייה (אבל גם ל-CSC, "לכל דבר מחיר לדל ולעשיר") כי יש סיכוי שיצליחו לבודד את אוונס במישור כלשהו בין ההרים ולקחת ממנו זמן. בסך הכל, יכול להיות שהדאגה המרכזית של לוטו היא דווקא מצב בריאותו של אוונס שלמרות ששרד את היומיים האחרונים בהצלחה, עדיין יכולות להיות לפציעה שלו השפעות מאוחרות. אני סבור גם שלוטו לא יעשו שום מאמץ להגן על החולצה הצהובה כרגע. כמובן שאם תהיינה התקפות מסוכנות הם יגיבו כי זה רלוונטי לעתידו של אוונס, אבל אם תהיינה בריחות שלא ממש מסוכנות אני לא חושב שנראה אותם בקדמת הדבוקה. הקטעים שנשארו עד סוף הטור הם קשים מאוד, לא רק באלפים, גם בקטעים שאחרי האלפים שבהם חוזרים למסיף סנטרל. יש בקטעים האלו הרבה אפשרויות למלכודות לפייבוריטים וחבל לבזבז כוח על שמירת החולצה הצהובה בשלב מוקדם יחסית של המירוץ.

לוטו הולכת על שני תארים בו זמנית

הרוכב שלה וים ונסבננט מחזיק בתואר של ה- lanterne rouge ב-2006 ו-2007 וכבר תפס את העמדה המבוקשת בטור של 2008 וכנראה יאחז בה עד פריז.

infobike

New member
ביום שואלוורדה מתאושש- מחשבות ליום החופשי

ואלוורדה מתאושש היום, סביר להניח שהקבסה שלו עובדת שעות נוספות... אינני חושב שואלוורדה סיים את הטור, אינני חושב שהכל הסתיים עבורו- 4:41דק' מראשות הדירוג הכללי, זה לא פשוט, זה קשה, אך אנו בשלב מוקדם יחסית ויש מספיק זמן ומקום לתקן. יותר מכך- אפילו לאנדי שלק שנמצא 8:34 דק' מראש הדירוג, לא הכל גמור, והוא יכול ביום נתון והירואי להפציץ בעליה גדולה ולגלח כמה דקות יקרות. אחיו אנדי, נמצא במקום הטוב ביותר שרוכב טור יכול לחלום עליו בשלב כזה: 1 שניה מהחולצה הצהובה! בטופ, אבל בלי החובות הכבדים שהחולצה גורמת למוביל וקבוצתו בדר"כ. ובאופן כללי: 20 המקומות הראשונים נמצאים בטווח של פחות מ-7 דק', זה צפוף! וזה בעיקר מבטיח המשך טור מותח... צדק ז'אלבר באומרו לאחר הקטע הראשון בטור שואלוורדה חזק מדי, מוקדם מדי. צדק ז'אז'א באומרו שהפייבוריטים שלו הם האחים שלק וקרלוס ססטרה, שהגיעו ב-90%...ויש להם מקום להם מקום "להבשיל" ולהמשיך להתפתח במרוצת ימי הטור. כזכור, לאנס ארמסטרונג מקפיד היה להגיע לדופינה ליברה ב88% מהיכולת, ובחודש יולי , אותם אלה שהכניעו אותו בדופינה והיו בשיא היכולת, נמעכו תחת פדליו 3 שבועות אחר-כך בטור, כשהוא הגיע בשל, ערוך ומוכן! אתמול בבוקר לפני הזינוק לקטע אמר ריקו לFR2 :"באנו היום כדי שפיאפולי ינצח את הקטע..." ואכן בסיום הקטע נשאל ריקו האם ניחן בתכונות נבואיות...עם הצהרה כזאת לפני הזינוק- הביצוע של סאונייר מתבהר כעוד יותר מושלם! בסיום הקטע התראיין שוב ריקו לFR2 אצל ז'רר הולץ וכשנשאל מדוע לא תקף, השיב שרגליו היו קצת כבדות מה"מבצע" שלו יום קודם. ריקו נשאל לגבי המשקל שלו ויכולות הטיפוס: "ישנה שמועה המסתובבת שאתה רוצה להיות הרוכב הכי קל בטור?" ריקו השיב :" אכן אני משגיח על המשקל, מי שרוצה לטפס מהר צריך להיות רזה...מצד שני צריך לשים לב למשקל אידאלי, לא לאבד כוח ומסת שריר... היום אני שוקל 57 ק"ג וזה המשקל האידאלי שלי" אגב, פיאפולי רזה ממנו ב-5 ק"ג... השנה האלפים קטלניים (מי אמר שאין עליות בטור...?), קשים הרבה יותר מהפירנאים, עם עליות מלכותיות וגובה שיא 2802 מ' מעל פני הים בקטע 16. תהיינה שם עליות ארוכות מאוד, שמי מהרוכבים (ובעיקר הפייבוריטים) שלא ישרוד היטב, או יפול ביום קצת חלש, דמו בראשו ועתיד להפסיד זמן יקר מאוד. כאן מגיעה לי תובנה חדשה: התחלתי לסמפט את אוואנס, הבחור שהיה אתמול בדמעות בפודיום אמר בראיון (בצרפתית, הוא סירב לאוזנית התרגום) לז'רר הולץ:" אתמול, שנפלתי אחרי הרוכב מאסקלטל במהירות של מעל ל-60 קמ"ש, חשבתי שיסתיים בשבילי הטור, והיום אני בצהוב..." "כל צד שמאל שלי מכוסח... הכתף שלי מלכתחילה סוחבת בעיות...המרפק, הרגל..." ומהיכן התובנה? אכן אוואנס ומנשוב ושות' נראים כלא התקפיים מספיק, לא "מגניבים" כמו ריקו, רוכבים "הגנתי".. אבל, החברים האלה, על-אף שהינם מטפסים מעולים, אינם מטפסים טהורים כריקו, פיאפולי, קוהל וקובו. הם רוכבים עבור הדירוג הכללי, ולא מעניין אותם שום דבר אחר! בשביל דירוג כללי וכוונות פודיום בטור-דה-פרנס, יש לרכב בחוכמה, לחשוב על יום המחר ועל זה שאחריו, להתקדם צעד צעד טיפין טיפין לעבר היעד הנכסף. נכון, זה פחות מלהיב, בעיקר אותנו הצופים... פחות מצטלם היטב ! אבל מדובר בסוג של קרב הישרדות קשה ומורכב מאין כמותו בעולם הספורט, בעצם אין שום ענף ספורט אחר שדורש היערכות גופנית, טקטית ומנטאלית ברמה כזאת. אלברטו קונטדור, שהלהיב את ההמונים (הייתם צריכים לשמוע את השדרים הספרדים...) ב-2007 בהתקפותיו המוטרפות על רסמוסן (שלולא הועף מהטור, היה המנצח הוודאי), הפך בג'ירו 2008 לרוכב חושב, אקונומי וחכם כמעט שלא מתקיף, אבל המנצח הכללי!

