אז מה עם הנדסאים?

יהללל

New member
אז מה עם הנדסאים?

חלקנו עומדים להחליט בקרוב האם להתגייס או להשאר וללמוד לתואר הנדסאי. האם נכון להשאר או שזה פשוט בזבוז זמן? הנדסאים, חיילים, שוחרים- מה אתם ממליצים? למה כן? למה לא?

spider001

New member
תתגייס אלא אם כן אתה רוצה קריירה

צבאית ולא רוצה להמשיך ללמוד בעתיד אחרת זה לא משתלם. אני מעריך שיש יותר חסרונות מאשר יתרונות בנושא גם אם אתה רוצה להמשיך בצבא.

Babajista13

New member
לדעתי

יותר טוב כבר לעשות תואר באוניברסיטה, כל תואר. וגם אם רוצים קריירה צבאית לא כדאי, כך לפחות יש וותק של שנתיים יותר, וותק של שנתיים זה יותר מהנדסאי. בכל מקרה אפשר ש יב-ניק יהיה כבר קצין עד שההנדסאי יתגייס.

murzik3591

New member
ממש לא כל תואר

יש לי חבר שעשה שנה ראשונה בטכניון בפקולטה למדעי המחשב והוא פרש כי הוא הבין עם הזמן שהוא לא רוצה לעסוק בזה וזה לא מעניין אותו, למזלו חלק מהקורסים ישמרו לו לדברים אחרים שהוא רוצה ללמוד. כך שצריך להבין את מהות המקצוע ומה באמת לומדים בו, לאחר מכן צריך להיות כנה עם עצמך ולחשוב האם זה באמת מעניין אותך ורק אז ללכת על התואר. לגביי הקבע קצין אפשר להיות עד שההנדסאי יתגייס, השאלה מתי הקצין ילמד את ההנדסאי שלו בשביל לקבל את האלף וחצי הנוספים שההנדסאי מקבל כשהוא יהיה קצין(מדובר על שירות קבע כמובן).

spider001

New member
מדובר בגג 1000 ש"ח ולא בטוח

שצריכים תקן הנדסאי באותה מחלקה\גף. הנדסאי יקר יותר ולא תמיד צריך. הצבא בקיצוצים וחה"א בפרט.

mgd3

New member
אם אתה לא מבין מה אתה מדבר

הנדסאי זה הרבה יותר טוב מאשר וותק של שנתיים בצבא כי הנדסאי יכול לעשות יותר שלבים ויותר גמולים מחיל רגיל ובכך הוא מעלה את המשכורת שלו אז אל תגיד ששנתים זה הרבה יותר טוב מהנדסאי בנוסף מה הקשר שאתה תהיה קצין לפני ההנדסאי כי גם הוא יוכל לעשות את הקצונה אולי אחריך אבל זה לא קשור נכון שיש הרבה חסרונות להנדסאים אבל לא מה שאתם ציינתם

spider001

New member
הנדסאי זה ביזבוז זמן.

כולם יודעים שהלימודים הנ"ל כלל וכלל לא רציניים והם אפילו לא חמישית מתואר המהנדס הנרכש באוניברסיטת ת"א למשל. לגבי הנדסאי ו"שלבים בחיל אוויר" , ההתקדמות בשלבים בהתחלה זהה ולוקח זמן. אני חוזר שוב - הסיכוי להשארות בקבע נכון לעכשיו להנדסאי נמוכים מחיל רגיל כי אין כסף. העדיפות היא להגיע לדרגות קצונה מסויימות ולצאת ללימודים .

שנוצעע

New member
למה הנדסאים?

לא בא לך ללמוד איזה מקצוע נורמאלי? לעשות תואר וללמוד מקצוע שיתרום לך קצת בחיים?

mgd3

New member
לגבי

אולי בעתיד אני יחליט שאני רוצה להמשיך לתואר אבל לכל אלה שחושבים שהם ישלימו תואר אחרי הצבא זה לא כזה קל כמו שחושבים לבוא ולעשות תואר אחרי הצבא אין לך כוח ללמוד הראש שלך בכלל לא בעניין לימודים ואתה צריך לשבת לעשות פרויקטים כדי להיות מהנדס אנחנו נראה את כל החכמים למינהם אחרי הצבא לא שאני אומר שאי אפשר להשלים הנקודה שלי היא שקשה להשלים אחרי הצבא

spider001

New member
חבוב , כח הרצון וההתמדה וההבנה

שצריך ללמוד הרבה יותר חזקה אצל המון אנשים (הרוב) אחריי הצבא. לרוב, רק אז אנשים מבינים ומספיק בוגרים ללימודים רציניים וזה גם מה שמחזיק אותם באוניברסיטאות השונות.

למעלה