אז מה תגידו על זה

נוסעת27

New member
אז מה תגידו על זה

חלקתי כאן מדיי פעם בחודשיים האחרונים על פרידה מאוד כואבת שהייתה לי מבחור שנורא נורא אהבתי. היה לנו חודש מקרטע ששנינו עברנו תקופות לא פשוטות בחיים הפרטיים שלנו, ויום אחד הוא הגיע בסערה ריגשית גדולה, מלווה בבכי בלתי נשלט, פשוט הודיע לי שנפרדים ונעלם. בלי הסבר, בלי כלום. התחרפנתי מזה... כאב לי נורא, חיפשתי תשובות, לא הבנתי איך יכול להיות שמישהו שאמר לי שהוא כל כך אוהב אותי פשוט יום אחד קם והלך בלי שום התרעה. כתבתי על זה פה בפורום, התייעצתי עם אנשים, חפרתי לחברים. חיפשתי תובנות. פניתי אליו בערך חודש אחרי ואמרתי לו שאני חייבת לדעת למה, כדי שאוכל להמשיך הלאה. הוא סרב להיפגש. אחרי עוד חודש פנה אלי ורצה לדבר, הפעם אני סרבתי. הרגשתי שזה עלול לגרור אותי חזרה אחרי עבודה מאוד מאומצת להתגבר. התבשלתי עם זה קצת ובסוף החלטתי שזה יכול להועיל, אולי אלמד ערך מוסף על עצמי ואיך התנהלתי בתוך הזוגיות, אולי יהיה כאן איזה לקח.

הוא הכין אותי מראש שהוא יודע שיותר קשה לו להתבטא רגשית ממני ושהרבה יותר קשה לו להיפתח ולבטא את מה שהוא חושב ומרגיש, ושאדע שזה המצב. אמרתי לו שאם הוא מרגיש שהוא לא מסוגל להיפתח ולשים את הדברים על השולחן אין סיבה להיפגש. הוא התעקש שהוא רוצה לנסות. לאחר התלבטות הסכמתי.

אז נפגשנו, אני יושבת מולו, מדברים. סיפרתי לו כמה שנפגעתי על הצורה בה הוא עשה את זה, כמה היה לי קשה, כמה תהליכים חשובים עברתי בזמן הזה. נפתחתי, סיפרתי, דיברתי. תורו... אז הוא אומר- הבנתי שבמהלך הקשר שלנו לקחתי כל מני דברים קטנים ומטופשים שהיית אומרת לי ופירשתי אותם למקום של ביקורת והצקה, ועכשיו אני מבין שזה היה לחלוטין פרשנות שלי וזה ממש לא קשור אלייך.
למשל... שהייתי ישנה אצלו והפריע לי שהוא לא החליף מצעים כמה שבועות וביקשתי שיחליף, או כשהיינו בטיול והזכרתי לו שהוא צריך לשתות מים. דברים כאלה. הייתי בשוק. בהלם. זאת הסיבה?? דבר כל כך פשוט שהיה אפשר לדבר עליו ולפתור אותו בשיחה אחת?? הרי גם הוא היה מעיר לי על דברים קטנים שהפריעו לו, למשל אם יצאתי מהמקלחת והרטבתי את הרצפה. אז להבא התנגבתי טוב יותר לפני שיצאתי לחדר. זהו. לא חשבתי שהוא מבקר אותי ומשתלט עלי..
אמרתי לו שאני מבינה שביקורת זה אישיו רגיש אצלו, ושזה כנראה מגיע מהעובדה שהמשפחה שלו נורא ביקורתית ושתלטנית והשאירה לו שריטות עמוקות. דחקתי בו מה עוד. איזה עוד סיבות היו, הרי לא יכול להיות שזה רק זה. הוא התעקש שזהו, שאין יותר סיבות.
הייתי בהלם. זה הכל? זאת הסיבה ששברת לי את הלב והעפת אותי מהחיים שלך?
הוא מספר לי שהיה לו נורא קשה, שלקח לו חודשיים עד שהוא הבין בכלל שזה קשה לו. שזה היה הקשר המשמעותי והטוב הראשון שהיה לו, שהוא אהב אותי. ועכשיו הוא עם תובנות שהסיבות שהוא נפרד ממני הן כי הוא המציא לעצמו סיפורים בראש שאני מבקרת אותו ומנסה להשתלט עליו. ואני מסתכלת עליו באדישות שלו ומנסה להבין עם עצמי- אין בו חרטה? צער על זה שהוא הרס את הקשר שלנו על סיבה כזאת? הוא בעצמו אמר שחוץ מהקטע הזה שישב לו בראש היה לנו כל כך טוב... לפחות צער על זה שפגע בי ככה? משהו?

