אז מה לעשות ?

אז מה לעשות ?

שבת שלום לכולם. ובכן יש לי רעיון לדיון ומעט קשה להבהירו... אני יכול להוכיח שיש מנהגים ביהדות שאינם ציווי כלל אך רבים חושבים שהם כן ציווי. למשל שמירת 6 שעות בין אכילת בשר לחלב. אין לי כל בעיה להוכיח עם "שולחן ערוך" שבין בשר לחלב יש להמתין "הפרש" בלבד (רחיצת הפה או יציאה מהחדר וחזרה) אך לא אעשה זאת, כמו כן אספר שיהודים דתיים!!! חרדים!!! בהולנד שומרים רק שלוש שעות!!! כן כן! בוויכוח שהיה לי לאחרונה נשאלתי - "אז מה כולם טועים ???" על אף שהתשובה היא - כן כולם טועים! עלתה מחשבה מוזרה בראשי - "האם לצעוד עם הזרם הראשי ולטעות או לדבוק במצוות עצמם ולהישאר כמעט לבד ? ואל תגידו לי "קראים" "שמראים" ! זה לא קשור! האם לשמור על הדת היהודית "כדת וכדין" או לאבד אותה אך להשתייך לחברה שחושבת שהדת שם עדיין ?

מה שאני עושה

אני נוהגת לעשות מה שטוב עבורי ומה שנראה לי הכי הגיוני מה שלא - לא איני אישה דתית בכלל לא יש מנהגים שאיני מתחברת אליהם כלל נכון צדקת - איך פירשו שמירת שבת ל"אסור לנסוע" הרי בזמנו לא היו מכוניות.... אז הנה דוגמא אחת ממשהו ש"אסור" ואני נוהגת לעשות. תשתייך לעצמך ולא למה שהחברה מנהיגה או מנסה לכפות והכי חשוב היה אדם באשר אתה

אם הבנתי נכון ....

היה עצמאי בהחלטותיך גם אם תישאר לבד ? את בטוחה ? איניווידואליזם חשוב מ"עדריות" פרטי נמקי והסבירי ... ממשי למעני את הפטפטת שבניק שלך שבת שלום

תישאר לבד../images/Emo35.gif אתה בטוח../images/Emo35.gif

אני לא יודעת אני ממש אבל ממש מוקפת מסביבי בחברים אוהבים ואוהדים בבני משפחה מפרגנים להיות עצמאי בהחלטותיך אינו בהכרח משאיר אותך לבד ... אלא אם אתה חי בחברה שמרנית וסגורה

הא ולא נימקתי ../images/Emo6.gif

שמי הוא ציפי הפטפטת הוא תוספת שדי מתארת אותי..יש לי לומר ולדבר כמעט על כל דבר. ואני די נוהגת להשמיע את דעתי בכל נושא שאני קצת מבינה בו....ואם לא מבינה....יאללה שאלות שאלות שאלות ביחד = ציפיטפטת

לך עם האמת ואל תתבייש בה

זכריה ח' טז'=יז' "אלה הדברים אשר תעשו דברו אמת איש את-רעהו אמת ומשפט שלום שפטו בשעריכם... כי את-כל-אלה אשר שנאתי נאם-יהוה.

רק ש...

שכחו לפרש שם את המושג "אמת"
אמת שלמי, אמת של מה... שולחן ערוך הוא ספר כללי התנהגות, הספר עצמו נולד מתוך פרשנות ועל אותה פרשנות נוספו פרשנויות של קהילות שונות ותיקונים מתיקונים שונים והמחמירין יחכו יומים בין אבטיח לתה. לפעמים אני מעדיף לחשוב כמו ההיא בדוגמניות :"עוף זה ציפור ופרה זה חיה" לולא הפרשניות לא היה צורך בלקים את מצעד הגאוה.

אפשר לגיד משו?

אני אספר לך ידידי מה אני עושה
אני מדליקה נרות שבת, ורבע שעה בערך אח"כ מדליקה סיגריה... אי מעשנת בשבת, ואפילו הרבה... אני מברכת ב"שבת שלום" ו"שבוע טוב", בלי קשר ליהדות או כל דבר אחר... שבת עבורי היא יום מיוחד כזה, בדיוק כמו שלאחרים יכול להיות ראשון יום מיוחד... אני מתייחסת מאד למזוזה שעל המשקוף שם בדלת, בעיקר כאשר אני יוצאת ונכנסת הביתה. המזוזה היא מעין "קמיע" עבורי, שאמור להוסיף "שמירה" על הבית.... במילים אחרות, אני עושה בדיוק מה שטוב לי ומסתדר לי בהגיון, לא בגלל שככה "צריך" אלא בגלל שככה טוב לי ואני רוצה.
שבוע נפלא לנו

אפשר לענות משו ???

