Hippie Jeannie
New member
אז מי אתם?
עברתי עכשיו על דפי הפורום מלפני כשנתיים, ועלה בי חיוך... היו שם הרבה מאוד דיונים מעניינים, והרבה מאוד אווירה חברתית וצחוקים. קצת יותר חיים, בקיצור. ונזכרתי בדיון שהיה לנו פה לפני זמן מה, שהפורום קצת מת וכל הדיונים שבו מתמצים בחיפוש מילים לשיר או המלצות למחזמר בניו יורק, ואמרנו שכדאי להחיות את הפורום בדיונים שונים. אז א', רציתי להודות לכל מי שאכן פתח דיונים בנושאים שונים שהעשירו את הפורום. שלא תחשבו שלא שמתי לב
היוזמות האלה ברוכות בעיניי ואני מקווה שימשיכו. ב', רציתי גם אני לצאת ביוזמה משלי
פתאום חשבתי שמעטים הם חברי הפורום שאני יודעת עליהם משהו - מה שמם, מה שאיפותיהם וכו'. וחשבתי שזה יהיה נחמד לשמוע קצת עליכם, אבל בהקשר של הפורום. כלומר - האם יצא לכם לקחת בהפקות כלשהן (מקצועיות או חובבניות, זה לא משנה)? האם היה לכם איזה מקרה מיוחד שאתם רוצים לספר שקשור לאיזה מחזמר שראיתם? מאיפה באה האהבה למחזות זמר? האם אתם רוצים להפוך אותה למקצוע? וכו' וכו'. זה קצת לא מובן כשאני כותבת את זה ככה, נדמה לי, אבל אני אתחיל ואני משערת שזה ייתן איזשהו מושג כללי. אז ככה, שמי סתיו. אני המנהלת של הפורום הזה מהיום בו הוא נולד, כלומר אני גם הקמתי אותו. זה היה לפני כשלוש שנים וחצי... הרבה מים זרמו מאז בנהר. מאז הספקתי למגמת התאטרון בתלמה ילין, וגם לסיים אותה בהצטיינות. היה אמור להיות לנו מחזמר סיום, אבל בסוף לא היה, לצערי הרב מאוד מאחר וזה היה חלום עליו חלמתי במשך ארבע שנות לימוד. הניסיון המקצועי שלי במחזות זמר הוא די מועט. כשהייתי בת 12 הופעתי במחזמר "אוליבר טוויסט" של מנחם גולן, חוויה לא משהו שאני לא נהנית להיזכר בה. הדבר הטוב היחיד שיצא לי ממנה הוא קשר שנמשך עד היום עם שלמה בר-אבא, שהוא בעיניי קומיקאי בחסד ואדם מקסים. במהלך הלימודים בתלמה עסקתי בעיקר בתאטרון, אבל מדי פעם נגענו בתחום מחזות הזמר, למשל בערב דואטים. היו שיעורי פיתוח קול, וגם שיעורי מחול לתאטרון, ואלה היו השעות בהן יכולתי קצת להוציא החוצה את התאווה שלי למחזות הזמר. לפני שבועיים תרגמתי, ביימתי, הפקתי, שיחקתי ועוד כל מיני קטנים ב"מרשעת" - שזה בעצם "Wicked". הצוות שלי ואני העלינו את המחזמר באולם אריסון במסגרת פסטיבל "אייקון". זה היה אחד הדברים הכי קשים שעשיתי בחיי, אם לא הכי קשה, אבל התוצאה הייתה מדהימה, קיבלנו תשבחות אין סוף והמון הצעות מפסטיבלים שונים לעלות שוב, מה שלא יקרה, אבל לא נורא. למי שלא היה בהצגה (שזה בטח רובכם), ומעוניין לראות מה היה, יש פה תמונות, ופה הבלוג של ההפקה שגם בו יש תמונות, קטעי וידאו ועד כל מיני. ועכשיו שההפקה ירדה, שוב פעם אני חווה חסך של מחזות זמר. אני מסוג האנשים שבאמת חיים את זה... שזה בוער להם בגוף נון-סטופ. אז אני מנסה לחוות את זה בקטנה, לשיר קצת לעצמי, לרקוד לעצמי, לשמוע דיסקים של מחזות זמר. כרגע אני נושאת עיניי אל תואר במחזות זמר באוניברסיטת גילפורד שבאנגליה, שהיא בין המובילות בעולם בתחום ואין הפקה אחת בווסט אנד שלא לוקחים בה חלק בוגרי האוני'. הלימודים מאוד מאוד מאוד יקרים. באיזור ה-90,000 שקל לשנה, כמובן שלא כולל הוצאות מחייה וכל זה. בימים אלה אני כל רגע ורגע חושבת על זה, זה מטריד אותי נורא, אני כל הזמן עובדת וחוסכת, ובודקת אופציות לעבודות נוספות שמכניסות יותר, ומחפשת מלגות וכו' וכו'... אנשים סביבי אומרים לי שאני מנסה לטפס על עץ גבוה מדי, אבל אני לא חושבת ככה. מה גם שאם היה לי שקל על כל פעם שאמרו לי את זה והצלחתי למרות הכל, הייתי יכולה לממן עכשיו בכיף שנת לימודים
זה חלום שקשה להגשימו, נכון, כי מה לעשות שלא כולנו ילדים של רוטשילד ("לו הייתי רוטשילד", בלה בלה...), אבל אני מנסה להיות אופטימית ולחסוך הרבה. אני מנסה למצוא מלגה, ומנסה להתנחם במחשבה שגם אם לא אצליח למצוא מלגה, אז מקסימום לא אתחיל עוד שנה אלא עוד שנתיים. או שמקסימום אקח הלוואה אותה אחזיר בסוף הלימודים. או מקסימום אעזר במשפחה. יש הרבה "או"יים שכאלה, אם כי אני מאוד מקווה למצוא מלגה. אם מישהו מכם יודע על מלגות שיכולות להתאים לי - מלגות מיוחדות ליהודים, או לתלמידים מצטיינים (ממוצע 98, 34 יחידות לימוד, לא הולך ברגל), או סתם מלגה שאולי תוכל לעזור לי - אשמח אם תגידו לי. כרגע כל המלגות שהצלחתי למצוא נוגעות לתואר שני, או ליוצאי בוכרה, או להשד יודע מה...
וזהו, נראה לי. ומה אתכם?
עברתי עכשיו על דפי הפורום מלפני כשנתיים, ועלה בי חיוך... היו שם הרבה מאוד דיונים מעניינים, והרבה מאוד אווירה חברתית וצחוקים. קצת יותר חיים, בקיצור. ונזכרתי בדיון שהיה לנו פה לפני זמן מה, שהפורום קצת מת וכל הדיונים שבו מתמצים בחיפוש מילים לשיר או המלצות למחזמר בניו יורק, ואמרנו שכדאי להחיות את הפורום בדיונים שונים. אז א', רציתי להודות לכל מי שאכן פתח דיונים בנושאים שונים שהעשירו את הפורום. שלא תחשבו שלא שמתי לב