בא לי לנער אותו עם חמישים סטירות

כמה אדם יכול להיות מנותק רגשית??

מריוס זכריה

Member
מנהל
זה נשמע לי תיאור מאוד לא מלא של המצב

קראתי שוב את התיאור שנתת לפני חודשיים, רגע לפני שנפרדתם: הוא נורא עסוק, הוא לא מתפנה אליך, את מרבה להתלונן. את נורא מתוסכלת, וגם מראה לו את זה והוא נחרד מההרגשה שלך.
בקיצור, המצב היה רחוק מאידיאלי. היו אנשים בפורום שכבר אז ייעצו לך להיפרד ממנו כי זה לא הולך להשתנות.

ההסבר התמים שהוא הביא לך נשמע מאוד מאוד חלקי. אני לא קונה אותו.
כן, הוא מנותק רגשית - אבל כדי לעמוד בלו"זים מטורפים כמו שלו, חייבים להיכנס לניתוק רגשי. זה נכון גם למי שמעצם טבעו לא מנותק, ועל אחת כמה וכמה זה נכון שלמי שמטבעו הוא כזה.

אתם לא נפרדתם רק בגלל השטויות הקטנות הללו שהוא ציטט. זו טעות להאמין לזה.
נפרדתם כי שמת אותו עם הגב לקיר, לחצת עליו בנושא זמן זוגי (בצדק מבחינתך), ולמרות כל זה לא היה זמן זוגי. והא לא עמד בלחץ.
במלים אחרות, אמנם אהבתם זה את זו, אבל הקשר עצמו לא עבד ב-כ-ל-ל. ואהבה זה לא תמיד מספיק.

אני מבין שהשיחה איתו העלתה כעסים. זה טבעי וזה בסדר. אבל אל תתקעי שם. הקשר לא עבד, וזו עובדה. לכי הלאה.

נוסעת27

New member
זהו, שזה מה שאני חשבתי גם

באתי לשיחה הזאת עם המון תובנות, שלא היה לו זמן ואנרגיה לזוגיות שלנו, שאני רציתי יותר מזה. שלחצתי עליו כמו שאתה אומר. מצידו הוא טוען שזה לא באמת שהוא לא היה מסוגל לתת זמן ומקום לזוגיות, שהוא פשוט לא רצה לתת כי הצטברו בו כעסים על זה שהוא הרגיש שהוא כל הזמן תחת ביקורת ונסיונות שליטה (משהו שהוא הבין בהמשך שהיה מופרך).
כשהעיליתי דברים שהרגשתי שהייתי במקום לא נכון (שהרגשתי שביטלתי את עצמי בקשר, או שלחצתי עליו וכד') הוא הרים גבה ואמר שממש לא הרגיש ככה. שהייתי מבחינתו ממש בסדר. שהוא כל הזמן היה בדיסוננס בין זה שממש טוב לו בקשר לבין התחושות שהוא בנה לעצמו בראש. כנראה גם לא היה באמת בתקופה כזאת קשה וסוערת כמו שהוא הציג לי אז, אלא זאת הייתה התשובה שלו לגישושים שלי לנסות להבין מה לא בסדר במקום להתמודד עם הבעיות.
בקיצור... כשכתבתי את הפוסט אז, חלקתי את הפרשנות שלי, מכיוון שהוא לא נפתח ולא חלק איתי, זה מה שאני פירשתי שקרה, זה ההסבר שמצאתי.
מסתבר שזה ממש לא מה שהוא חווה מהצד שלו..

V i n a

New member
תגידי, את עוגת שיש?

כי אם לא, אז נשגב מבינתי למה את ניתנת לערבוב בכזו קלות..

באמת נראה לך שמישהו יוותר על זוגיות עם בחורה שהוא אוהב בגלל שהיא אמרה לו להחליף מצעים או להרים גרביים מהרצפה?
הוא היה נשאר איתך אם היית נכנסת איתו למיטה מסריחה וסותמת את הפה? והאף?
הוא היה נשאר איתך אם לא היית מזכירה לו לשתות מים כשאתם בטיול?
בחייאת נוסעת..

כבר אמרתי לך בזמנו שלא נשמע לי שהוא מושקע רגשית בקשר הזה כמוך.