רצה מהר

New member
../images/Emo63.gifמתפללת עבור ולוורדה ../images/Emo25.gif

מסכן שלי... אתמול בהרים האלה הוא היה נראה כל-כך חיוור שבחיי כבר הושטתי את הזרוע לתרום לו דם
אני מקווה שמחר הוא יחזור כמו גדול ויראה לכולם מה זה

aabramovich

New member
אוונס(מוצץ הגלגלים מכה שנית) והסימפטיה:

אוונס קיבל ממני 20 גרם סימפטיה אחרי הקטע האחרון. זה 21 יותר ממה שהיה לו קודם. למה? לשם שינוי הוא תקף. לשם שינוי הוא הראה שהוא גם יודע לעבוד בשביל "כבוד" ולא רק למצוץ את האויר של הטיבולר לפניו. כריזמה של קוטג' 0.5 אחוז אמרו פעם על מישהי? אוונס יש לו כריזמה של כפכף אילת שנת 82 עם קרע בצד. אבל, הוא משתפר. ובחיאת דינאק -שישתמש במתרגם גם לאנגלית. הספיק לי ממיקי מאוס בתוכניות של הבנים שלי בטלביזיה

ונדאוולדה לא מספיק טוב

כדי לסיים בטופ 5 (למען האמת לא בטוח שמספיק טוב בשביל טופ 10). הוא רוכב יחסית וותיק שבספיק הרבה בקריירה שלו, אבל הוא אף פעם לא היה רוכב מוביל ובטח שלא רוכב שמסוגל לנצח מרוצים (בטח ובטח שלא את הטור). לדעתי בקטעי ההרים הקרובים הוא יאבד זמן רב וידחק לחלק האחורי של העשירייה. מנצ'וב הוא המסוכן ביותר מבחינת אוונס, הוא היחידי שפחות או יותר ברמתו בנג"ש, לדעתי מטפס טוב יותר ועם ניסיון של ניצחונות בגרנד טור. בכל מקרה העסק עדיין רחוק מלהיות סגור. אוונס יכול לאבד את המקום הראשון ורוכבים שאיבדו זמן עד עכשיו יכולים לחזור. למי ששכח בוואלטה אוונס איבד פודיום בימי ההרים האחרונים בזכות התקפות של ססטרה וסאנצ'ז. בנג"ש האחרון הוא היה מותש והפסיד לסאנצ'ז.

למעלה