ראשית אני ממש אוהב שאת נועצת את ההודעות שלי... סתם אגו מנופח שכזה. שנית... מה שאת מתארת הוא מצב נוח בו את עושה מה שנוח וטוב לך אך מודעת לכך שאת עוברת על ציוויים מסויימים כגון אש בשבת. אני מדבר על כך שאני מקיים את התורה עצמה אך לא מחמיר כמו רוב היהודים... האם אני ברור בשעה מאוחרת זו ? שבוע טוב יקירה תגידי לא עושים איזה מפגש פורומי בתל אביב ???? משו??? מפגשון??? מפגשונצ'יק ??? פגישונית? מיטינג ?

כבר אמרתי לך לא פעם../images/Emo27.gif

שאני אוהבתותך, לא? ועוד יותר את מה שאתה כותב ומציע לדיון... אז נועצת!!!
לדברייך באשר ל"עוברת על ציוויים" אתייחס ברשותך מחר כי כרגע עפה
לעבודה... מפגש.... או אה... נוסטלגיה שכזו... "עולם המיסטיקה" היה לדעתי הפורום הראשון שערך מפגשים... מפגשים שהגיעו למימדים של מעל 100 איש.. עד שהם החלו להתפזר בכל שאר הפורומים, ולהעלות את הרעיון המדהים הזה, כך שכולמלמלמלם נפגשו וכאלה
כרגע, אני באילת... ואוהבתותה מאד, לו הייתי בתל אביב סביר שהייתי מנסה לחדש את המסורת, א-ב-ל... מה אתם צריכים אותי שמה? תיפגשו, תספרו לי איך היה... ואם בא לכם לקפוץ
לאילת אז.... שיווווווווו אני מפנטזת? יותר מאשמח
שבוע מצויין לנו

moranda

New member
היי

אני חושבת שהיום זה יותר המסורת הרכשת בבית,אך אם אתה מחליט שאתה מחמיר, תחמיר, תשמור חצי שעה בין חלב ובשר *עוף*, על אותו עקרון.. אני למדתי שהספרדים מקלים יותר בעיניין ואכן מספיק לשטוף את הפה או לאכול משהו פרווה.. התאים לי, זרמתי..חחח אישית : 3 שעות בין עוף לחלבי ו 6 בין בשר וחלבי.. וזה בא מהבית..........

עליזה 63

New member
היום כבר אפשר

4 שעות בין בשרי לחלבי. ובין חלבי פשוט לשטוף. עכשיו אני למשל בשבת לא מעשנת וכמו עב"מית לא מדליקה בכלל אש משתדלת לא להוציא כסף וכאלה פשוט נותנת לנשמתי לנוח. אבל לא תמיד היתי כזאת ואני חושבת שזה משהו שאתה גודל איתו בנשמה שהיא ככה קצת רוצה הרבה רוחניות ושקאט למרות שהשבת האחרונה היתה לי קשה לאללה וכמעט הדלקתי סיגריה אבל המשכתי עד הסוף כי אני לא מאלה שמפסיקה באמצע משתדלת לפחות. טוב שבוע טוב חברה. עכשיו הולכת למספרה וכאלה ביי בינתיים.

moranda

New member
מה ז"א היום?!?

העיכול מהיר יותר מבעבר? חחחח \: לא הבנתי.. מספרה :) אוהבת !! תהני :)

גל סופר

New member
../images/Emo45.gif

זה דיי עניין של מנהגים. אני אישית מכיר רב (רב ישיבה, ד"א) שמחכה שעה אחת בין אכילת בשר לחלב.

mbar30

New member
ומה אם כולנו טועים?

ומה אם הבודהיסטים צודקים? אם תגלה את האמת היחידה - והיא תהיה מנוגדת למה שהעדר דוגל בו - האם תלך בדרך האמת היחידה שלך או תמשיך את הדרך הלא נכונה שכולם כבשו אותה. שאלת השאלות. לשמחתי אני מאלה שלוקחים את החלקים של הדת שמקיימים בי אהבה לדת לא שומרת תרי"ג - יש הרבה דברים שאני לא מודעת להם אבל יש דברים שכן מעניינים אותי. שמירת חלב בשר היא כורח המציאות אצלי - עלי זה כן עובד הצורך לשמור כמה שעות אבל לא לנסוע ברכב בשבת - לא מתאים. אני חושבת שבמקרים הנ"ל איש הישר בעיניו יעשה.

למעלה