סיפרת שאת יוצאת עם אדם עסוק שעובר תקופה קשה ועמוסה עם עבודה, לימודים, אבא שמאושפז וכ'ו..
גם אם נצא מנקודת הנחה שזה היה נכון, עדיין היה מוזר לשמוע כיצד הוא זונח אותך לפעמים שבוע שלם ולא שש לבלות במחיצתך.
בעיקר כשמדובר בזוג טרי של שבעה חודשים.

אבל עכשיו הבחור מספר לך שהתקופה הסוערת אולי לא הייתה כ"כ סוערת כפי שהציג לך, ואולי זו היתה דרכו להתמודד עם השאלות והגישושים שלך, והבעיה האמיתית היתה ש"השתלטת" עליו וביקרת אותו והצקת לו וכ'ו.

נניח שהוא עכשיו דובר אמת, האם את באמת צריכה גבר אגו-מניאק שלא מסוגל להתמודד עם דברים טריויאלים כמו חברה שמבקשת
שישתה מים או שיחליף מצעים? נו באמת...

אם תשאלי אותי, hes just not that into you
בפעם הבאה אל תבטלי את עצמך בקשר זוגי ואל תתני 100% מעצמך כ"כ מהר.
זה בסדר וטבעי לאהוב מישהו ולרצות לעשות הכל כדי לרצות אותו (מלשון ריצוי) אך זה מגיע עם מחיר.
את צריכה ללמוד איך לא להפוך למובנת מאליה בתקופה כ"כ קצרה כמו שבעה חודשים..
זה קצת טריקי אבל לחלוטין ישים.

בכל אופן, אין טעם להתבוסס בטעויות העבר.. תתקדמי הלאה, לא חסרים גברים שידעו להכיל אותך ולתת לך מקום בחייהם.

בהצלחה

נוסעת27

New member
אני אחדד את דבריי

לא כתבתי את הדברים כי אנחנו חוזרים להיות ביחד. שנינו לא רוצים בזה. אם זאת הייתה המטרה אז בהחלט היה כאן חשד סביר ל''ערבוב". זה לא המצב.. אין רצון ואין יכולת לחזור לקשר. לפחות לא מהצד שלי ולא נראה שגם משלו. הוא הרגיש צורך נורא גדול לחלוק איתי את התובנות הראשונות שנפלו לו מאז שנפרדנו. שאלתי אותו כמה פעמים למה הוא הרגיש צורך, הרי התובנות האלו לא קשורות אלי זה דברים שהם לגמרי שלו. הוא לא ידע לגמרי לענות, נראה לי שזה הדבר הכי קרוב לפסיכולוג שהוא מצא... בכל מקרה הסיבה שחלקתי היא שהייתי מזועזעת שאלו פני הדברים, שזאת הסיבה שנפגעתי ואיבדתי משהו שהיה בעיני כל כך מרכזי. הייתי מזועזעת מהנתק הריגשי שלו, שמצד אחד משמיע שזה היה קשר כל כך משמעותי בעיניו, שמצד שני הגיע למסקנות שזה בכלל לא דברים שקשורים אלי, וזהו. פה זה נגמר. בלי צער, בלי חרטה, לפחות על זה שפגע בי ככה... משהו...
אני לא מתעסקת בטעויות העבר, פשוט מרגישה מאוכזבת מהניתוק, מהריקנות.. ממשהו שחשבתי שהייתה לו משמעות וגיליתי שנזרק על שטויות...

לדעתי, המשמעות החשובה שעולה מכך

היא שבאמת, בזמן אמת וגם כעת אין לך את ה- Integrity והאמונה הפנימיים שאת פועלת נכון ושאת אמורה וצריכה לעשות בשביל עצמך. בעיקר עולה מהדברים התחושה שאת משתדלת לרצות את בן זוגך גם במחיר של ביטול עצמי ולסחוט ממנו רגש או תגובה וזה משהו חשוב שכדאי לעבוד עליו ולא לגרור לקשר הבא.

