אז מה עכשיו...?

17Hendrix

New member
אז מה עכשיו...?

השנה הכי גרועה לישראל אחרי תקופת הצנע... מה אפשר לעשות עכשיו??? מה אתם אומרים??? איך אפשר לשנות את המצב לטובה?? יש רעיונות???

.המוסד

New member
ממש לא נכון

אי אפשר להשוות את המצב היום לתקופת הצנע, נתוני הצמיחה הם קרובים אבל לא המצב לא התל"ג לא התמ"ג לא התל"ן לא הייבוא לא הייצוא לא השכר הממוצע לא שום דבר, רק נתוני הצמיחה

יש כמה פתרונות למצב.( צריך מנהיגות)

קודם כל אי אפשר להגיד שזאת התקופה הרעה ביותר מאז תקופת הצנע כי היא לא. אני לא יודע מי אמר לך את השטות הזאת. אם כל הכבוד בשנים מאז בנינו את המדינה בכל התחומים בכלל ותחום הכלכלי בפרט, ותקציב המדינה כיום אם אינני טועה (לא מבין גדול בכלכלה) עומד משהו כמו 200 מליארד דולר- בטח שזה לא מעיד על תקופת צנע במדינה קטנה כשלנו, אך זה בהחלט מעיד על סדר עדיפויות חולמני ולא מחושב.(למצרים הגדולה- בנטו יש פחות כסף מזה) עכשיו אתה שואל אם יש פתרונות?. אני חושב שכבר במשפט הקודם עניתי לך. צריכים לשנות את סדר העדיפויות. להפסיק לראות בשטחי יש"ע- אזורי פיתוח בעדיפות א´, ולהתמקד באיזורים כמו הנגב בכלל, וקרית גת (אני לא אובייקטיבי) בפרט. כי לא ייתכן מצב כזה שלפני שבועיים לא למדנו במשך שבוע שלם עקב שביתות, שנבעו מחוסר תקציב בעירייה וממאבק למען הנגב. צריך לעודד השקעות על ידי הפחתת מיסים (בניגוד למה שעושה שר האוצר שרוצה להעלותם). וצריך לקוות (החשוב מכל) שיהיה פה שקט סוף סוף, ולא נהיה בלחימה מתמדת כמו שרוצה "המוסד". אם התיירות תשתפר אז יבואו יותר משקיעים מחו"ל, ייכנס יותר כסף למדינה, ונחזור להיות הפלא של המזה"ת. צריך רק להאמין. בשעורי הסטוריה למדתי לא מזמן על הנשיא רוזוולט שהוציא את ארה"ב ממשבר הרבה יותר קשה ממה שעובר עלינו, נקווה מאוד שבעתיד יקום פה מנהיג שיגיע לרמה של רוזוולט וזה בטח לא אברהם בורג, פואד או אריק שרון. פשוט נצטרך לחכות קצת זמן עד שיגיע אלינו מנהיג אמיתי.

לקרית גתי

אני כרגע בשנת שירות בבית"ר, אני גר ומתנדב במרכז קליטה בקרית גת ברחוב העצמאות. בקרית גת יש מעוז בית"ר ובו אנו מנסים להקים קבוצה של אנשים כמוך שרוצים לקום לעשות ולשנות ולהצמיח מנהיגים כפי שאתה אומר ברמה של רזוולט הייתי הולך יותר לכיוונו של צ´רצ´יל וגם מנחם בגין(צמח בבית"ר). אם זה מעניין אותך תיצור איתי קשר. 050739610 ICQ:55689999 אני בבית רק בסופי שבוע אז עדיף לך להתקשר אלי

.המוסד

New member
קיריית גתי יקר (ולא ממש מבין)

קודם כל, אני חייב להודות שיש בך משהו שאני מעריץ, בכל מקרה יש לך הרבה מאוד טעויות שאני רוצה להאמין שהן נובעות מחוסר ידיעה או הבנה אז קודם כל 1) התקציב איננו 200 מילארד, למען האמת הלוואי שהתוצר הלאומי יהיה מאתיים מיליארד, לפי מה שהבנתי זה 50 מילארד(תקציב ו100 תוצר) 2)אינני מבין מה הבעייה אם יש"ע, לדעתי צריך להפוך את כל הארץ לאזור עדיפות א´ את זה עושים בעזרת...הורדת מיסים, אבל בגלל המחסור בכסף לא ניתן פשוטה להוריד את המיסים אלא יש למכור חברות ממשלתיות ולעודד תחרות, בשביל לפצות על אובדן הכסף בזמן הקצר, ביטול המונופוליזם במשק יצור תחרות, ותחרות יוצרת מקומות עבודה, כך שגם האבטלה תרד, בכל מקרה המדינה לא תיאלץ לשלם למונופולים המפסידניים והחברות החדשות ירוויחו כסף וכך ישלמו מיסים אז במקום שהמדינה תזרים כספים(וזה הרבה מאוד) לחברות הממשלתיות החברות הלא ממשלתיות שיחליפו את החברות הממשלתיות ישלמו מיסים למדינה 3)"שקט סוף סוף" נו באמת, הרסת הכל, בכל מקרה גם אני מעוניין שיהיה שקט, אבל השאלה היא איך להגיע לשקט זה, איך באמת? נסיגה מהשטחים תהיה טעות חמורה, להגיע להסכם עם כנופיית החבלה תהיה טעות גדולה יותר, הדרך היא כוח הרבה כוח, או כמו שאמר לנו בגדנ"ע הסמ"פ (חזרתי מגדנ"ע לפני ימים אחדים) "אם זה לא מצליח בכוח אז ביותר כוח ואם זה לא מצליח אז בעוד יותר כוח ואם זה לא מצליח אז בעוד הרבה הרבה יותר כוח ואם גם זה לא מצליח לא מצליח תקראו למפקד" (אל תשאל אפילו) בכל מקרה כלל ברזל הוא שהחפץ בשלום ייכון למלחמה, ואם לא תהיה מוכן להלחם לא תשיג את השלום, רק אם נכה באש"ף ובאירגוני הלווין שלו מכה קשה באמת, אז רק אז "יהיה לנו שקט" כמובן שרק בצד הפלסטיני, שקט אמיתי אף פעם לא יהיה לנו, בארץ ישראל אין באמת דבר כזה "שקט" לפחות לא בדור שלנו

למעלה