אז מה שמים בקלמר?

נעממת

New member
אז מה שמים בקלמר?

אתמול סופסוף סיימנו את כל הקניות לביה"ס. עכשיו התחלתי לחשוב תכלס. איפה שמים הכל? האם צריך לסחוב בקלמר כל הזמן הכל? טושים רגילים,טושים זוהרים,טושים מחיקים,מספרים,2 סוגי דבק,זכוכית מגדלת,מחק,עפרונות ומחדד? אז מה כן ומה לא? ובכלל איך מקילים עליהם את ההתארגנות הזאת. רק לי זה נשמע מסובך????

קנית את הקלמר עם השלושה תאים?

כן, בכיתה א' בדרך כלל מבקשים מהם המון סוגים של דברים בקלמר, הרשימה שלנו היתה די דומה... זכוכית מגדלת לא ביקשו מאתנו - אם היא לא נכנסת בקלמר, את יכולה לשים אותה בתיקיה או בתא הקטן בתיק שיהיה קל למצוא. ובקשר לדבק - הערה חשובה: כתבת 2 סוגי דבק. בדרך כלל מבקשים רק דבק סטיק, הסוג השני הוא דבק פלסטי רגיל? הייתי מבררת אם באמת צריך משום שיש לזה פוטנציאל נזילה והדבקות גדול במיוחד... תני לה (לה, נכון?) לסדר את הדברים בקלמר לבד, יהיה לה יותר קל להתארגן עם זה אחרי זה ותקחי בחשבון שכל הילדים מביאים תכולה שכזו, כך שנותנים להם מספיק זמן להוציא את הדברים ולהתארגן.

ornaok

New member
אני קניתי את הקלמר עם ה3 תאים.

אצלנ האמת לא ביקשו כל כך הרבה דברים, וארגנתי לה כך שלכל דבר יש מקום ייעודי. לא שאני מאמינה שזה יעזור, אבל הבעיות ארגון שלה הן אובייקטיבית חמורות יותר מילד שאין לו ADHD. מה שעשיתי: בתא אחד שמתי 5 עפרונות מחודדים, שני מחקים, מחדד וסרגל. בתא נוסף שמתי את המרקרים, מספריים, דבק סטיק. בתא האמצעי שמתי טושים וצבעים. אצלנו בכלל לא ביקשו טושים, אבל הילדה אוהבת ושומרת על חבילת טושים שקבלה כבר לפני כשנה "שיהיה לכיתה א," אז שאני לא אשים לה אותם בקלמר?? טושים מחיקים שמתי יחד עם הלוח המחיק ועם גירי שעווה בתא קטן נפרד. אני כל כך חוששת שהיא לא תסתדר ולאא תמצא כלום... בשבילה לפתוח את התיק להוציא משהו ולסגור בחזרה זה פרויקט מסובך מבחינה מעשית (קואורדינציה לקויה) ואני ממש לא יודעת איך היא תמצא את הרגליים והידיים... אבל אני מתרגלת איתה בבית, מקווה לטוב, ומאמינה שהזמן והנסיון יחדו את היכולות.

רחלוש29

New member
אני חילקתי בקלמר לפי תאים

אצלנו לא ביקשו הרבה דברים אז תא 1 הגדול שמתי דבק סטיק סרגל מתכת 3עפרונות מחודדים 2 מחקים למקרה ש1 ילך לאיבוד +מחדד תא 2 טושים צבעים אצלנו רשמו או טושים או צבעים שמתי משניהם מספריים ומרקרים התא 3 פנוי כרגע אולי נעשה שינויים בנתיים נראה נוח יש הרבה מקום ואני לא רוצה להעמיס עליה זה רק יבלבל אותה ויהיה כבד גם

לא מבקשים טושים

כי הצבע עובר לצד השני של הדף כשצובעים במחברות ובחוברות, כדאי צבעי פסטל האלה באים בקופסה כחולה דקה עם ציור של פרפר.

ornaok

New member
הטושים הם לציור חופשי. אני מניחה שיהיה לה

הרבה זמן לציור חופשי כי היא כבר קוראת וכותבת ועושה חיבור וחיסור בעשרת שניה.

כתבתי תשובה והיא הלכה למאגר התשובות הנעלמות

של
מה שרציתי לומר, זה שתדאגי שלא יהיה לה יותר מדי זמן לציור חופשי, משום שאמנם זמן לציור חופשי זה טוב, אך לא טוב שיהיה לה משעמם. ילד שמשעמם לו נוטה יותר לדבר ולהפריע, וגם שלא תזכר לה חויית שעמום מבית הספר. אולי, כדאי לדבר מראש עם המורה לגבי התקדמות עצמאית שלה...

ornaok

New member
ממילא יש לה נטיה לדבר ולהפריע... ואני לא רואה

איך אפשר למנוע ממנה שעמום כשהיא בכמה רמות מעל השאר, וזקוקה לגירוי מתמיד. דוקא ציור חופשי אמור למנוע ממנה להשתעמם ולהפריע. וגם הקונצרטה שהיא אמורה להתחיל לקחת....

