אז מה קורה...

freedom rider

New member
אז מה קורה...

כלום כרגע. הציעו לנו (לעובדים פה) מין הצעת הסדר כזו ביום חמישי. המשמעות היא שאנחנו מוותרים למעשה על חצי מהסכומים שחייבים לנו ועל הזכויות שלנו עד כה, ובתמורה יוזרם כסף לחברה שיאפשר לה לסחוב עוד חצי שנה.... וזה יבטיח את מקום העבודה שלנו לחצי השנה הקרובה. ואז אני אצטרך כמובן לראות איך אני מסתדר עם המנהל הנחמד שלי (בהנחה שאסכים לקבל את ההצעה) המשך יבוא

resputin

New member
יש לי רק שאלה אחת קטנה,

עם כל הבלאגן והתהפוכות שיש לך בעבודה, אתה מחפש עבודה אחרת? אז נכון, זו עבודה שאתה אוהב ומכיר, ופרוייקטים שלך והכל... אבל ביננו, מה שיותר חשוב בינתיים זה שכר קבוע בסוף החודש, בטח ובטח שלא האיום היומי של "אוי ויי, יכול להיות שמחר סוגרים את החברה" או גלי הפיטורים שעומדים בפתח ושאר בעיות. ברצינות, תחשוב על זה.

shellyland

New member
פריד, לפני שאתה חותם על משהו

התייעץ עם עו"ד שמתמחה בדיני עבודה. יש המון דברים שכדאי לתת עליהם את הדעת. למשל: האם זה שהם מבטיחים לך את מקום העבודה לשישה חודשים אכן מחייב אותם מבחינה חוקית ובאילו נסיבות הם יכולים להתחרט. וגם - האם הויתור שלך על חצי מהסכומים שהם חייבים לך תקף מבחינה משפטית, או שבמקרה שתפוטר/תתפטר עדיין תוכל לתבוע אותם רטרואקטיבית על הלנת שכר (יש לי תחושה מבוססת שכן) ולכמה זמן זה תקף לפני שחלה התיישנות. וזכור: כל עוד החברה מתפקדת אתה יכול לתבוע מהם את המגיע לך בבית משפט. ברגע שהחברה תכריז על פשיטת רגל אין סיכוי שתקבל אגורה! לפעמים כדאי לנהוג כעכבר ולברוח לפני שהספינה טובעת.

freedom rider

New member
תודה על הייעוץ

כמובן שלא אחתום על כלום לפני שאברר היטב (עם עו"ד כמובן) מה המשמעות של כל הדברים האלה. האמת היא שכבר התייעצתי באופן כללי, וכל העסק הזה הוא בתחום מאוד אפור. זה יצטרך להיות מאוד מוד משכנע כדי שאשקול חתימה.

דן צ

New member
פריד, אל תחתום!

אחרי חודש פתאום יכולים לומר לכם סוגרים את החברה ואז נותרתם בלי כלום ובלי מה שחייבים לכם. צריך לבדוק שיהיה חוזה חתימה ובו יהיו כל זכויותכם לרבות פיצויים והמשך פעילות לחצי שנה לפחות על פי המובטח.

dana2909

New member
לא נעים

אין לי מושג מה הייתי עושה במקומך. מצב מחורבן. השאלה היא האם בתמורה ההנהלה מתחייבת שבמקרה של איבוד העבודה, הפיצויים והתנאים יתקבלו לפי השכר הקודם. זה נשמע לי כמו אניה שטובעת ומנסים להוציא את המים בדליים. אם החברה תפשוט את הרגל אתה לא תקבל כלום. איזה מצב מסריח.

freedom rider

New member
תודה

כן, לא אחתום על כלום לפני בירור יסודי של מה שכתוב על כל המשמעויות שלו.

למעלה