אז מה לעשות?

אז מה לעשות?

אז מה לעשות? כששומעים על מעשי זוועה כמו מה שקרה בחדרה ורואים את המחזות הנוראים על המסך התגובה הראשונית זה זעם אדיר. רוצים נקמה, רוצים "להכנס בהם" ו"להראות להם" ו"ללמד אותם לקח, פעם אחת ולתמיד". הבעיה שכבר עשינו את זה, לא פעם אחת אלא מאה פעם וגם אלף ועשרת אלפים פעמים, וזה אף פעם לא פתר שום דבר. הרי בדיוק הפיגוע הנורא הזה בא בתגובה לכך שצה"ל הגיע אל "המבוקש מספר אחד" (כמה "מבוקשים מספר אחד" כבר היו לנו?) ו"חיסל" אותו בקול תרועה – ותוך יומיים נחתה עלינו התגובה בחדרה. ועכשיו צה"ל יצא לדרך למצוד אדיר, יתפוס ויחסל גם את המנוול שעשה לנו את זה – ומיד תבוא עוד תגובה וצה"ל שוב יגיב וכך הלאה וכך הלאה, הכל יחזור על עצמו עוד פעם ועוד פעם ורק המתים לא יחזרו לעולם. אז מה לעשות? חייבים להבין, גם בימים קשים וכואבים, שהיציאה מעזה לא היתה סוף פסוק אלא בקושי התחלה. אנחנו חייבים להמשיך הלאה, לסיים בכל השטחים מעבר לקו הירוק את שלטון הכיבוש שבו אנחנו מדכאים אותם וגוזלים את אדמתם להקמת התנחלויות חדשות לבקרים ומביאים על עצמנו שנאה ופיגועים והרג והרס בלי סוף ובלי גבול. בשלב ראשון צריך לעשות הפסקת אש מלאה ומוחלטת משני הצדדים. זה אומר שהם לא יורים ולא מפוצצים ולא פוגעים בשום ישראלי שלא יהיה, אבל זה גם אומר שגם אנחנו לא נכנסים בלילות לערים שלהם ולא יורים שם ולא הורגים שם אף אחד – אפילו לא המנוול הכי גדול. זה פשוט לא שווה את המחיר שאנחנו משלמים!

MS6

New member
ברור...

איזו תפיסה מעוותת. אתה יודע למה ישראלים נהרגים בפיגועים? משום שמדינת ישראל יותר מדי עדינה עם הפלסטינים. הבא נסתכל סביבנו, איך מדינות ערב התמודדו מול טרור. ב1970 הפלסטינים העזו לערער את השלטון הירדני וקראו תיגר על הממלכה האשמית.. הירדנים לא חשבו פעמיים, ובפעולות אכזריות במיוחד הם הכו את מחנות הפליטים, אלפי פלסטינים נהרגו, תשתית הטרור שלהם קועקעה לגמרי.. ומאז? הפלסטינים רק מהללים ומשבחים את המלך חוסיין. ומה עם סוריה ומצרים? אותו הדבר.. אחרי רצח סאדאת, מובארכ העלים פעילים של האחים המוסלמים ואסר לשנים ארוכות רבים מהם (מאסר אמיתי.. לא כזה עם זכויות של אסירים פלסטינים בישראל) מדינת ישראל לא יודעת להתמודד מול טרור. העובדה שישראל לא מוציאה אל מחוץ לחוק ארגונים כמו נשות watch ובצלם ולעומת זאת ממהרת למחוק כל זכר מארגון כמו 'כך' (דבר שאני מסכים איתו.. אך סתם כדרך אגב, 'כך' דגלו בטרנספר בכוח של ערבים.. במה השמאל דוגל? בטרנספר בכוח של יהודים. האם טרנספר של ערבים חמור מטרנספר של יהודים?) רק מוכיחה שהחשיבה הישראלית מקולקלת. מין רצון מוזר מאוד להיות תמיד הכי ישרים יותר מכולם... חז"ל אמרו פעם משהו מעניין, מאוד תקף לגבינו "מי שמרחם על אכזרים, סופו שיתאכזר על רחמנים". על כל הרוג- קרוואן חדש, על כל פצוע- גבעה, על כל קסאם- יישוב חדש, על כל דקירה- גאולת קרקעות. זה היה קסם הציונות בשנים עברו. כך גאלנו את השרון ואת עמק יזרעאל ורק כך נוכל לשרוד לאורך שנים. עוד דונם ועוד עז... את הדרך שלכם ניסינו.. זכינו למעל 1500 הרוגים ולהפיכתנו מצורעים בקרב אומות העולם. אם לא נאמין בעצמנו ובמה שאנחנו עושים כאן אף נשק, חדש ככל שיהיה, לא יוכל להגן עלינו. השלום יגיע אבל אולי הנכדים שלנו או הנינים שלנו יזכו לקבל אותו.. כי השלום יגיע רק מתי ששכינינו הערבים יבינו שאי אפשר להזיז אותנו מפה. ועל כל הרוג בצד שלנו ייהרגו 100 בצד שלהם.

אני מסרב להאמין שאתה כותב את זה...

הפתרון שלך לכוח הוא כוח חזרה. האם לא למדנו שטרור אי אפשר לנצח במלחמה? אתה בוחר סלקטיבית את הדוגמאות. האם הכיבוש הארוך של האמריקנים בעיראק והשימוש באמצעים בלתי מוגבלים על מנת להילחם בטרור עזר? לא. האם הטרור נפסק במצרים? האם הצלחנו למגר את הטרור בדרום לבנון? לא. שלא תבין אותי לא נכון,אני תומך בלחימה בקני הטרור בשטחים,אך אני לא מאמין שהדרך תביא לפתרון המצב בטווח הארוך. הפתרון לטרור הוא התקדמות בתהליך השלום (ואל תגיד לי "אוסלו אוסלו". אחרי פעם אחת מתייאשים?). "על כל הרוג בצד שלנו ייהרגו 100 בצד שלהם. " למה המטרה שלך להרוג?! לחימה חסרת רסן בטרור אני מוכן לקבל,אך למה להפוך את הההרג למטרה. האם אתה לא מעדיף שחיילנו ילחמו בטרור בלי דם פלסטיני על ידיהם? "עובדה שישראל לא מוציאה אל מחוץ לחוק ארגונים כמו נשות watch ובצלם" על משפט זה אני פשוט נזעק! ארגונים כמו watch"צלם" ואחרים שומרים ומדווחים שישראל לא תבצע פשעי מלחמה ועוולות הומניטריות נגד הפלסטינים. האם על דגלה של בית"ר לא חרוט "טוהר ויושר" ו"עמי ישב בן ערב ובן נצרת". למה להשאיר לארגוני השמאל את נושא הטיפול בזכויות אדם? האם אתה נגד שמירה על זכויות האדם של הפלסטינים?

who is this

New member
אין בעיה שישמרו על זכויות הפלסטינים

אבל קודם שידאגו לזכויות ולטובת אזרחי המדינה שלהם!!!!! ורק השבוע שמעתי ששלום עכשיו פירסמו איזה משהו בחו"ל על שני מיליון פלסטינים בשומרון.. שקר!!!! אין שני מיליון פלסיטינים בשומרון, לא היו ולא יהיו!! השמאל דואג לפלסטינים ולא לאזרחים של המדינה שלו!! זה מחשבה מעוותת!! משה מסכים עם כל מילה שלך!!

למעלה