הם לא דקים מדי ונשברים?

אני בזמנו קניתי בכוונה צבעי פסטל יותר עבים, הם אמנם תפסו יותר מקום אך היתה לי הרגשה שהם יותר עמידים

הם הכי טובים

ולא נשברים בקלות כי הצבע יוצא מהר אז הילדים לא צריכים להתאמץ וללחוץ.הם עטופים בנייר כסף.

אם פי 3

New member
יש מעין קלמרים/מגירות זעירות מפלסטיק

אני מכינה לו אחד כזה לטושים, אחד לעפרונות צבעוניים, ואולי גם אחד לגירים (לא בטוחה אם צריך) - וכותבת בחוץ, בכתב ברור, מה יש בקופסא (הבן שלי קורא, אבל גם אם לא, מהר מאד לומדים). בקלמר - את הדברים שצריך לרוב השיעורים: 2 עפרונות, מחק, מחדד. ובתאים האחרים - מספרים, טוש מחיק, וכד'. אני חושבת שזה עוזר לשמור על סדר, על איתור מהיר, ושלא יהיו יותר מדי דברים שלא צריך על השולחן.

אצלנו בקלמר

צבעי עפרון וצבעי פסטל, מחק, מחדד עם מיכל, סרגל פלסטיק, מספריים, דבק סטיק בלבד, עפרונות מחודדים באסיפת הורים המורה הסבירה כמה דברים : דבק סטיק ולא אחר כי דבק סטיק לא נמרח ולא מלכלך. טושים היא מרשה רק בדפי עבודה ולא בחוברות או מחברות מכיוון שאם עושים טעות בצבע לפי ההוראות, טוש אי אפשר למחוק ואת היתר כן. ביקשה עפרונות מחודדים כדי שהילד לא יבזבז זמן על הבוקר בחידודים. כמו כן, ביקשה מראה עם מסגרת פלסטיק כדי שהילד יוכל לראות את עצמו בזמן שלומדים תנועות של הגיית האותיות (רעיון מדליק לדעתי) כמו כן ביקשה מגבונים לחים שיהיו בתיק. השולחן הוא שולחן עבודה ולפני האוכל הם מנקים את הידיים והשולחן ואז מניחים מפית בד ואוכלים. בכלל בעידן המחלות למיניהן כדאי שיהיו מגבונים לחים לניגוב ידיים. ביקשה גם לרשום שם על כל פריט!!! יש טוש אלכוהול דק (כזה שרושמים על דיסקים וכו') לא מחיק. אם לא כתוב השם ולילד אחר יש אותו דבר זה יכול לפתוח ויכוח שהמורה לא מוכנה להיות השופטת (בצדק) ולכן ביקשה לרשום. מה שמצא חן בעיני זה שהסבירה כמה הדברים האלה חשובים לילדים ואם הדברים הקטנים האלה לא מבוצעים, לנו ההורים זה נראה חסר חשיבות אבל לקטנים האלה זה גורם תסכול נוראי ויכול לקלקל להם את כל היום.

ornaok

New member
אני גם כתבתי את שמה על כל פריט וגם הדבקתי

מדבקות עגולות קטנות. על כל אחד מהחפצים, כולל כל טוש וכל גיר, מדבקות אדומות ושמה. ממליצה בנוסף למגבונים לחים גם נייר טואלט, מנסיוני.

אצלנו ביקשו לשים בקלמר

3 עפרונות מחודדים , מחדד ,מחק , סרגל קטן , צבעים , מספרים ודבק סטיק רשמתי עם טוש לא מחיק על כל אחד מהפריטים ונתתי לילד לשים איפה שהוא רוצה בלקמר ( שיקל עליו ) הוא גם עטף את המחברות ואני אעטוף לו את הספרים

פלגיה

New member
זה בעיקר מסובך לילדים

אני לא יודעת למה אי אפשר שיהיה כמו בגן ציוד מרוכז לכולם שמחלקים רק בשעת הצורך. בקלמר האישי יהיו שני עפרונות ומחק (ולמורה יהיה מחדד שולחני גדול) לילדים בגיל כזה קשה להתארגן על כמות ענקית כזו של ציוד, ולדעתי זה לא פייר לדרוש מהם התארגנות כזאת.

למעלה