ayaya3

New member
נשמע שהוא תחת הרבה לחץ

וגם שהוא קצת ילד
(ואטום כמו שאמרת)
&nbsp
אני יכולה להתייחס לזה כי גם אני חיה עם ילד
שמתעצבן בצורה חסרת פרופורציה מהערות קטנות
מוכן לפרק הכל ומגיב כמו טינאייג׳ר
ולמחרת שוכח בכלל מהעניין
&nbsp
סביר להניח שהרבה דברים הפריעו לו, כמו שכתבו לך כאן, וחלקם אולי אפילו קצת בצדק (אף אחד לא מושלם)
אבל עכשיו הוא שכח או מדחיק או מאשים את עצמו
אבא חולה גם יוכל לגרום להרבה תחושות של חוסר ערך עצמי מצד אחד והסטריה מדברים קטנים מצד שני
&nbsp
אני דווקא חושבת שאת צריכה להחליט כמה טוב הוא עושה לך
והאם זה מספיק טוב כדי להשאר איתו
נכון שיש הרבה דגים בים אבל לכל דג יש חסרונות
&nbsp
זה גם בסדר לתת צ׳אנס זמני- להנמיך ציפיות (׳אני סתם יוצאת עם מישהו לא בהכרח אהבה׳)
ולראות לאן זה יוביל
&nbsp
מקסימום שרפת כמה שבועות מהחיים לפחות תדעי שנתת לזה צ׳אנס
&nbsp
את נשמעת בחורה עם ציפיות גבוהות שזה בסדר גמור ואפילו מעולה
אבל זה לא תרגיל רע לנסות לפעמים להנמיך קצת ציפיות זה יכול להוות גשר למקום אחר שכרגע הוא לא נגיש
את לא באמת תאבדי את זה כי אנשים לא משתנים ומהר מאד תחזרי לעצמך
אבל תנטרלי, באופן זמני, את הקשיים שאישיות כזו מערימה בדרך למערכת יחסים
&nbsp
לפי התאורים שלך יש המון רגשות
אני לא הייתי סתם זורקת לפח אבל כמובן זו דעתי האישית מבלי שאנחנו מכירות
&nbsp
בכל מקרה בהצלחה
&nbsp
&nbsp

נוסעת27

New member
לא

שנינו לא רוצים. היה לו נורא חשוב משום מה לעשות את השיחה, אני הסתייגתי אבל רציתי מתוך סקרנות בעיקר.

batmea

New member
יש כאן הרבה מלל אבל עם הרבה חורים,

אני יכולה להודות שאיני מכירה את סיפור הרקע אבל מההודעה הנוכחית שלך על ההתפתחויות,
אני חשה בחוסר פרופורציה ומידע ברקע של הפרידה הזו, גם ואם זו היתה סתם שיחה לפרוק.
פרידה כשהיא קורית, היא מסיבות אחרות לגמרי. היא אמורה להשען על פגיעה בעקרונות, כאן היא לא פגעה בעקרונות אלא הגיעה מילדותיות שאדם לא יכל לשבת ולדבר ולבקש שלא "יבקרו אותו" או להציב גבולות. או לפחות לומר "יקירתי, זה מפריע לי".
אם את אוהבת אותו ומעוניינת בו, חזרי אליו.
אם אינך מעוניינת בו, פשוט המשיכי הלאה.
המשפחה שלו קשה? זו בעיה מאוד עמוקה שלו. היא תחסום אותו מלמצות הרבה מאוד קשרים שהוא היה רוצה ואולי זו הזדמנות עבורו ללמוד בעצמו איך לעמוד מול גורמים מסרסים ולהציב עובדה שרירה לקשר קיים. ולא משנה מהו הרושם אלא קביעת העובדה.
הוא מתחרט כי הוא גם כנראה הבין שאם קיבלת על עצמך את המרחק ממנו, את לא מעוניינת לשלוט עליו. וגעגוע טבעי שיהיה כשאוהבים. ולפעמים נשים באמת קצת שתלטניות אבל כשמדברים-מבינים.
הוא סתם ניפח את הסיבות למקומות שלא היה צריך להיות, והוא גם לא מבין שלא ימצא בחורה לקשר זוגי שלא תבקר או תכניס טון לקשר. בדיוק כמו שהוא עושה אבל בשקט.
חבל שנפרדתם אם זו הסיבה העיקרית שלו. נשמע טמטום.

