אז מה נכון?

dory30

Well-known member
חקלאים בדרום טוענים שהציתו להם שדות (כשהמקור הוא ארגוני טרור ברצועה) , בעוד שהכבאים טוענים שמדובר ברשלנות. מה לדעתכם קורה שם?

אבח"י

Well-known member
חקלאים בדרום טוענים שהציתו להם שדות (כשהמקור הוא ארגוני טרור ברצועה) , בעוד שהכבאים טוענים שמדובר ברשלנות. מה לדעתכם קורה שם?
מה שהכבאים אומרים, זה מה שנכון. הביטוח לא יכסה את הרשלנות, המדינה לא תפצה על רשלנות. לעבאים ממש לא אכפת מהתחשבנויות כאלה ואחרות, אלא רק מחקר האמת. לאחר ששמעתי שהנבלות בעוטף עזה הכריחו את הע[ו]בדים התאילנדים או המיובאים האחרים לעבוד בזמן ירי הרקטות, לא טרחו להשיג להם מיגון הולם.. אם אי פעם הזדהיתי אתם ועם אומללותם, נגמרה ההזדהות שלי.

דיברגנט חדש

Well-known member
מה שהכבאים אומרים, זה מה שנכון. הביטוח לא יכסה את הרשלנות, המדינה לא תפצה על רשלנות. לעבאים ממש לא אכפת מהתחשבנויות כאלה ואחרות, אלא רק מחקר האמת. לאחר ששמעתי שהנבלות בעוטף עזה הכריחו את הע[ו]בדים התאילנדים או המיובאים האחרים לעבוד בזמן ירי הרקטות, לא טרחו להשיג להם מיגון הולם.. אם אי פעם הזדהיתי אתם ועם אומללותם, נגמרה ההזדהות שלי.
אתה מעדיף סחורה חקלאית מורעלת מעזה?
אני מקווה שראית את הכתבה היום שהייתה בחדשות 12 בנדון.

דיברגנט חדש

Well-known member
מה הקשר? בוא תנסה להסביר לי.
בירה נשר ;)
ועכשיו ברצינות, החקלאים מתוסכלים, נמצאים על סף עוני, בחובות כבדים, אין להם כסף לקנות אוכל למשפחתם, אז הם מנסים כמוצא אחרון להשיג כסף גם בדרכים לא ישרות כמו הונאת הביטוח, אם אכן עשו זאת. אם לא היית רוצה לחסוך כמה גרושים וקונה רק את תוצרתם, הם לא היו מגיעים למצב העגום שבו הם נמצאים.
עכשיו, בנוסף לכל, גם התגלה שהתוצר החקלאי של הסחורה שמגיע אלינו מעזה היא מורעלת, כך שלא רק שחסכת לעצמך כסף, גם תצטרך להוציא יותר כסף "לתקן" את בריאותך שקילקלת מהתוצר המורעל במידה וזה לא נזק בלתי הפיך.
בשורה תחתונה, חזור לקנות אך ורק תוצר חקלאי מארצינו השופעת, בריאותך תהיה טובה יותר, מצבך הכספי יהיה טוב יותר ותקבל גם בונוס שעזרת לחקלאים להתפרנס בכבוד!

אבח"י

Well-known member
לא מקבל את ההגיון הפשטני שהצגת כאן, תוך הצדקת רמאות כבסיס נכון וצודק, והאשמתי בכך שהם רמאים.

דיברגנט חדש

Well-known member
לא מקבל את ההגיון הפשטני שהצגת כאן, תוך הצדקת רמאות כבסיס נכון וצודק, והאשמתי בכך שהם רמאים.
לא הייתי מגדיר את זה כהצדקה אלא כאמפתיה והבנה שלא הייתי רוצה להיות במצבם ולכן איני יכול לשפוט אותם על ניסיון הישרדותם.
הדבר שקול מבחינתי למי שבא לגנוב כיכר לחם מסופר בשביל להאכיל אל ילדיו.

אבח"י

Well-known member
לא הייתי מגדיר את זה כהצדקה אלא כאמפתיה והבנה שלא הייתי רוצה להיות במצבם ולכן איני יכול לשפוט אותם על ניסיון הישרדותם.
הדבר שקול מבחינתי למי שבא לגנוב כיכר לחם מסופר בשביל להאכיל אל ילדיו.
לא, זה לא אותו מקרה. חלקם הגדול, אני די בטוח, מבוטח בחברת ביטוח.
האם חברת ביטוח מכסה רשלנות? אני מניח שלא. האם היא מכסה פגעים בגלל בצורת, מלחמה וכו' - בטוח שכן.

Harrington

Well-known member
מנהל
לפי כמות האירועים והמועדים שלהם, ממש לא בלתי סביר שאכן החקלאים צודקים. אגב על-פי ניר דבורי מדובר בין השאר בבדואי שהצית כמה וכמה פעמים את האזורים. כלומר, כן פח"ע אבל מרצע"ז.

לגבי כל המדמיינים על הצתה ע"י בעלים וכו' מסיבה כלשהו, בדרך כלל מדובר בקיבוצים. אלה מתקיימים נהדר גם אם נשרף להם שדה ל"ע וגם אם יש בעיה עם איזשהו יבול פעם. די מגוחך בעיני לקפוץ ישר להאשמות מבלי שיש אפילו רבע בדל ראיה שמחזקת את התיאוריה המומצאת.

dory30

Well-known member
מי יודע, אולי הם שרפו בכוונה בעצמם על מנת לקבל כסף מהביטוח. אני הייתי עושה את זה, אם הייתי יודע שזה ישתלם לי.

אבח"י

Well-known member
חבל
רמת חוסר האימון שאתה מפגין כלפי הממשלה והחוק, די מטרידה.

dory30

Well-known member
חבל
רמת חוסר האימון שאתה מפגין כלפי הממשלה והחוק, די מטרידה.
התכוונת אליי? חוץ מזה, צריך להגיד אמון. באימון הכוונה היא למשהו ספורטיבי.

dory30

Well-known member
לגבי כל המדמיינים על הצתה ע"י בעלים וכו' מסיבה כלשהו, בדרך כלל מדובר בקיבוצים. אלה מתקיימים נהדר גם אם נשרף להם שדה ל"ע וגם אם יש בעיה עם איזשהו יבול פעם. די מגוחך בעיני לקפוץ ישר להאשמות מבלי שיש אפילו רבע בדל ראיה שמחזקת את התיאוריה המומצאת.
אין לי הוכחה שאני צודק. מצד שני, מה האינטרס של מערכת הביטחון ומערך הכבאות לשקר? כדי שהם לא יצטרכו לעבוד קשה? אם לשם אתה רומז, הרי שהם פוגעים בבטחון המדינה וזה סופר חמור.

Harrington

Well-known member
מנהל
אין לי הוכחה שאני צודק. מצד שני, מה האינטרס של מערכת הביטחון ומערך הכבאות לשקר? כדי שהם לא יצטרכו לעבוד קשה? אם לשם אתה רומז, הרי שהם פוגעים בבטחון המדינה וזה סופר חמור.
א. זה שאין לך הסבר למשהו לא אומר שהמצאת הסבר שאין לו שום ראיה, הופך את ההמצאה לנכונה.

ב. הפעלת המוח קצרות ישלול את התזה שלך. אם היה מדובר בהונאת ביטוח, החקלאים לא היו טוענים שמדובר בפח"ע אלא תובעים את חברת הביטוח בגין שריפה (שלא מחייבת סיבה אם מדובר בתביעה ביטוחית). העלאת הטענה שמדובר בפח"ע, בוודאי כאשר טענה זו שנויה במחלוקת, מבטיחה להם ביורוקרטיה ארוכה ומייגעת עד שייראו פיצוי כספי (מהמדינה ולא מחברת הביטוח) וכלל לא בטוח שזה אי-פעם יקרה.
מסקנה, אם חקלאי היה מעוניין לשרוף את השדה של עצמו כדי להונות את חברת הביטוח, לא היית רואה אותו מתראיין בטמבליזיה וטוען שמדובר בבלון תבערה מרצע"ז.

dory30

Well-known member
מסקנה, אם חקלאי היה מעוניין לשרוף את השדה של עצמו כדי להונות את חברת הביטוח, לא היית רואה אותו מתראיין בטמבליזיה וטוען שמדובר בבלון תבערה מרצע"ז.
זה שאצל הערבים יש תרבות שקר, לא אומר שכל היהודים דוברי אמת. במיוחד כשאומרים "נשמה, באבא שלי" וכדומה. ככל שה- ח' וה-ע' מסולסלים יותר, זה יותר חשוד.

Harrington

Well-known member
מנהל
זה שאצל הערבים יש תרבות שקר, לא אומר שכל היהודים דוברי אמת. במיוחד כשאומרים "נשמה, באבא שלי" וכדומה.
וזה כמובן גם לא אומר שכל החקלאים היהודים משקרים.

נו באמת. דיון מטופש. מבחינתי סיכמנו את העניין. אין לי הרבה מה להוסיף. אנשים שקטגורית מסוגלים/מתעקשים לראות את הרע באחרים, ב99% מהמקרים מתוך בורות וחוסר היכרות, שיתבשלו במיץ של עצמם. חבל וכואב לי על אנשים כאלו, אבל לטוב ולמוטב, הם חלק מהחברה וזה מה יש.

למעלה