נוסעת27

New member
זה בדיוק מה שאני חושבת

שזה פשוט טמטום.
ומסכימה שמרגיש כאילו יש כאן מלא חורים. זאת הסיבה שהחלטתי בסוף להיפגש איתו, כי הרגשתי שמשהו מאוד מוזר קרה כאן, ומכיוון שהוא עזב בלי להסביר, בסוף החלטתי שאני רוצה לדעת... והנה זאת התשובה שקיבלתי.
ולגבי מה שאמרת על "נשים יכולות להיות שטלתניות" זה בוודאי יכול להיות בהרבה מקרים. זה לא היה במקרה הזה והוא בעצמו הדגיש את זה- שהכל היה בראש שלו.
ולגבי מה שאמרת על זה שהוא התחרט- הוא לא. הוא ישב מולי מגולל את כל הסיפור הזה ללא שמץ של חרטה, צער או... משהו...
הטמטום של הסיבה שלו והנתק הריגשי שלו מכל מה שהוא עשה, מזה שהרס את הקשר, שפגע בי ככה. זה מה שהתסיס אותי

batmea

New member
את חושבת בדיוק כמוני ודווקא לא נוגעת בנקודה,

והנקודה היא שהוא מגיע עם תירוצים ולא מביא לך את הסיבה האמיתית.
לכן זה גם נשמע טמטום כשבעצם זה לא, הסיבה יותר עמוקה.
ישנם אנשים נורא מצחיקים שחושבים שהם נורא בוגרים ואז עוטים על עצמם איזו מסיכת פאסון רצינית, שקטה ומנומסת כשבעצם מה שקורה מאחוריה הוא הכל מלבד בוגרת, רצינית ושקטה אלא ערמומית בשליטה. לעומת אחרים שמצויירים לנו דורשניים - כמו החבר לשעבר שלך - קוטרים ופתוחים בכאילו על השולחן שלמעשה הבינו מהר את המשחק ולא רוצים להכנס אליו כי הבינו את המחיר. לכן הם גם יגידו הכל מלבד לנגוע לך בנקודה כי "אז מה אם זכותך לדעת? פגעת בי, לא?".
אז יפה שהרגשת חשובה שהוא בא ופתח את זה בפנייך אבל זו היתה פתיחות לכאורה.
הוא לא הרס את הקשר.כי בכדי להרוס קשר צריך 50/50. את עשית משהו שהוא לא יכל יותר ואלו הם לא השטויות שאמר לך. למה הוא מרח? כי לא היית איתו כנה בקשר ובאמת פתוחה ותקשורתית אז למה שיהיה עכשיו? על מה בדיוק מגיע לך?
חבל שלא הערכת אותו יותר ממה שחשבת שמגיע לו. הסתבר לך שהוא לא כזה מטומטם. הוא פשוט לא יתקפל לאחוזי קשר שאת קבעת עליהם ושדרשת שמגיעים לך.
את הרי לא מצפה שהוא יוריד לך את הירח בזמן שאת אטומה אליו ולא תקשורתית. נשמע אבסורד.

אייבורי

New member
מצטער

&nbsp
אבל זה לא סיפור אהבה, אלא סיפור של צרכים
אותם סיבות שבגללן העיף אותך הן הסיבות שאיתם היית איתו.
וחוסר הרגישות שלך מעיד גם על ניתוק ריגשי שלך.
&nbsp
מקווה שהבחור הבא יהיה יותר טוב לך.

נוסעת27

New member
מעניין מה שאמרת

מצד אחד אני חושבת שהייתי מאוד רגישה אליו ולצרכים שלו (למעשה תמיד חיזקתי אותו ופירגנתי לו, לכן עוד יותר חירפן אותי שהוא הביא לי את התירוץ המטופש הזה) מצד שני, למרות שכן הרגשתי שמשהו קורה וגיששתי לברר, באמת לא הייתי מספיק רגישה בסיטואציה לקרוא לעומק את סימני האזהרה.
&nbsp
ולגבי מה שאמרת על הצרכים- לא יודעת מה מהצד שלו, אני יודעת שמאוד אהבתי אותו.
&nbsp
הייתי מאוד נסערת מהשיחה המוזרה איתו. לא הצלחתי להבין למה בכלל היא התקיימה. הרגשתי שכל החשיבות שנתתי לקשר הזה ירדה לפח. הרגיש לי סוג של עלבון לסבל ולכאב שעברתי בעקבות העזיבה שלו, כאילו אם הפרידה הייתה על סיבה כקליפת השום, מה זה אומר על הקשר שחשבתי שהיה?
&nbsp
אבל מבינה שזה כנראה באמת קצה הקרחון, ומי תחכה עכשיו שהוא יחפור בעצמו עוד שנתיים ויגיע להארה יותר מתקדמת.. זה כבר באמת אבל באמת לא רלוונטי מה עוד יש מתחת.. בכל מקרה כנראה שהייתי צריכה את הכאפה הסופית הזאת כדי לשחרר...
&nbsp
תודה לכל העונים!
&nbsp

למעלה